Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Flouter jos i nekako, ali blok, post, zona, faul, aut, sut su se toliko odomacili da ih vise ni ne dozivljavamo kao strane reci.
Ipak donekle se slazem sa Rudonjom, za one stvari za koje imamo srpske izraze nema potrebe koristiti strane.
Korisnikov avatar
By rudonja
Flouter je najdebilniji izraz i najdebilniji potez u kosarci. Flouter je danas jako popularan potez jer nema mnogo igraca koji znaju da poloze do kraja loptu, o zakucavanju da ne trosim reci.
Korisnikov avatar
By Antoine
Apsolutno se slažem da treba koristiti autentične srpske reči kad god je moguće. Najviše me nervira kada neko u svakodnevnom govoru koristi "nonsens", "plezir" (A.Radović sinoć u Prvom glasu Srbije, ko je gledao mogao je da primeti koliko to izveštačeno zvuči) ili vrlo popularno na forumu "blasfemija". Imamo predivan jezik koji se nažalost polako gasi. Ali opet ne vidim mogućnost da se mnogi termini iz sporta zamene novokovanicama (po receptu zapadnih susjeda). Da ne spominjem termine iz američkog fudbala koji je noviji sport na ovom prostoru. Zato se ja trudim da, kada ih koristim, takve reči pišem u originalu kako bih naglasio da su pozajmljenice.
By kopex
Svi smo mi po malo u pravu.
Ima riječi i izraza koji su dobro došli jer prevedeni i kazani našim jezikom su malo komplikovani.
Isto tako sa druge strane ima riječi i izraza koji se mogu lijepo prevesti i objasniti našim jeziko.
Nema naroda u svijetu a da ne koristi barem nešto od tuđih riječi.
Mene ponekad zasmeta kako naši komentatori i spikeri na televiziji već dugo koriste neke riječi sportske i ostale kao:smučanje,smučke,izviđaj,vanjski poslovi,back stage,stage,....i da ne nabrajam.
Isto tako imamo u našem jeziku dosta turskih riječi......
Mislim da će te se složiti da ovo nije ni tema ni mijesto za ovakve razgovore....i da se vratimo na temu ;)
By flameni
skoro sam slusao jednog nesrecnika sa Arene koji je bar dve cetvrtine tvrdio da batica postavlja ekran na vrhu reketa.a onda se u drugom poluvremenu unormalio, verovatno nakon sto su mu rekli da je ispao jako jako glup
Korisnikov avatar
By rudonja
flameni napisao:skoro sam slusao jednog nesrecnika sa Arene koji je bar dve cetvrtine tvrdio da batica postavlja ekran na vrhu reketa.a onda se u drugom poluvremenu unormalio, verovatno nakon sto su mu rekli da je ispao jako jako glup
haha da da, screening/ screen left, screen right.
Korisnikov avatar
By MilosNS
Apsolutno se slazem i zalazem da se ne koriste PREVISE reci iz drugih jezika, ali iz licnog iskustva znam da to moze biti jako tesko, pogotovo u ovo doba interneta i engleskog jezika koji preovaldava istim... Naime ja vise od pola dana dnevno mislim i pisem na engleskom tako da mi se desavaju bizarne situacije...
Bas pre neki dan sam bio na razgovoru za unapredjenje i kad me je predsednik komisije pitao zasto mislim da sam covek za taj posao, meni je u sekundi u glavi bilo da mu kazem "jer imam specific set of skills" i dok sam ja pokusavao da prevedem na pravi nacin ono sto mi je u glavi shvatio sam da gubim "momentum" :D, i rekao sam "jer smatram da imam specifican set skilova za ovaj posao"...
Na moju veliku srecu predsednik se nasmejao i rekao: "a vidim i engleskim se koristite vise nego dobro" :)
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
evo jos jedne nove teme na koju cu da obratim paznju ...

@Antoine za flouter je moj bivsi trener jednom prilikom kada nam je objasnjavao nesto ne znam tacno sta rekao : "Kao ona Navarova kruskica"
na to smo prsli u smeh svi, ali smo se uzdrzavali jer je bio kraj treninga i neko savetovanje pred predstojecu tekmu ili tako nesto pa smo samo mi u daljim redovima mogli valjano da se smejemo, jer smo znali o cemu prica ali nikada nismo culi tako nesto za Flouter
Korisnikov avatar
By ilovethisgame#12
sad prvi put cujem da neko koristi izraz floter, nikad nisam cula nijednog trenera da koristi taj izraz obicno kazu sut iz koraka ili "navaro sut"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

U17 dobila ubjedljivo Slovence bez Kusturicek koji[…]

Svaštara

https://youtu.be/W7EahJetK9M?si=_TKSxOkj8GF8RUBH […]