Nabasao sam na ovu sliku Stiva Neša na tviteru. Kakav velikan košarke. Njegova igra poezija. Slika je sa utakmice turskog prvenstva Fener - Galatasaraj a Stiv za razliku od nekih naših legendi nije nabacio haubicu; čak mi deluje i mršavije nego u košarkaškim danima. Da li neko zna, šta taj čovek sad radi? Nekako sam zamišljao da su za njega sigurno našli mesto u franšizi Sunsa, ali evo sad nisam baš siguran. A onda, možda je došao zbog Bogdana, čovek je draftovan u Finiks, ili nekog drugog prospekta.
Da ne dužim, voleo bih neku temu, gde bi se pisalo, o svim tim velikanima košarke, ne nužno samo sa naše grude. Gde bi ih predstavili za mlađe generacije, evo ja pikam da bi Vincent Vega to mogao prirediti za mnoge veličine. Nešto kao košarkaška vikipedija. Znam da već postoji prava vikipedija sa zapisima i za košarkaše. Ali ovde bi mogli predstaviti i mnoge zaboravljene ili manje poznate, igrače iz senke, na primer. A takvih je bilo dosta. Plus raduje me, da bi ovo bila naša vikipedija, sa šmekom, opisom i humorom, naših članova. Obavezno bi trebalo i dodati, šta ti igrači, igračine, danas rade, čime se bave, da li ih je ljubav za košarkom ostavila ili ne. To mi se čini jako važnim. Naravno, ako se zna. Najprikladnija mi se činila ova tema za taj predlog, tako da bi se mogla koristiti za to, onda bi se samo morao promeniti naslov. Ili da otvorimo zasebnu temu uz ovu. Ova mi je i ovako prirasla za srce, iako sam je dosad, čini mi se, samo čitao.
sRCE i kOHEZIJA nad parama i individualizmom __ UVEK
2014: Maccabi Tel Aviv; Atletico Madrid
Srbija: Kad te ne j*bu samo živi, već te i mrtvi j*bu.
Srbija: Zemlja vidovitog Dragana, spasitelja košarke.
To worry is to dream in the wrong
direction.