Stare teme
Korisnikov avatar
By djokonda
Karaburac napisao:Covek je rekao da u ekipi nema ekstra talentovanih, to ne znaci da su momci drvna gradja. Marjanovic je verovatno najtalentovaniji kada se uzme u obzir i gradja i znanje sa loptom i kapiranje igre, Pecarski se ne moze staviti u tu pricu bar za sada. Njegovo telo je zaista alarm za uzbunu, mora mnogo da radi na njemu. U svakom slucaju Trunic nije nista slagao, ova generacija nema kapitalce. Pogotovo fizicki zaostajemo sto je najcesce i naglasvao, sto je i istina. Mada, licno sam zaintrigiran na sta ce izaci ova generacija fizicki jer ne primecujem izrazite akcelerante, da li ce se kaasnije razviti ili nece nikad bice zanimljivo da se vidi.
Uporediti atleticizam bilo kojeg našeg sa npr. Fincem Valtonenom ili Hrvatom Bajom (Bitima ne spominjem namerno...za njega sumnjamo da je falsifikovao krštenicu :D ) izgleda kao da kada porediš ABA i NBA nivo.
By luki
djokonda napisao:
Karaburac napisao:Covek je rekao da u ekipi nema ekstra talentovanih, to ne znaci da su momci drvna gradja. Marjanovic je verovatno najtalentovaniji kada se uzme u obzir i gradja i znanje sa loptom i kapiranje igre, Pecarski se ne moze staviti u tu pricu bar za sada. Njegovo telo je zaista alarm za uzbunu, mora mnogo da radi na njemu. U svakom slucaju Trunic nije nista slagao, ova generacija nema kapitalce. Pogotovo fizicki zaostajemo sto je najcesce i naglasvao, sto je i istina. Mada, licno sam zaintrigiran na sta ce izaci ova generacija fizicki jer ne primecujem izrazite akcelerante, da li ce se kaasnije razviti ili nece nikad bice zanimljivo da se vidi.
Uporediti atleticizam bilo kojeg našeg sa npr. Fincem Valtonenom ili Hrvatom Bajom (Bitima ne spominjem namerno...za njega sumnjamo da je falsifikovao krštenicu :D ) izgleda kao da kada porediš ABA i NBA nivo.
Meni je drago sto nasi igraci tako izgledaju,kada pomislim na generaciju 1997 i Stojanovica,Miladinovic.Marinkovica ,............muka mi je i dalje sam ubedjen da iz te generacije jedini nadprosecan igrac postace Peno.Nasi su na ovom prvenstvu uz Italijane i vecinu Hrvata jedini izgledali da su tih godina za koje je i organizovano prvenstvo.Sacekajmo cetiri pet godina pa da vidimo ko ce postati kosarkas i kog nivoa, igraci tipa Campara,Valtonen,Bitim/koji izgleda kao da ima dete/ ili Petrisev, Pecarski .......koje smatram vecim talentima od Marjanovica.

Sto se tice Pecarskog i Petruseva pa oni imaju 15 godina, sta da se ocekuje od momaka koji su jos deca i kojima se na vidi ni blizu kraj fizickog razvoja, narocito je to izrazeno kod Petruseva.Kakvu koordinaciju i brzinu mogu da imaju kada su im casice i zglobovi jos potpuno otvoreni,sada treba gledati kakav imaju smisao za kosarku kao igru i koliko brzo usvajaju tehniku......Zao mi je sto neman neki snimak da vam pokazem nasta je licio Bjelica dok je bio u Partizanu u odnosu na Savu Lesica mnogi bi ovde rekli da je zalutao u kosarku.
Poslednja izmena od luki u Pet Avg 21, 2015 8:16 pm, izmenjeno 3 puta ukupno.
By marquez
On jeste spor i nema visinu( ali zato igra pametno, inace otkud one blokade. Uz to, jos ce porasti. Takodje, smatram da on treba da bude visoko krilo, a ne centar. Odlican osjecaj za asistenciju, trojka, sut...)-to sam naveo kao njegove mane. Ali decko je godinu dana mladji od ostatka ekipe, i preuzeo je odgovornost i resio utakmice protiv Italijana i Francuza. To se ne uci. Bice odlicna cetvorka. Visinu ima Lazar Scekic. On je taj centar.

Ne znam, izjava mi je zaparala usi, izgledala psiholoski promaseno, i kao alibi izjava...
Poslednja izmena od marquez u Pet Avg 21, 2015 8:07 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pred polazak na prvenstvo dobar deo ljudi koji prati mladje kategorije se bojao da cemo izgubiti sve utakmice i to ne malom razlikom.
By Bojdo
Izjava je besmislena kada se pogleda čitav kontekst tog intervjua, jer on je izjavio da BIH ima tri ekstra talenta i izmedju ostalog medju njih uvrstio Camparu koji je 184 u vrh glave i kojem vecina Bosnjaka ne vidi neku zapaženiju seniorsku karijeru. I onda nakon spektakularne konstatacije od tri vrhunska talenta u BIH , kaže kako Srbija nema ekstra talenat, pa čekaj o čemu pričaš , Campara veci talenat od Marjanovic? Veci talenat od doktora pod obručima Pecarskog? Daj nemoj da se zajebavamo , ali izjava je poptuno nelogična i klasično traženje alibija! Upitno je i da li je Sikiras veci talenat od Marjanovica!

Pa ako je iko odigrao ovo prvenstvo na čisti talenat to je Srbije, igrači Srbije tek treba da se razviju fizički, dok je vecina ekipa imala bruku akcelernata u svojim redovima i igralana fiziku, što je aposolutno pogresno u tom dobu!
Korisnikov avatar
By djokonda
Meni je drago sto nasi igraci tako izgledaju,kada pomislim na generaciju 1997 i Stojanovica,Miladinovic.Marinkovica ,............muka mi je i dalje sam ubedjen da iz te generacije jedini nadprosecan igrac postace Peno.Nasi su na ovom prvenstvu uz Italijane i vecinu Hrvata jedini izgledali da su tih godina za koje je i organizovano prvenstvo.Sacekajmo cetiri pet godina pa da vidimo ko ce postati kosarkas i kog nivoa, igraci tipa Campara,Valtonen,Bitim/koji izgleda kao da ima dete/ ili Petrisev, Pecarski .......koje smatram vecim talentima od Marjanovica.

Sto se tice Pecarskog i Petruseva pa oni imaju 15 godina, sta da se ocekuje od momaka koji su jos deca i kojima se na vidi ni blizu kraj fizickog razvoja, narocito kod Petruseva.Kakvu koordinaciju i brzinu mogu da imaju kada su im casice i zglobovi jos potpuno otvoreni,sada treba gledati kakav imaju smisao za kosarku kao igru i koliko brzo usvajaju tehniku......Zao mi je sto neman neki snimak da vam pokazem nasta je licio Bjelica dok je bio u Partizanu u odnosu na Savu Lesica mnogi bi ovde rekli da je zalutao u kosarku.
Brkaš stvari...ne možeš u isti koš da stavljaš Stojanovića i npr. Valtonena...Valtonen je atleta, Bajo je takođe atleta, Bitim isto...Stojanović nije dobra atleta...on je samo snažan i agresivan, ali nije nešto naročito skočan. Namerno nisam naveo Musu koji takođe nije neka atleta i koji ima neke karakteristike akceleranta (isto i Čampara i Sikiraš...generalno deca sa ovih prostora brže fizički sazrevaju). Pre ide poređenje Valtonena i Baja sa Simanićem...to je ta priča otprilike. Kao i Bitim i Korkmaz...koji su jako slični igrači.
Pa šta ako imaju obojica po 15 godina...nisu jedini 15-godišnjaci na turniru (Litvanski centar Balčiunas je takođe 2000.). Pecarski i Petrušev nisu ista priča...kod Petruševa se jasno vidi da se on još fizički razvija, jasno je da mu je koordinacija pokreta slabija...kod Pecarskog to nije slučaj...on ima sasvim dobru koordinaciju pokreta što i pokazuje njegova snalažljivost pod košem...njegovo pivotiranje je odlično, reakcije su mu sasvim dobre, relativno brzo reaguje kada primi loptu pod košem...meni njegova sporost ne deluje kao posledica sporijeg razvoja nego mi više deluje kao urođena karakteristika.
Ali trener takvo nesto ne smije da smatra, a jos manje izjavi.
E jbg...a koji će ti onda trener ako ne sme da smatra ko je talenat a ko nije. Šta treba...na treningu istu pažnju da posveti svakom klincu bez obzira koliko taj (ne)talentovan bio? To ti je kao kada bi rekao da recimo nastavnik matematike ne može da ocenjuje nečije znanje matematike, jer dati nekom jedinicu znači reći mu da on ne zna matematiku.
Korisnikov avatar
By djokonda
Bojdo napisao:Izjava je besmislena kada se pogleda čitav kontekst tog intervjua, jer on je izjavio da BIH ima tri ekstra talenta i izmedju ostalog medju njih uvrstio Camparu koji je 184 u vrh glave i kojem vecina Bosnjaka ne vidi neku zapaženiju seniorsku karijeru. I onda nakon spektakularne konstatacije od tri vrhunska talenta u BIH , kaže kako Srbija nema ekstra talenat, pa čekaj o čemu pričaš , Campara veci talenat od Marjanovic? Veci talenat od doktora pod obručima Pecarskog? Daj nemoj da se zajebavamo , ali izjava je poptuno nelogična i klasično traženje alibija! Upitno je i da li je Sikiras veci talenat od Marjanovica!

Pa ako je iko odigrao ovo prvenstvo na čisti talenat to je Srbije, igrači Srbije tek treba da se razviju fizički, dok je vecina ekipa imala bruku akcelernata u svojim redovima i igralana fiziku, što je aposolutno pogresno u tom dobu!
Pa šta ako je 184? Nek naraste do 188 i ima Đorđevićevu visinu. Čampara je izmislio košarku za sve naše bekove...od naših sem Marjanovića ja ne vidim talenat nigde...i to nije zbog fizikalija. Uskoković je jako brz, ali nema štofa za pleja...Tadić nema ništa...Matić...Novaković? O kojim ti talentima pričaš?
Alibi za šta? Hoćeš da kažeš da je ova ekipa imala kvalitet za više?
Mi odigrali na talenat? Mi smo samo dobili one koje smo mogli preko Pecarskog da napunimo...čim to nije prolazilo gubili smo. Ili Uskoković coast to coast ili low post igra Pecarskog ili Marjanovićev ulaz...to smo uspevali da igramo. Sem Marjanovića jel si ti video našeg beka sa krosoverom ili nekim hesitation move-om? Svi sem njega imaju mehanički dribling i zabijaju glavu dole kod prve prednje promene. To što klinci istog uzrasta bolje trče od naših i generalno se mnogo bolje kreću ne znači da su oni akceleranti nego da se sa našom decom jako loše radi kada je motorika u pitanju.
By Bojdo
Izmislio je i Pecarski u odnosu na vecinu centara na prvenstvu , pa zbog nekih eventualnih fizičkih limita ( a one nisu definitivne, otac mu je rastao poslije 16 i to dobrih 5-6 cm ), mnogi ga ne smatraju ekstra talentom . To da dali ce Campara rasti još 4-5 centimetara je upitno, jer meni djeluje kao lik koji se poprilično fizički formirao.
By luki
djokonda napisao:

Sto se tice Pecarskog i Petruseva pa oni imaju 15 godina, sta da se ocekuje od momaka koji su jos deca i kojima se na vidi ni blizu kraj fizickog razvoja, narocito kod Petruseva.Kakvu koordinaciju i brzinu mogu da imaju kada su im casice i zglobovi jos potpuno otvoreni,sada treba gledati kakav imaju smisao za kosarku kao igru i koliko brzo usvajaju tehniku......Zao mi je sto neman neki snimak da vam pokazem nasta je licio Bjelica dok je bio u Partizanu u odnosu na Savu Lesica mnogi bi ovde rekli da je zalutao u kosarku.
Brkaš stvari...ne možeš u isti koš da stavljaš Stojanovića i npr. Valtonena...Valtonen je atleta, Bajo je takođe atleta, Bitim isto...Stojanović nije dobra atleta...on je samo snažan i agresivan, ali nije nešto naročito skočan. Namerno nisam naveo Musu koji takođe nije neka atleta i koji ima neke karakteristike akceleranta (isto i Čampara i Sikiraš...generalno deca sa ovih prostora brže fizički sazrevaju). Pre ide poređenje Valtonena i Baja sa Simanićem...to je ta priča otprilike. Kao i Bitim i Korkmaz...koji su jako slični igrači.
Pa šta ako imaju obojica po 15 godina...nisu jedini 15-godišnjaci na turniru (Litvanski centar Balčiunas je takođe 2000.). Pecarski i Petrušev nisu ista priča...kod Petruševa se jasno vidi da se on još fizički razvija, jasno je da mu je koordinacija pokreta slabija...kod Pecarskog to nije slučaj...on ima sasvim dobru koordinaciju pokreta što i pokazuje njegova snalažljivost pod košem...njegovo pivotiranje je odlično, reakcije su mu sasvim dobre, relativno brzo reaguje kada primi loptu pod košem...meni njegova sporost ne deluje kao posledica sporijeg razvoja nego mi više deluje kao urođena karakteristika.
Ali trener takvo nesto ne smije da smatra, a jos manje izjavi.
E jbg...a koji će ti onda trener ako ne sme da smatra ko je talenat a ko nije. Šta treba...na treningu istu pažnju da posveti svakom klincu bez obzira koliko taj (ne)talentovan bio? To ti je kao kada bi rekao da recimo nastavnik matematike ne može da ocenjuje nečije znanje matematike, jer dati nekom jedinicu znači reći mu da on ne zna matematiku.
Sto se trenera tice slazem se sa tobom i uvecini podrzavam njegovu izjavu, ja sam je shvatio da on hoce da kaze da u ovom trenutku nasi igraci nisu na potrebnom nivou.Sto se Valtonena tice kao da gledam Stojanovica kada je imao sesnaest godina tako da ocekujem i kod njega kraj fizickog razvoja.Korkmaz dodao bih i Osmana nadprosecne atlete idealne gradje za svoje godine,buduci vrhunski igraci ,Bitim "nadprosecno mator"kako sa godinama tako i telo, zalutao medju decu standardna Turska prica.Belciunas koliko ima godina tako je i igrao s tim sto deluje odraslije narocito u odnosu na Petruseva.Odnos Petrusev,Pecarski pa tu razliku sam i ja pomenu,Bajo nisam ga pominjao tipicni dinarac,kod njega nece biti sredine,igracina ili bukva zavisi od glave.Sikiras prosle godine sam rekao gledajuci kroz prizmu seniorske reprezentavije da mi nije zao sto ne igra za nas jer nikada nebi uspeo da se izbori za mesto u A timu.Musa i dalje ostajem pri stavu kada bi mogao da uzmem nekog igraca iz BiH da igra za Srbiju da bi to bezpogovorno bio Atic a ne Musa.Campara i njegova visina i Stimcu pise da je visok 211 a nema ni 207 od Bjelice je nizi za pola glave,Sani je siri nego visi sa pojakom bradom i pletenicama ispod miske od rasta nema nista a da ima smisla za kosarku ima.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 46

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Sezona 25/26 nismo ostvarili rezultat, nismo afirm[…]