miki napisao:Da, ja ga vidim kao trojku.Ima telo za trojku, plus ima meku ruku, a nije puno ni imao prilike da probija licem jer ga je Trunic gurao dole na 4 .Slazem se da bi trebala da se da sansa Kovacevicu, igrac slican Latinovicu moze i na 3 i na 4,a ima i jako dobar sut,bolje on nego Novakovic.
Po ovome dosad vidjenom ja bi ovako nekako podelio minutazu:
1.Marjanovic(15min),Uskokovic/Vulikic/Tadic(25min)
2.Matic(20min),Marjanovic(15min),Novakovic(5min)
3.Latinovic(15min),Matic(10min),Mihajloski/Kovacevic(15min)
4.Petrusev/Pecarski(25min),Latinovic(15min)
5.Pecarski/Petrusev(35min),Stajcic(5min)
Ok, jasno je...ti si od onih koji ne priznaju košarkaša ispod 2 metra
Nemam pojma, meni je ta priča sa insistiranjem na visini prevaziđena pre 20 godina. Pazi, Petrušev i Pecarski su toliko spori da bi njih dvojica zajedno u petorci, plus dosadašnja igra naših bekova, značila 30 izgubljenjih lopti. Petrušev kada primi loptu pod košem dok napravi jedan pivot već ima najmanje dva igrača na sebi (ukoliko protivnik proceni da ga je uopšte potrebno udvajati). Na drugoj strani...ko bi igrao četvorku? Petrušev ili Pecarski? koji je od njih dvojice ''pokretljiviji''? Šta Pecarskom vredi 205 cm kada se jedva podiže sa zemlje...njega bi Musa npr., iako je bek...bez problema čuvao. To bacanje u vazduh lopte ima smisla samo ako imaš centra tipa Hauard kojem treba samo da nabacuješ alley hoop-ove ili imaš Bobana Marjanovića koji ima ekstremno brze ruke i potrebno mu je da se popne na prste da zakuca...čim centar tu loptu mora da uhvati pa opet da se diže gore, sa brzinom koju Pecarski i Petrušev ''imaju'', to je u 1/3 slučajeva koš, 1/3 koraci, 1/3 promašaj. Latinović nije trojka...ili jeste, ako smatraš recimo Savanovićevom prirodnom pozicijom trojku. Sada trojke moraju pre svega da budu atletske zveri tipa Batum...kod nas Kalinić, Dangubić ili Kešelj...min. Lučić...Latinović nije ni blizu Lučićevog nivoa kada je atleticizam u pitanju. To što ima meku ruku samo može da mu bude od koristi jer to sada mora svaka četvorka u Evropi da ima.