Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Kum Žoržo napisao:Odlicna ideja Liko, idem veceras na jedan BrewDog, ne zvao se ja Žoržo!

Inače, za sve Šapčane i one koji se tako osećaju, otvorena je nova pivnica sa sopstvenim, raznovrsnim pivima. Ime mi se posebno dopada. :)

https://m.facebook.com/PivnicaKUM?refsr ... 56%2F&_rdr
Oni postoje vec 3 godine. Do sada su drzali samo sarajevski rostilj, a sada su stavili i pivo. Ranije dok sam isao u srednju isao sam tamo na jedem na odmoru, nije bilo lose, mada su obicno sporo pekli, pa smo kasnili na cas po desetak minuta.
Inace to drzi muz od cerke mog komsije.
Kum Žoržo napisao:Pa jesi li probao pivo?
Nisam.
Koje preporucujes da probam ?Crno ne pijem jer mi ukus vuce na zaprzen secer, tako da njega nemoj dam i preporucujes.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
MILOS OBILIC napisao:
Kum Žoržo napisao:Pa jesi li probao pivo?
Nisam.
Koje preporucujes da probam ?Crno ne pijem jer mi ukus vuce na zaprzen secer, tako da njega nemoj dam i preporucujes.
Pa kako da ti preporucim kad nisam probao nista od njih? Zato te i pitam, da cujem utiske. Inace, crno pivo je sirok pojam, jer je to samo boja piva, a ne vrsta.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Kum Žoržo napisao:To mi pivo, nazalost, nije dostupno. :(

E sto bih voleo da mogu da odem sad u BG na ovaj festival, da meracim ko covek.
JA sam bio. Ništa specijalno. Istina, nisam išao do Kabinetovog štanda, pa ne znam jesu li oni izbacili nešto novo.

Kum nije ništa posebno. Klasičan ejl, slično kao i u Kornjači (s tim što je kornjača, ako se ne varam, bila znatno jeftinija).

Zmajsko, Pelican (ako nisam promašio ime), te još neki slovenci, hrvati, šta li su, nisu ponudili ništa zbog čega bi se mogli probiti ovde.

Mene su prijatno iznenadili Bugari sa red ejlom. AKo se ne varam, u sastojcima su navedeni mursalski čaj i menta. Nešto jače, a stvarno prijatno i pitko. Mislim da bi mi par flaša bilo taman da se fino uradim. Sad da ga jebem, da li je bila Bela roda ili AH!

Takođe, mali prigovor na izbor klope. Mogao se kupiti samo neki burger i grickalice. Generalno, ja ne jedem uz alkohol, ali mi je to bilo retardirano. Em je burger stajao 350 dinara, em nisi mogao kupiti kobaje ili nešto slično.

Imao bih još prigovora u vezi sa ekipom koja je ciljana, lokacijom...mnogo-smo-urbani-fazonom...al dobro..
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
E kad sam video da je Mikoni komentarisao, tacno sam znao kakav post sleduje. :lol:

Da sam mogao da se kladim ko ce biti na ovom skupu, stavio bih sve pare na tebe matori! :D Jedino sto mi u tvom postu nedostaje je zalba na velicinu Kabinetove ambalaze, ali posto nisi bio na njihovom standu razumljivo je da to fali. :mrgreen:

Kakvo je to pivo sto prave u Kornjaci? Vise puta sam bio tamo i nikako da probam njihovo pivo.

Inace, juce probah ovo.

Slika

Ko voli IPA i generalno malo hmeljastija piva, ovo je za svaku preporuku. Pritom, 9,2% alkohola ima (ipak je u pitanju Imperial IPA), dakle idealno za udaranje kvalitetne podloge pred neki izlazak u grad.
Korisnikov avatar
By Mikoni
E, a stvarno smaraju s malom ambalažom.

Imam utisak da je Kabinet ubedljivo najbolji od regionalnih pivara ovog tipa, ali oni su mi uvek dostupni, pa sam ih zaobišao.

Meni je Zlatna moruna omiljena Kornjačina ispostava. Imaš pikado, bilijar, domaćinsku atmosferu, konobara koji obožava basket (utiša muziku kad se gleda tekma :)), pa ekipu onih prodavaca sa zelenjaka, ako baneš oko 1 ili 2 popodne (jbg, zbog posla, retko se dešava). Pivo od pola litra im je 180 dinara, a korektnog je kvaliteta. Jesu nešto slabiji od Kabineta, ali nisu loši. Imaju i zeleno pivo, ali samo na dan Svetog Patrika, eventualno dan posle. Ono što je loše, jeste što nemaju uvek u ponudi sva piva koja prave. Meni je super mesto za druženje, koje zbog lokacije nikad neće privući neku suviše fensi ekipu.

A reci, koja im je fora da jedina klopa bude burger? Bez veze.

Kaže mi drugar da je oko 10 bilo ok, da se zagrejala atmosfera. Ja sam već oko 8 pobegao.

E, ali te Bugare stvarno vredi probati. Skroz zanimljivo pivo.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Mikoni napisao:E, a stvarno smaraju s malom ambalažom.

Imam utisak da je Kabinet ubedljivo najbolji od regionalnih pivara ovog tipa, ali oni su mi uvek dostupni, pa sam ih zaobišao.

Meni je Zlatna moruna omiljena Kornjačina ispostava. Imaš pikado, bilijar, domaćinsku atmosferu, konobara koji obožava basket (utiša muziku kad se gleda tekma :)), pa ekipu onih prodavaca sa zelenjaka, ako baneš oko 1 ili 2 popodne (jbg, zbog posla, retko se dešava). Pivo od pola litra im je 180 dinara, a korektnog je kvaliteta. Jesu nešto slabiji od Kabineta, ali nisu loši. Imaju i zeleno pivo, ali samo na dan Svetog Patrika, eventualno dan posle. Ono što je loše, jeste što nemaju uvek u ponudi sva piva koja prave. Meni je super mesto za druženje, koje zbog lokacije nikad neće privući neku suviše fensi ekipu.

A reci, koja im je fora da jedina klopa bude burger? Bez veze.

Kaže mi drugar da je oko 10 bilo ok, da se zagrejala atmosfera. Ja sam već oko 8 pobegao.

E, ali te Bugare stvarno vredi probati. Skroz zanimljivo pivo.

Pa dobro, to je sve stvar navike, mada iskreno receno meni je do sada Kabinet uvek bio serviran u casi od pola litre, osim kada je bilo flasirano. Ne znam gde ti to pijes. A inace, Kabinet prodaje i 0,75 ambalazu, za takve HC likove kao sto si ti, tako da ne mozes da im zameris :D

Te Bugare cu pokusati prvom prilikom da probam, mada nisam ljubitelj piva sa dodacima bilo cega. Od domacih jedino sam jos probao Kas IPA i nije lose bilo, mada poprilicno neujednaceno. Ono sto treba imati u vidu je da su to sve jako mlade pivare i da se oni tek uce. Kad malo ispeku zanat bice sve to jos mnogo bolje. Ko god je pio prve Kabinetove serije kaze da su im sada piva neuporedivo bolja.

Sto se domacih industrijskih piva tice, probao sam novi Vajfert i prijatno sam iznenadjen. Pivo mi je ukusnije od recimo Karlsberga, a kosta razlomak od njegove cene. Kad nema nista bolje, valja i to.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Znam da Samo pivo ima od pola litra. Imaš nemali broj kafića gde imaju samo manje ambalaže, nevezano za vrstu piva.

Nekako mi je pola litra mera za pivo. Navika, valjda. Zato se bunim. Mada, period oporavka od opijanja mi je postao predug, pa manja ambalaža i nije tako loša. Pre bih se napio vode kad dođem kući, eventualno dodao neki brufen.. Sad se uvek zaustavim na 2 do 2,5 l. Nikako preko. i opet se ujutru osećam kao govno.

Ja planiram da pokušam nešto s drugarom. Smislili smo i ime - Mudenburger - jajinački ejl . Samo da se nakanimo. Verujem da će ispasti sranje, ali ima svaku kap da popijem i još na sva zvona da ga hvalim.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]