Stare teme
By Bojdo
Pink Panther napisao:
Heisenberg napisao:Auu jaka petorka ko crna zemlja, al opet vas jebe plej, bas bih voleo da se ukrstimo mislim da bi prstalo na sve strane..., a i voleo bih da vidim duel Bender vs Simanic.
uzeo sam mali odmor od košarke zadnji tjedan pa ni neznam ko je od bekova tamo.
mali skokna za ovaj nivo je jako dobar play,iako za seniorsku košarku mu fali razumijevanja igre još.hoće li biti igrač jednog dana neznam,ali ima pola godine seniora cibone iza sebe i mora se osjetiti na ovom nivou.
majcunić je jako dobar play,uklapa se u ovu našu fizičku sliku ima 2m,i nadam se da će biti prvi play ove generacije.ima prvoligaške košarke iza sebe.
ima tu još nekih klinaca tipa kapusta ili filipović,ali to je sve smiješno i tanko.

ja uvijek volim susrete sa vama jer je to pokazatelj neke zrelosti naših generacija,obzirom na prošlost.

konkretno mislim da smo mi u prednosti u ovoj generaciji 96-97,jednako kao što ste vi nad nama izrazito u godištima 98-99.
Mislim da postoje realne sanse da se na U18 ( ukoliko se ranije ne ukrstimo) nadjemo u finalu. To je kombinacija 97-98 godista. Bender, Žizić, Slavica, Mazalin .......Simanic ,Marinkovic , Radanov ,Peno , Aranitovic.......na poziciji centra bi imali problem sa vama, ali spoljna linije milim da je nasa u prednosti. Gledam da Mazalnin statisticki protiv Auatralije , nije nesto odigrao, je li moguce da konstantno stagnira?
Korisnikov avatar
By Pink Panther
mazalin je pravi igrač već,formiran.ima za radit na šutu,ali nebi rekao da stagnira.on da je u ciboni,on prvi igrač kluba bez sumnje,ne zaboravi to.a to je aba nivo.
oko njega se sad stvorila fama da stagnira, dečko je još junior,svi su očekivali da ove godine izdominira kao dario lani.
dario je lani imao 20 godina,maza je sad napunio 18. on je ušao u seniore cedevite sa 16.pa nisu ni dario ni hezonja u njegovim godinam igrali niti dominirali seniorskom košarkom. treba biti realan i reći da je stvarno mlad.a ima već utakmica u nogama.
drugi argument zašto se tvrdi da stagnira su čiste brojke,kao na u18 lani nije dominirao kao na u16 kada je zabijao 30,40 koliko treba. da, to je točno,ali sada u reprezentaciji ima igrače kao bender,arap, da ne govorimo o žižiću pod košem koji ima 20 poena u aba ligi već sad u rukama i koji u finalu PH nadigra baraća i bilana,tu su slavica,pa luka božić koji je lani bio prvi strijelac ove generacije,nik slavica,zubac.... hoću reći ima jako puno igrača koji su kvalitetni i koji imaju poene u rukama, jasno da mazalin ulazi u kreatorsku ulogu, glue guy,koji god izraz da upotrijem neki fensi izraz. on je i dalje vodeći igrač ove generacije što dovoljno govori.
pa ako sada nema neke brojke i još k tome na pripremama,najmanje se sekiram.stavi ga u gotovo svaku drugu rep i imat će tunir sa 30 poena blizu td.
By Bojdo
PP, ok shvatio sam sta hoces reci.
Mada, ako se sjecam , kao glavni igrač u juniorima Cedevite , kada su igrali finale protiv Cibone , bio je skoro cijelu tekmu indisponiran i nevidljiv, puno suteva promasio, tek se na kraju malo popravio, ali bilo je kasno.
Moguce da je bio pod specijalnom odbrambenom opsadom , ali opet mislim da je bilo tanko za njegov renome .
Korisnikov avatar
By Pink Panther
da pojasnim, dario je osvojio u 16 i u18 igrajući maltene sam sa generacijom 94. ostvario je nevjerojatne individualne brojke. što mi imamo od tih generacija,samo darija i možda mavru.svi su samo pričali o dariju.

slično je sa hezonjom i 95. par rubnih igrača za abu i hezonja kao klasa.svi su samo tokom turnira spominjali hezonju.

zato me ovo godište veseli jer tu je 6,7 velikih potencijala. pa ako njihov vođa mazalin možda nije isplivao kao ova prethodna dvojica,nije bitno,niti me brojevi i statistika tu plaše.neka se dečki razvijaju zajedno, rapodjele učinak i poene, pa ako treba nek ode i mvp negdje drugdje,bitno da stvorimo jezgru za seniore. ko da je bitno dal je mazalin neki mvp ili zvijezda, uostalom, ima dva buduća top 10 nba picka u rosteru kraj sebe.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Bojdo napisao:PP, ok shvatio sam sta hoces reci.
Mada, ako se sjecam , kao glavni igrač u juniorima Cedevite , kada su igrali finale protiv Cibone , bio je skoro cijelu tekmu indisponiran i nevidljiv, puno suteva promasio, tek se na kraju malo popravio, ali bilo je kasno.
Moguce da je bio pod specijalnom odbrambenom opsadom , ali opet mislim da je bilo tanko za njegov renome .
znaš kako je čuvan? čuva ga slavica i usmjerava ga na pomoć dva lika od 210cm pod koš ( buljević na 4 i zubac / žižić na 5).
totalno prosječnu cedevitu držao je u igri 35 minuta protiv cibone.
sad kada se gleda na kraju, vidi se,eh fulao je šuteve,ali on jedini kreira,svaki težak šut je njegov,suigrači - niti centra niti beka,jedino mali musa ali to je dječarac nedorastao.
ako uvažiš cijeli kontekst,mazalin je bolji od žižića i slavic iako su brojke na kraju juniorskog finala rekle drugačije.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Videcemo na ovom prvenstvu koliko je dobar Mazalin, ti si Pink naravno bolje upuceniji ali opet ja koliko sam razumeo on ima problem sa sutem, a za njegovu poziciju to je mozda i kljucno ako hoce ozbiljnu karijeru.
Mislim da dosta ljudi govori o njegovoj stagnaciji iz razloga sto se u javnosti stvorila ta fama o fantastic four-u iz Hrvatske koju cine Hezonja, Saric, Bender i Mazalin, pa se od njega ocekuje da bude u rangu prve trojice i to je cini mi se veliki teret.
Inace da ti se pohvalim da je izgleda i u nas ekstremno plodno 95-97' godiste ali u fudbalu :D
By Bojdo
Heisenberg napisao:Videcemo na ovom prvenstvu koliko je dobar Mazalin, ti si Pink naravno bolje upuceniji ali opet ja koliko sam razumeo on ima problem sa sutem, a za njegovu poziciju to je mozda i kljucno ako hoce ozbiljnu karijeru.
Mislim da dosta ljudi govori o njegovoj stagnaciji iz razloga sto se u javnosti stvorila ta fama o fantastic four-u iz Hrvatske koju cine Hezonja, Saric, Bender i Mazalin, pa se od njega ocekuje da bude u rangu prve trojice i to je cini mi se veliki teret.
Inace da ti se pohvalim da je izgleda i u nas ekstremno plodno 95-97' godiste ali u fudbalu :D
94-97, kao Hrvatima u kosarci. :D
Korisnikov avatar
By Lepus
Pink, prije godinu dana, nesto malo vise, si pisao kako se Mazalin pogresno razvija i da je po potencijalu u 97. godistu tek cetvrti u Hrvatskoj. Sada ovdje citam da je on vodeci igrac te generacije. Sta se to promijenilo u njegovom razvijanju?
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Lepus napisao:Pink, prije godinu dana, nesto malo vise, si pisao kako se Mazalin pogresno razvija i da je po potencijalu u 97. godistu tek cetvrti u Hrvatskoj. Sada ovdje citam da je on vodeci igrac te generacije. Sta se to promijenilo u njegovom razvijanju?
Vodeći igrač je sigurno jer je takva prirodna hijerarhija u ekipi. On je vođa, njemu se vraća lopta, on odlučuje.

Po potencijalu su za mene ispred sigurno dragan bender i at zizic. To su dva buduća top deset picka na draftu. Po nekom sirovom potencijalu svakako su tu i zubac i slavica. Zašto? Zubac je late bloomer, odličan potencijal, tijelo i predispozicije marija kasuna. Slavica ima fizikalije kao hezonja, stil igre koji se lagano prenosi na viši nivo ( 3&D igrač -catch and shoot, napad closeouta, tranzicija) . On nije bolji igrač od mazalina, vjerojatno neće biti, ali u perspektivi on to ima u sebi bez problema. Upitno razumijevanje igre je problem, ali sirovi nba potencijal. To su redom četiri igrača koji imaju veći upgrade od maze.maza je smeker, samo danas će prije proći specijalci nego igrači kao mazalin,ako gledamo kako se razvija košarka.

I dalje mislim da ga se krivo koristi u cedeviti. Mazalin nije ramljak,mazalinu treba lopta da kreira, da ju prima u kretanju, da napada sredinu. Još lijevak jbt. A ne da coskari i čeka eventualni povratni pas. To je grehota sta repesa radi sa njim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da j[…]