Stare teme
@souly

A i nije još za pecanje, duva u sinuse i ladno je, sačekaj par nedelja :D

(evo, trepćem :angelic-cyan: )

:lol:

Siniša,
Vilt :D

Iz Blica:
Boža Maljković piše za "Blic": Da sam normalan, poludeo bih...
Imali smo istu maksimu kao i Fidel Kastro na Kubi: Naša obaveza je da pobeđujemo. Posuli smo, po najlepšem gradu na svetu, zlatnu prašinu, a Split je, nikada sebičan, poklanjao ostrvima i kopnu, i vlajima i bodulima... Moram ovde da stanem, suze mi polaze, a i ja sam oslabio... Koliko sam nekada bio čvrst, bez suza ispratio pola familije na drugu obalu, danas mogu da zaplačem i na otvaranju samoposluge. Ti moji heroji naše splitske revolucije su zaslužili da im Split pokloni deo rive gde će zauvek utisnuti svoje ruke i noge. To mesto će biti svetilište za generacije koje dolaze, neke nove dečake sa splitske rive.
:(
Dobra košarka je poput bluza
Kao što vidite nisam ni jednom rečju pomenuo moje prijatelje, stare legende Jugoplastike i Evrope, nisam pomenuo ni moje igrače sa kojima sam proživeo četiri najlepše godine života. Reći da najlepše godine tek dolaze, za mene je drska laž, moje četiri najbolje godine su prošle... Govoriti o herojima rada, revolucionarima evropske košarke, najvećoj gospodi na parketu i van njega, zahteva mnogo vremena, uz vrelu želju koja kod mene postoji da to i uradim. Mnogi umni ljudi me na to nagovaraju. Siguran sam da ću to jednoga dana i da uradim. Dobra košarka koju smo igrali je poput dobrog bluza. Omogućava da publika oseti da ima milion maraka kod kuće, a u stvari nema ništa. Svojim igrama i veštinom smo ulazili u sve domove, u sve glave mlade i stare, naše igrače su zbog njihovog ponašanja neke žene volele za svoje kćeri, a mnoge mlađe za sebe...
khm, i meni je Rađa bio klinačka simpatija, tamo negde u vreme braće Bros (preteče dečačkih bendova) i Džejsona Donovana :lol:
Već par godina kasnije sam prevrtala očima, kako na njanjavu muziku, tako i na hrvatske košarkaše koji su mi slomili srce kad je počeo rat :D
Pink Panther napisao:Jedno je solidna nba karijera, to mogu igrači specijalizirani za neku rolu danas bez problema. Ali drugo je status vrhunskog nba igrača, top 3 člana rotacije.
nisam mislio da je stojaković solidan igrač, daleko od toga. sigurno je nakon novickog, parkera i gasola najbolji evropljanin u nba. ali mi nije na nivou bodiroge.
mmarko28 napisao:Ljudi nisu svesni koliko je Stojakovic napravio u NBA. Odigrao je 13 sezona u NBA. Bio je druga petorka NBA lige u sezoni 2003-2004 kada je bio drugi strelac NBA sa 24,2 poena po mecu. 3 puta All Star, dobio nagradu za igraca koji je najvise napredovao 2001 godine. Pobedio je u sutiranju trojki na All Star-u 2 puta i imao 6 sezona sa preko 19 poena po mecu u NBA. U karijeri ima preko 40% suta za 3. Uz sve to, na kraju karijere je osvojio i NBA prsten. Coveka i dan danas smatraju jednim od najboljih sutera koji su igrali u NBA. Na prste se jedne ruke se mogu nabrojati evropski igraci koji su u NBA ostavili veci trag od Stojakovica (Novicki, P.Gasol, Divac, T.Parker).

Nije popularan i cenjen u Srbiji zato sto je igrao samo 4-5 godina za reprezentaciju. Od toga, ozbiljnu ulogu je imao 2001, 2002 i 2003 godine. Lako su svi zaboravili da je 1999 igrao sa teskom povredom ili da je pola evropskog prvenstva 2003 godine igrao sa povredom zgloba. Nekako su ljudi povezali neuspehe reprezentacije, od 2003 na dalje, sa njim. Tome je doprinelo sto je 2003 prestao sa igranjem za reprezentaciju pa ga krive za lose rezultate u tom periodu. 2004 i 2005 nije igrao zbog sukoba sa Obradovicem koji datira jos od olimpijskih igara 2000 godine, a kasnije ga je dotukla povreda ledja.

Nikad nije bio "clutch" igrac, ni za reprezentaciju ni u NBA. Odigrao je dva briljantna turnira 2001 i 2002 godine ali je u finalima odigrao dve, mozda i najslabije partije. U finalu u Turskoj 1/7 za 3, a u Indianopolisu 2/12 za 3.

Ipak, bio je izvanredan igrac kakvog dugo necemo imati. A Srbija, nazalost, to nije znala i jos uvek ne zna da dovoljno ceni i postuje.
:clap: :clap: :clap:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=rOxze8JBogU[/BBvideo]

Oprostajni mec naseg selektora..
Ko zna kakva bi priča danas važila za Peđu da su dobili 6. utakmicu sa Lejkersima...
U stvari, verovatno bi bio samo 3. violina :roll:

Uzgred, posle skandala sa suđenjem, Bič sa 82games.com je radio analizu te utakmice. Rezultat: loše suđenje, ali ni na čiju štetu...

I konačno, osveta 9 godina kasnije:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=IXDJVdA63tE[/BBvideo]
:dance:
Je l' kod nas iko intervjuisao čoveka posle tog prstena?
Nešto ne pamtim...
Ha,ni na ciju stetu.. Ono je bila oruzana pljacka slicna onoj na Celzi-Barsa..
Bodiroga nije vise kotiran na listi zato sto nije igrao NBA ligu, a Pedja koji je cepao mrezice u NBA ligi nije ni na listi. Tesko je napraviti realnu listu da se zadovolje apetiti svih poznavalaca kosarke i ljubitelja kosarke, ali hvala vam na trudu.
3. Dragan Kićanović - NAJLUCIDNIJI yu košarkaš

mogao sam da napišem i najomraženiji ili najiritantniji, ali kako san u Mirze prvi put upotrebio reč genij, red je i da za ovog polupismenog Čačanliju rabim one solidnije izraze. Kićo je broj 3 - ne zato što je najbolji yu bek, niti zato što je sa 10 velikih medalja i 5 zlata najtrofejniji - Slavnić 8 (5), Delibašić 8 (4), Daneu 8(1) - nije niti zato što je od Partizana napravio instituciju donoseći mu prve 3 titule u Jugi, nije ni zbog 3 naslova u evropskim kupovima (kao prvi yu igrač), a nije ni zato što još dan danas srpska košarka funkcionira po principima koje je on davno uveo (uvijek imala sjajne razigravače s mudima - Sale, Body iako krilo, i danas ona sisa Teodosić), nije ni zato što to kažu Kosijer, Čutura (ima normalnih ljudi i u Hrvatskoj), Žeravica, Želimir, Duda ( vukao me za rukav mortus janpi i ponavljao - ej, čoveče, bez limita, bez limita...) ili pokojni Aleksandar Nikolić... Nije čak niti zato što je u reprezentaciji skupio najveći broj legendarnih partija, bio MVP svih velikih turnira, niti što je u periodu od 1974. do 1982. odigrao triput toliko nezaboravnih, clutch, 007 momenata kao recimo Bodiroga ili Đorđević (imate dosta toga i na You Tube uostalom), nije niti zato što je jedini bek na planeti koji je kroz cijelu karijeru imao 60 % šuta iz igre, a nije ni zbog nenormalne sezone '79 kad je bukvalno sam donio Partizanu prvu trostruku krunu (od ove sezone veća je samo Kukočeva sezona '91 jer Kićo je uz sve te titule bio i najefikasniji igrač, najbolji asistent i kradljivac lopti u prvenstvu), nije čak ni zbog toga što se i u najgušćim završnicama žešće zajebavao na terenu i pravio volove od sviju koji su mislili da mogu da ga čuvaju (uključujući Belova koji je bio car košarke)...od košarke se oprostio relativno rano, odšetao je od još jedne izvjesne olimpijske medalje u mirovinu, još uvik najbolji yu igrač...
šta mu je nedostajalo da bude više na listi? ha, teško je mogao biti više, iako je jedini za kojeg sam u nekom trenu pomislio da je veći od Ćosića (nakon nezaboravnog proljeća '81 i treće titule u direktnom sudaru s Krešom), krivo san mislija... nije osvojio Kup Šampiona (iako je osvojio 3 prvenstva u KEŠ-u je odigrao 3 utakmice, a Dalipagić, premda je osvojio 1 titulu, odigrao ih je skoro 40 - život zna bit čudan ponekad), nije otišao u NBA iako je već ima potpisan ugovor s Atlantom... bio je žešće iritantan nervčik (iako se to nije pretjerano odražavalo na šuteve i asiste u zadnjim, napetim sekundama), a nervirao je i vlastite navijače (gleda san tekmu di je uvalio 45 uz petnaestak asistencija, a domaća publika mu skandira - Kićo majmune, čačanski cigane...), udario je protivnika šamarom, šakom (poznata makljaža protiv BEKA kad ga je protivnik štipao za jaja celu tekmu) ili nogom više puta u karijeri... Talijani su ga zbog toga nemilosrdno fizički kažnjavali...nikad nije pogodio šut za 3 poena jer je igrao u vreme kad ga nije bilo, što mu je dodatno osakatilo rejting... triput je podbacio u važnim utakmicama ('78 u sudaru s Bosnom za prvaka Juge, '82 u sličnoj situaciji sa Scavolinijem i ono čuveno makljaža - prvenstvo Evrope '83)... da li primjećujete broj 3 koji se stalno ponavlja? kako je ovo moja lista po JUS-u (neko od vas je spomenuo Peđu Stojakovića - on kao kralj chokera zauzima 18. misto na njojzi), moram da vam dam glavni razlog zašto je Kićan na toj poziciji... on je ipak samo najbolji srpski igrač u historiji basketa, triput ga ljubi majka, bre...

2. Toni Kukoč - NAJTROFEJNIJI ex-yu igrač

jebiga, Toni mi varira stalno, kako ustanem i kakav mi je dan, Kukoč je nekad 1, a nekad 2... sve znamo o Toniju, a možemo se i dodatno podsjetit na brojnim, nezaboravnim isječcima ili cjelovitim tekmama na internetu... Kukoč je (za razliku od većine na ovoj listi) bio atletska životinja na oba kraja terena... bio je (barem u Evropi) defanzivni demon svog vremena i da su se statistike vodile kao danas, u bivšem prvenstvu bi ostvario nekoliko, ne triple-double, već quadruple-double učinaka... u sezoni '88, Maljković ga je stavio da čuva Petrovića, kojeg niko u Evropi nije mogao zaustaviti (osim Dražena samog), a Kuki je Dražu zadrža na 15 ili 18 koševa uz šut 25 - 30%... najbolje Kukočeve sezone su '90 i '91 kada je lakoću igre narančastom loptom odveo na neke nove grane... dominantan i u repki, i u Jugoplastici, Toni je sezonu '91 odigrao (u žešće oslabljenoj Jugoplastici, pardon POP 84) na nivou Jordana i Magica zajedno... zamislite, Kuki nikad nije predvodio yu-ligu u nijednoj statističkoj kategoriji, osim u ovoj, rekao bih najvažnijoj...
Postotak uspješnosti timova koje su u prvenstvu predvodili:
77.7 % Toni Kukoč (Jugoplastika)
75 % Dragan Kićanović (Borac, Partizan)
73.9 % Krešimir Ćosić (Zadar, Olimpija, Cibona)
72.2 % Ivo Daneu (Maribor, Olimpija)
U Italiji umalo je i Benetton promovirao u evropskog šampiona, donoseći mu prvu domaću titulu u povijesti, a njegova NBA priča svima je poznata. 3 uzastopna naslova u Kupu Šampiona i onda još 3 u NBA - NIKAD NITKO neće ponoviti...
Toni je sve to učinija žrtvujući ličnu slavu za dobrobit momčadi... i Chicago i Jugoplastika smatraju se najvećim timovima u povijesti košarice (evropske i američke)... zbog lakoće i talenta mrzio ga je Petrović, ali i Pippen i Jordan... Kuki je u sezoni '99 (kad je već prešao vrhunac) bez Jordana i Pippena ostvario nekih 19 koševa, 7 skokova i 5 asista, što mi kaže da bi u nekoj drugoj, normalnoj NBA momčadi imao barem 22-23 koša i po 7-8 (možda i više) skokova i asista kad je bija u punoj snazi...
što mu ja zamjeram? ne ono finale u Benettonu, niti igru u repki Hrvatske; po meni je možda igrao 2-3 sezone previše u NBA, ali kad je novac tako dobar... na više kritike nailazi kod NBA piskarala (iako onaj Sam Smith iz Chicaga kapira stvari), a na najviše kritika nailazi u svojoj Hrvatskoj koja ga je čak odbijala nominirati za Kuće Slavnih...
evo što mi je jedan popularni hrvatski dječarac koji radi mixeve raznih zvijezda i popularan je mnogo na You Tube, rekao što ga mori u svezi glede Tonija Kukoča (nakon što sam ga otvoreno pitao zašto ga marginalizira)
"...uf što je trofejan, pa ti i ja bismo bili prvaci Evrope i NBA sa onakvim momčadima... on je obično potrkalo, jednom potrkalo, uvik potrkalo, svačije potrkalo... nikad nije bio vođa, jeba mu pas mater jugo-partizansku, a moga je igrat onako za Jugu, ali nikad za Hrvatsku nije odigra ništa... vidi se ko mu je bija u srcu... morali su mu zaprijetit da će služit vojsku da bi igra EP 1999... on je najgori isprdak što ga dade Hrvatska u povijesti..."
jel treba još neki komentar?
Poslednja izmena od souly u Pon Jun 01, 2015 10:20 am, izmenjeno 12 puta ukupno.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]