Stare teme
nekritičko idolopoklonstvo je veoma opasna stvar, iako za ove ruševine novokomponovanih država ništa više nije opasno jer postoje još samo u košmaru... također i percepcija glomazne pop-kulture u kojoj mediokriteti poput U2 vrede za 99.99% mase, dok je za stvarnu esenciju svemira mnogo bitniji jedan ton koji pustio je npr. Freddie Hubbard....
ovo je slučaj i sa košarkom...
ako sam nešto naučio u mojih pedesetak godina postojanja - što više ljudi u neku stvar vjeruje, to znači da je laž veća
pravi život je drugdje...
možda da otvorite neki metafizički thread košarke? :D ... ma, ustvari, bolje ne...
odoh ja na pecanje na lipi, plavi Jadran pa se vidimo u Oktobru...
ono kaj vidim je da talenta za raznolikost ima, kak bi ne, pa zakaj bi se ja mešal, nit preveć morem udelat, nit bi štel....
Poslednja izmena od souly u Ned Maj 31, 2015 8:40 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
@souly
Kakvo bre pecanje u ovom kritičnom trenutku? :) Vidiš da smo ovlažili, pa ne možeš sad da nas ostaviš u ovakvom stanju! :D
Tako ti Milesa Davisa, daj barem prvu trojicu, da nahranimo napaćene duše...
milice,
problem statistike je u tome što ne može da nam prikaže možda najvažniji element, a to je kvalitet protivnika. vilt čembrlen je u svoje vrijeme imao sulude statistike, ali u konkurenciji bijelaca koji su mu bili do pupka. statistika je odlična u upoređivanju igrača iz iste ere i iste lige, i to su ameri usavršili do maksimuma, ali po epohama je prilično beskorisna.

pink panther,
slažem se da je dražen u hrvatskoj na nivou sveca i da niko ne dovodi u pitanje njegove ljudske kvalitete, za to postoji nekoliko razloga, jedan je prevladavajući, ali to je druga tema. i to nema nikakve veze sa njegovim košarkaškim kvalitetima. vincent vega je u svom postu na tragu onoga što ja mislim - od dražena počinje moderna yu i evropska košarka.

apsolutno se ne slažem sa tobom da bodiroga nije na nivou najboljih u ex yu. bodiroga je po meni najbolji srpski igrač svih vremena, i drugi najbolji evropski igrač svih vremena.
naravno, mi to ne možemo izmjeriti, sve je subjektivno mišljenje, ali ako uzmeš subjektivni stav većine ljudi koji vole košarku, trenera, igrača,fanova koji su pratili evropsku košarku 90-tih - u dejanovom zenitu - većina će se složiti sa ovim mojim stavom. to je zapravo jedini kriterijum koji ima smisla kada se prave soulyjeve i slične liste: subjektivni stav gomile različitih poštovalaca košarke je najbliži istini.
Prihvaćam, lijepo argumentiras plus što stav većine zaista možda i je različit mom, od drazena do bodija.

Ja bodirogu obožavam, ako sam ijednog igrača pokušavao skidati kad sam igrao bio je on.gledao sam ga uživo 2004 u areni kad je ismijao amerikance,što mi je ujedno i prvi posjet Beogradu u životu. No koliko god je bodiroga velik,nemogu ga doživjeti kao najboljeg jer nije nikad napravio korak i dokazao se među najboljima - u nba. Meni je nba faktor jako važan za današnje košarkaše,kao što mislim da uvijek treba težiti igrati na najvećoj razini, pobijediti - nadigrati one najbolje. Uopće nije bitno jel to bodiroga mogao ili nije, ja čak mislim da je i siguran sam u to, ali nije.
Jednako tako gledam spanoulisa, svojevrsnog bodirogu našeg vremena. Jebiga, bog je, pobjednik, doktor, ali nemoze mi ući u rang onih koji su se dokazali kao nba klase,all starovi i šampioni među velikim dečkima. A valjda nitko na ovom forumu ne svršava na njega kao ja. Zato meni uvijek stojakovic i divac ispred bodiroge. Stojakovic je bio drugi strijelac lige, dakle ponajbolji košarkaš na svijetu!!! Kasnije je osvojio nba naslov, a u ligi je trajao više od deset godina. Zato maksimalni respekt za peju.
Meni je krivo sto se u Srbiji Peji ne odaje postovanje koje je zasluzio.. Vise ga cene preko bare..
peđa je bio sjajan skorer, uz rej alena najbolji šuter svoje generacije, međutim, daleko od toga da je bio lider. svaka čast peđi, ali ne može da se poredi sa bodirogom.

mislim da je pogrešno svoditi sve na nba učinak jer dosta faktora je tu u igri, dosta prosječnih evropljana je napravilo solidne nba karijere.
Ne dize se ovo nekom ko je napravio samo solidnu NBA karijeru..

Slika
Ljudi nisu svesni koliko je Stojakovic napravio u NBA. Odigrao je 13 sezona u NBA. Bio je druga petorka NBA lige u sezoni 2003-2004 kada je bio drugi strelac NBA sa 24,2 poena po mecu. 3 puta All Star, dobio nagradu za igraca koji je najvise napredovao 2001 godine. Pobedio je u sutiranju trojki na All Star-u 2 puta i imao 6 sezona sa preko 19 poena po mecu u NBA. U karijeri ima preko 40% suta za 3. Uz sve to, na kraju karijere je osvojio i NBA prsten. Coveka i dan danas smatraju jednim od najboljih sutera koji su igrali u NBA. Na prste se jedne ruke se mogu nabrojati evropski igraci koji su u NBA ostavili veci trag od Stojakovica (Novicki, P.Gasol, Divac, T.Parker).

Nije popularan i cenjen u Srbiji zato sto je igrao samo 4-5 godina za reprezentaciju. Od toga, ozbiljnu ulogu je imao 2001, 2002 i 2003 godine. Lako su svi zaboravili da je 1999 igrao sa teskom povredom ili da je pola evropskog prvenstva 2003 godine igrao sa povredom zgloba. Nekako su ljudi povezali neuspehe reprezentacije, od 2003 na dalje, sa njim. Tome je doprinelo sto je 2003 prestao sa igranjem za reprezentaciju pa ga krive za lose rezultate u tom periodu. 2004 i 2005 nije igrao zbog sukoba sa Obradovicem koji datira jos od olimpijskih igara 2000 godine, a kasnije ga je dotukla povreda ledja.

Nikad nije bio "clutch" igrac, ni za reprezentaciju ni u NBA. Odigrao je dva briljantna turnira 2001 i 2002 godine ali je u finalima odigrao dve, mozda i najslabije partije. U finalu u Turskoj 1/7 za 3, a u Indianopolisu 2/12 za 3.

Ipak, bio je izvanredan igrac kakvog dugo necemo imati. A Srbija, nazalost, to nije znala i jos uvek ne zna da dovoljno ceni i postuje.
Poslednja izmena od mmarko28 u Ned Maj 31, 2015 10:20 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]