Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kume probao sam skoro sva piva koja se mogu naci u ovim klasicnim prodavnicama kod nas tipa Roda, Maksi, Idea, kao i sva koja su gostovala na beerfestu u poslednjih nekoliko godina (pre toga dzep bio plici pa se moralo kalkulisati) i zbog toga i kazem da mi se piva sa aromama ne dopadaju bas najvise... Na primer Hoegarden koji si hvalio (do duse ne kao Chimay) me uopste ne ispunjava nekim zadovoljstvom kad ga popijem, nije mi to to. Daleko od toga da se u piva razumem kao ti, cak mi i ove podvrste ne znace previse (osim naravno svetlog lagera koji svi znamo sta je), ali prosto taj neki stil kao taj Hoegarden (a koliko sam mogao primetiti belgijska piva tome naginju) mi se ne dopada. Dok mi se na primer Paulaner dopada i to veoma, a sad nemam pojma da ti objasnim zasto jer koliko sam razumeo i jedno i drugo je psenicno pivo. Od nemackih u skorije vreme sam pio i Flensburger i to mi je taman leglo. Od ceskih na primer Kozel volim, a secam se na jednom beerfest-u bio je neki leikeim mutni koji sam pio kao blesav, ali posle nigde nisam mogao kod nas da ga pronadjem.

Kontam da ti kao iskusni pivopija koji to ipak mnogo ozbiljnije proucava od mene od prilike ovim moze da stekne predstavu kakvim ukusima naginjem.

EDIT: Sto se tice zanatskih piva koje prilicno reklamiras ovde, nisam imao priliku da ih probam jerbo mi specijalizovane radnje bas i nisu u kraju, ali planiram to da promenim tokom leta.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Belgijska piva su ti jako sirok pojam i ima barem pet, sest vrsta koje se potpuno razlikuju. Hoegarden jeste psenicno, ali to belgijsko psenicno, sto je razlicito od bavarskog psenicnog piva. Ista je sirovina, ali drugi stil piva. Chimay sa druge strane je belgijski ejl, sto je potpuno druga prica. Onda imas i Duvel kod nas, koji je i malo pristupacniji i to i cenovno (oko 160 kinti) i sto se tice dostupnosti (posto ga imas u Maksiju i Tempu). Meni je Duvel strava, mada se oseca dosta alkohol.

Zanatska imas u Majsotru za pivo u Zorza Klemansoa, mislim da ti to nije toliko daleko od Karaburme. To je u jednom i prodavnica i kafic, tako da to sto kupis mozes odmah tu i da konzumiras. A mozes i da pozoves Vegu da dodje da procaskate malo o basketu o istom trosku, on sljaka tu u komsiluku. :lol:

EDIT: Evo jednog pokusaja klasifikacije pivskih stilova. Cisto informativno.

Slika
Korisnikov avatar
By Karaburac
Hahahaa, pa dobro zavisi sta podrzaumevas pod daleko :D U Zorza Klemansoa ili bilo gde blizu tog kraja ne bih zasao nikad, osim ukoliko iskljucivo zbog toga treba tamo da odem, nije bas isti stepen komotnosti kao kad u papucama izadjem iz zgrade, prepesacim 10 metara i kupim pivo u prodavnici :)
Korisnikov avatar
By Lika
@Kum Žoržo - ti to mene baš namjerno bodeš? :D

Od svih ti baš ko prstom u oko na Glenmorangie. :think:
Imao sam sreću probati ovaj dotični baš ove godine, dobio sample bočicu od 30ml i mogu ti reći da mi se veoma sviđa. Nije tipični scotch, vuče na slađe, čovjek bi rekao da su ga radili ljubitelji bourbona. Iskren da ti budem, ne bih se nimalo bunio da mi pošalješ jednu bocu, pa ti još pobliže objasnim situaciju. :mrgreen:

Preporuka u svakom slučaju!

Slika
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
@Lika

Mogu da ti posaljem, nije problem. Jedino ako je pre toga ne popijem. :mrgreen:

Kupih drugaru za rodjendan, a nisam ni znao kakav je. Sad vidim da nisam pogresio.

@ Karaburac
Ako imas Maxi ili Tempo u blizini, nemas problem. Imas i Chimay i Duvel i Franziskaner (po meni bolje psenicno od Paulanera i Erdingera). Cene su, pak, znatno vise nego kod domaceg piva. Taj problemcic ostaje.
Korisnikov avatar
By Lika
Kum Žoržo napisao:@Lika

Mogu da ti posaljem, nije problem. Jedino ako je pre toga ne popijem. :mrgreen:

Kupih drugaru za rodjendan, a nisam ni znao kakav je. Sad vidim da nisam pogresio.

@ Karaburac
Ako imas Maxi ili Tempo u blizini, nemas problem. Imas i Chimay i Duvel i Franziskaner (po meni bolje psenicno od Paulanera i Erdingera). Cene su, pak, znatno vise nego kod domaceg piva. Taj problemcic ostaje.
Ja sam za viski ko cure za ženidbu, nemoj zadirkivati ako ne misliš ozbiljno :D
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
MookieBlaylock napisao:Kume, probao Duv/fel neki dan... 4 putaSlika
Svaka čast na preporuci. Fenomenalno pivo.
Jednom ja tako probao 8 krigli psenicnog, pa me nosili kuci. :lol:

Drago mi je da ti se svidelo!

Ako ti se dopalo Duvel, stepenik iznad ti je ovo

Slika

To je tamni belgijski jaki ejl, kao i plavi Chimay, samo je mnogo prisutniji ukus alkohola sto kod ovog primerka uopste ne predstavlja manu, naprotiv. Kao jaka bombonjera sa likerom. Pivo je nenormalno dobro, zaista sam odusevljen njime. Nazalost, cena je duplo visa (ja mislim), ali je i kvalitet stvarno vrhunski.

EDIT: Mada, s obzirom da ima 10% alkohola, ne mora toliko da se pije.

Ako hoces malo manje alkohola, probaj ovo sto je kacio Vega ili sto puta pominjani Chimay, koji je apsolutni sampion odnosa cene i kvaliteta.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]