NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By Antoine
ULTRA KOŠARKA napisao:Toine, šta misliš za koji su (evropski) nivo košarke Ajzea Kazins i Landin Lukas s Kanzasa?
Vidim nema ih na moku2015. Valjda opet nisam previdio.
Gledo sam Kanzas svega dva puta, i Kazins mi je ostavio utisak maltene isti ko Held. Dok je i Lukas odigrao solidno.
Nema ih na mocku zato što se još ne zna da li će biti early entry učesnici drafta. Cousins ima još godinu pred sobom, Lucas još dve, naravno ako planiraju da nastave školovanje, što je po meni realnija opcija.

Lucas se uklapa u profil modernog centra, pomalo undersized, može da pokrije i četvorku u odbrani i napadu, pokretljiv, skočan, izuzetan atleta, snažan, dobar skakač, odličan bloker, nije operisan od igre licem, jako dobro se kreće na terenu, igra podignute glave, solidan distributer, dakle sve ono što krasi moderne visoke igrače u evropi. U ovom trenutku je još dosta sirov, fale mu fundamenti igre na niskom postu, razvijen napadački asortiman, ali ima potencijal i da se nađe u NBA, mada je realno da može da dogura do EL nivoa, ali mu predstoji još rada, vrlo verovatno na KU gde bi sledeće godine mogao da bude jedan od nosilaca.

Isaiah Cousins je godinu dana stariji i taman toliko ozbiljniji igrač. Njegov najveći kvalitet je to što je naučio da igra iza glavne zvezde tima, jer Hield to sigurno jeste, i da iz prikrajka jako dobro radi svoj posao. Izuzetan je skakač za svoju poziciju, jako koristan u odbrani, veoma raznovrstan u napadu, odličan je ballhandler, dobar u prodoru, solidan atleta i dobar spot up šuter, nešto slabiji iz driblinga zbog sporije mehanike. Šutira u visokim procentima zato što ne forsira po svaku cenu. U ovom trenutku je igrač koji može da nađe svoje mesto u svakom timu, ne kao glavna zvezda, ali neko ko menja ritam meča svojom energijom, kao izuzetna pretnja u svakom trenutku. Hield je jako blizu drafta, Cousins može lako da odluči da bude lider nove Oklahome, ili ako izađe na draft verovatno neće biti u prvoj rundi, pa ga možda vidimo u Evropi. Za početak, na nekom Eurocup nivou.
By surda
Grayson Allen + Tyus Jones = titula :D
Grayson Allen gospodin! Iskocio je kada je bilo najpotrebnije.
Kaminsky je odlicno igrao, ali osim one trojke nije uradio nista u zavrsnici, a potrosio je par veoma bitnih lopti.
Okafor jeste presjedio veci dio 2. pol, ali je na kraju odigrao odlicnu odbranu i vezao ona dva kosa, drugi iz ofanzivnog skoka. Tako da se ne moze reci da je Kaminsky unistio njega.
Korisnikov avatar
By Zex88
Samo da pozdravim Zexa,vrhunskog poznavaoca ove igre koji je pogodio šampiona..
Korisnikov avatar
By djokonda
Ali sudije su neverovatne. Prvo u polufinalu gledaju snimak na kojem se jasno vidi da je Lajls ošamario Gasera i ništa...i sad opet gledaju snimak gde se jasno vidi kako Djukov igrač poslednji dira loptu i opet ništa. U kojoj dimenziji oni žive?
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Zaspao sam 9 minuta pre kraja :( . Wisconsin je još uvek vodio.
Korisnikov avatar
By mmarko28
Duke je dobio zato sto je imao vise raspolozenih igraca. Wisconsin je ekipa koja ima jako malo igraca sa poenima u rukama, tako da im je mnogo falio bolji sut Dekkera, koji je sutirao za 3p 0-6. Uz to, jako lose su branili Jonesa i Allena. Koenig, Jackson, Gasser jednostavno nisu isti nivo kao bekovi Duke-a i tu su Badgersi izgubili mec. Bo Ryan je posle meca ozbiljno kritikovao sudjenje i donekle je bio u pravu. Gledao sam mec i ne mogu da verujem da Dekker nije izveo nijedno slobodno bacanje. Kriterijum sudjenja je bio takav da se Duke bolje prilagodio, ali, kao i svake godine, mislim da je sudjenje najslabiji deo march madness-a.
Korisnikov avatar
By Antoine
Ovakvi mečevi su uvek rađali heroje. Grayson Allen, čovek koji je bio prikovan za kraj klupe i koji je minute dobijao kao da je u romingu, sada je rešio veliko finale. Da Sulaimon nije otišao sa Duke-a, pitanje je da li bi Allen uopšte upao u rotaciju. Dečko j rešio da iskoči kada su Okafor i Winslow više bili na klupi nego na terenu i skoro sam je pogurao Bluedevilse sa osam vezanih poena, od 16 ukupno. Definicija X faktora. Da je pobednik bio drugačiji, to bi verovatno bio Nigel Hayes, koji je trojkama napravio razliku u početku. Btw, prošle sezone Hayes nije šutnuo nijednu trojku, ove godine je već postao treći igrač Wisconsina, sledeće sigurno prva zvezda.

Dekker stao sa šutem kada je bilo najpotrebnije. Okafor i Kaminsky najviše energije trošili u direktnom duelu, teško je reći ko je bio bolji, Frank je statistički izdominirao, ali je u odbrani par puta lagano ispao, Okafor je u par navrata odigrao odličnu rotaciju, a zbog penala je igrao skoro duplo manje. Winslow takođe problem sa faulovima, ali opet allround partija u napadu i odbrani i skoku,...

Tyus Jones je već sada klasa od igrača, to se znalo i ranije. Samo jedna prodata lopta za njega na celom meču. Sa ovakvim Dekkerom Wisconsion nije imao nikakve šanse, da Okafor i Winslow nisu bili opterećeni brojanjem faulova Duke bi lakše stigao do trijumfa, jednostavno su kompletniji tim.

Sve poene u drugom poluvremenu za Duke postigli su freshmani. :clap:
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 230
Svaštara

Iskreno mnogo mi je teško palo ovo juče kad[…]