Stare teme
skeva napisao:
MILOS OBILIC napisao:Ne mora Savovic ni da igra za nas,ali ne moze da igra ni za Bosnu ako se momak izjasnjava kao Srbin.TJ.moze,ali onda ne moze da daje izjave da mu je zao,kao da se oseca kao Srbin a igra za Bosnu i slicno...Bolje da ne igra za Bosnu jer igramo protiv njih,a kod nas cemo videti hoce li imati mesta.Na pripreme sigurno hoce.
Skeva da nisi ti Savovic?hehe
Pekovic je za klasu bolji od Krstica.
Nisam Savovic, na zalost. :lol: Inace, nije ti to ispravno razmisljanje. Svi Srbi koji igraju za BIH se osjecaju Srbima, kako bi se drugacije osjacali, ne mogu se osjacati Hrvatima kad nisu Hrvati :) . i Naravno da mogu davati takve izjave jer je to sasvim normalno i na mjestu ;) :)

Pasulj, nema vise rata, nije to vise u interesu velikih sila, raskopali su nas, njima je dosta, postali smo moderni robovi, to su oni htjeli, sad im vise nije u interesu da bude sukoba. Takodje, ako im bude u interesu da RS bude samostalna, tacnije ako budu preklapali kojim slucajem za Kosovo onda ce RS biti samostalna, nece se pitati niko ovdje, ni Srbin ni Bosnjak ni Hrvat, tako da, to nije do nas :) . Al odosmo opasno u off, vracajmo se temi :D
Ja stvarno rijetko petljam oko politike i znam da je ovo žešći of topic ali ipak...
Dvije stvari su ti vjerujem jasne kao dan:Tvoj način razmišljanja izuzetno cijenim i kao drugo,mislim da ti i ja više nego bilo ko drugi na ovom forumu poznajemo krajeve i ljude o kojima se vodi polemika.
Hajd onako iskreno,ne meni već sebi odgovori na pitanje da li stvarno misliš da je protekli rat bio zadnji na prostorima Bosne?Na Balkanu je u zadnjih 100 godina bilo pet ratova a oni najžešći su se vodili i u Bosni.I sad bilo bi divno kada ni na Balkanu ni u Bosni ne bi bilo rata do prestanka vremena ali to je ipak malo vjerovatno.Što se tiče stranaca,tačno je da im nije bilo krivo zbog toliko patnje u 90-im,ali da li bi se u Bosni klali i da stranci nisu bili tu da to malo poguraju.Grozim se svih podjela osim na dobre i loše ljude a pogotovo onih na ruralno i urbano ali vjerujem da znaš da je ono što se zove "raja" postojalo samo u gradovima i to u određenoj mjeri.Na selima nije bilo raje,na način na koji to ti i ja poznajemo.Šta misliš da li bi Srbi u Republici Srpskoj mirno gledali kada bi neki stranac došao i rekao da od sada nema više RS i da je sve to centralizovana BiH. S druge strane da li bi Bošnjaci ili Muslimani kako hoćeš mirno posmatrali kada bi im neki strnac rekao:Jebi ga RS će od danas biti dio Srbije.A osim toga šta mi podrazumijevamo pod "stranci".Nisu ni oni jedinstveni.I sada i u buduće biće onih koji su ili za prvu ili za drugu varijantu.Ne treba Bosni i ljudima koji žive u njoj puno ubjeđivanja da uzmu oružje.Najmanje nacionalizma , daleko najmanje, od svih republika SFRJ je bilo u Bosni ali ga je ipak bilo.Sasvim dovoljno za sve ono što se desilo...
A stranci znaju da je ova ravnoteža kakva je sada jedini način da Bosnu drže bez nemira.Vrlo dobro znaju da bi svako drugo rješenje izazvalo nešto što ni oni ne bi mogli zaustaviti čak i kad bi htjeli.
A da smo stvarno u off to je tačno...
Joomla10 napisao:@ Zex
Ima i toga, ali licno se ne slazem u tome. Nazlost jeste tako, ali to ne mogu da prihvatim.

@ Pasulj
Upravo tako, zato sam pre nekoliko postova i napisao da je to nazalost tona dinamita.
To vjerovatno jeste tona dinamita ali sa vrlo čudnim sistemom detoniranja.To ovaj dobri čovjek koji sebe zove Skeva vrlo dobro zna i zato ja vrlo dobro razumijem šta on piše.Na žalost drugi ga baš i ne razumiju pa ne shvataju da je on u dobrom dijelu onog što navodi u pravu.O mentalitetu i načinu razmišljanja ljudi u Bosni će ti on pošto bih rekao da je dobar čovjek, nadam se nadugo i naširoko na PP objašnjavati.Ono o čemu mnogi ne razmišlju a vjerovatno nemaju ni potrebe da razmišljaju je činjenica da na Kosovu u međunacionalnim sukobima u jednoj godini pogine više ljudi negou Bosni za 17 godina od kraja rata.A rat u Bosni je trajao duže i odnio više žrtava.Na ksosvu je Srbinu opasno po život da se kreće Prištinom a po Bosni ne samo da se kreće gdje ko želi već se i po kafićima sjedi zajedno.Čak vrlo često krene zajebancija "eh što mi nisi bio na nišanu". Ali ima tu i druga strana medalje.Sutra da sve počne ponovo opet bi ti koji su pucali jedni na druge pa sad piju zajedno opet bi pucali jedni na druge.Mentalitet i način razmišljanja pa i emocije ljudi u Bosni bez obzira na naciju su malo drugačiji nego kod Srba u Srbiji.Zato Srbi i nemaju neki nerješi vproblem da igraju za Bosnu.I to je ono što Skeva pokušava da objasni.Zapravo,zbog toga što drugi nisu shvatali taj mentalitet i način razmišljanja ljudi u Bosni i nastali su vicevi o glupim Bosancima.To baš ne odgovara istini ali da način razmišljanja i mentalitet ljudi u Bosni nije baš uobičajen-to stoji...
Ja ipak mislim da bi sada mnogo teze moglo biti rata jer su ljudi na svim stranama skontali da su manje vise prevareni, sada sve te ljude muci ista muka, bijeda i sirotinja su svi postali. Dobar ti je dokaz to sto sad pred zgradama nekih institucija kampuju i strajkuju gladju pripadnici oruzanih snaga oba entiteta, do juce su se ubijali a sada podrzavaju jedni druge jer imaju isti problem, bukvlano nemaju sta jesti. Teze ce se sad ljudi lapiti oruzja jer znaju da ih posle toga ceka jos gore stanje, i samo je pitanje kad ce na jednu stranu doci neka prosperitetna vlast koja ce ljudima pruziti bolji zivot, a onda ce se ona druga strana zapitati, zasto i mi ne mozemo ziviti kao oni, promijenite tu politiku, ne zelimo da nas strasite da ce nas neko napasti i da cete nas vi braniti, zelimo posao, zelimo bolji zivot, zelimo djeci buducnost. Kada se to desi, manje ce ljudi misliti da postoji sansa da opet bude rata, vise ce okrenuti kritikovanju trenutne vlasti oko ekonomskih pitanja i onda politicari nece dobijati poene na racun plasenja ratom, nego ce dobijati poene za ekonomske pomake ako nesto urade na tom planu. Sve u svemu, ja vjerujem da ce biti bolje i da rata nece biti, prevarili su nas nekoliko puta, ne moze se stalno ponavljati. :)
Joomla10 napisao:
MILOS OBILIC napisao:
ilovethisgame#12 napisao: ako je neko rodjen u Banja Luci recimo i Srbin je i ceo svoj zivot je tu proveo zasto bi on igrao za Srbiju?
on nece igrati samo za Federaciju Bosne i Hercegovine nego i za Federaciju i za Republiku Srpsku
Mozda zato sto je Banja Luka Srpski grad?

Rastegli smo pricu ovde na sve, a najmanje na kosarku, ali ovo sto sada kazem 99.9% ljudi iz Republike Srpske ce reci da sam u pravu. Onaj ko je rodjen u Banja Luci, za svoju zemlju smatra Srbiju, a ne BIH. Slazem se sa Obilicem, Banja Luka je bila i ostala srpski grad.
Opet kazem sve ovo najmanje ima veze sa kosarkom, ali to je tako na brdovitom Balkanu, kada moram da uporedjujem to bi bilo kao da kazes rodjen je u Prizrenu, pa nece valjda da igra za Srbiju nego za Kosovo?
Nazalost kada moramo o tome da pricamo, ali je zaista tako. Republika Srpska je bastion srpstva i to ce uvek i biti, tako da zaista nemam problem ako igraci igraju za tu reprezentaciju ako ne mogu da igraju za Srbiju, ali ako imaju poziv nase reprezentacije, a igraju za BIH, e onda su to obicni placenici i nista drugo.
kao prvo nije ti bas dobro poredjenje s obzirom da je Kosovo deo Srbije i taj sa Kosova ce da igra za Srbiju isto tako je Republika Srpska deo Bosne i taj iz Republike Srpske ce da igra za Bosnu
kao drugo u reprezentacije Bosne je otprilike pola pola odnos Srba i Bosnjaka
kao trece za reprezentaciju Srbije ne igraju Srbi nego Srbijanci
kao cetvrto preterali smo sa ovom temom kao sto je neko ranije napisao ovo je preslo u politiku, postujem tvoje misljenje svi mi imamo razlicita misljenja i tesko da ce neko nekoga uspeti da ubedi u ovo drugo
Naravno, slazem se sa tobom, napisah i sam na pocetku tog posta da smo bas rastegli pricu i da realno nema puno dodirnih tacaka sa kosarkom, ali moram da ti odgovorim.

Uvazavam tvoje misljenje, ali recimo za mene je Republika Srpska, skoro pa isto kao i Kosovo i Metohija. Srbi su u Kosovskoj Mitrovici, Zvecanu, kao i u Banja
Luci i Bijeljini itd... Recimo meni je nezamislivo to sto ti kazes da je Republika Srpka deo Bosne (opet to sa kosarkom apsolutno nikakve veze nema) .
Za mene je Republika Srpska bastion srpstva.

Za Srbiju igraju Srbi, ali opet to je moje licno misljenje. Da li iz Beograda, Novog Sada, Nisa, Brckog, Trebinja, Pristine.

Zavrsicu ovde, jer se i sa cetvrtim slazem sa tobom, svako ima pravo na svoje misljenje i sto ti kazes verujem da niti cu ja tebe ubediti u suprotno, niti ti mene.
NE zelim da potpaljujem temu koja je vec zatvorena, ali jednostavno moram to da te pitam....
Kad kazes da za Srbiju igraju Srbi, jel to znaci da oni koji nisu ne treba da igraju za nju? Nadja Higl recimo, ranije Djula Mester u odbojci i mnogi drugi.
Sto se mene tice neka igra ko gde i za koju reprezentaciju hoce ako je oseca kao svoju zemlju. Jedino sto mene nervira je kada neki igrac svoj licni ili profesionalni interes stavlja ispred osecanja pripadnosti kada bira za koju ce zemlju da nastupi.
Karaburac napisao: Sto se mene tice neka igra ko gde i za koju reprezentaciju hoce ako je oseca kao svoju zemlju. Jedino sto mene nervira je kada neki igrac svoj licni ili profesionalni interes stavlja ispred osecanja pripadnosti kada bira za koju ce zemlju da nastupi.
:clap:
Mislim da ćemo se svi oko ovoga složiti i da je ovo odličan rezime rasprave koja se vodila oko košarkaškog državljanstva i da nema potrebe dalje širiti priču.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Da, da zanimljivih igrača ima, mada su to sve vete[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Ја се не могу отети утиску да би Радоња губио екип[…]