Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
Mini Copa turnir do 14 godina u Spaniji , prosao je u apsolutnoj dominiciji Realovih klinaca! Na jednoj utakmici Lazar Zivanovic je izdominirao sa 27 poena , za valoriziciju 35 gdje je ubjedljivo bio najbolji na utakmici! U finalu je malo podbacio , jer je brzo napravio dva faula i otisao na klupu, pa je bio van ritma tokom čitavog meča! Zato je jedan ekstra talentovani crnjo iz Engleske izdominirao, imao 36 poena, 16 skokova , valorizacija 44! On je uzeo MVP titulu! Ako se dan po jutru poznaje, onda bi ova 2001 generacija mogla biti najbrutalnija, jer i ono sto je Partizan demonstrirao u Zagrebu, Davidi Petrusev ( talentovaniji od brata), i još par klinca( ne znam sad imena ), govori da u tom godisto postoji ogromna koncetrancija talenta! ( znam da je rano, ali imam pravo da ocjenjujem i govorim iz sadasnje perspektive, vidjecemo sta ce u buducnosti biti) .
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Jomer napisao:koliko se secam i taj mladji Petrusev ima da ide kod burazera u paniju
Da upoznao sam malog Davida i njegove roditelje sticajem okolnosti skoro i on ce ici u Spaniju kod brata uskoro...
Korisnikov avatar
By Lepus
Napokon sam uhvatio vremena da pogledam utakmicu Zvezde i Partizana sa EL turnira. I da se zahvalim @Bojdo za link.

Prvo cu se malo osvrnuti na igru Partizana. Kao sto sam i ocekivao, ocaj zivi. Nijedan igrac mi ne djeluje zanimljivo za nesto vise (ne racunam Glisica). I za one koji mi se cine da znaju nesto, fizicka gradja ih ogranicava za neku bolju seniorsku karijeru.

Glisis, koji je svojevremeno bio top prospekt u '98, nije nista napredovao. Siguran sam da ni on sam ne zna sta igra. Na pocetku utakmice je igrao trojku gdje ga je cuvao Rakicevic. Licem nije ni pokusavao da ga napadne, samo ledjima. Medjutim, Rakicevic je stalno bio ispred njega, nije mu dozvoljavao da primi loptu. I kada bi je primio, slijedilo je udvajanje. Slicno je bilo i kada ga je cuvao Stojanovic. Jedno vrijeme je proveo i na cetvorci, opet nista nije posebno pokazao.
U njegovoj igri se sve svodi na uguravanje fizicki slabijeg protivnika i ofanzivni skok koji ostvaruje iz istog razloga. Ipak, Zvezdina odbrana je vrhunska za ovaj nivo i to nije bilo moguce. Igra licem, tehnika, sut, sve ispodprosjecno. Nije mi jasno kako je uspio dati 15 poena?! Gledajuci utakmicu nisam stekao takav utisak.

Sto se tice Zvezdine igre, opet isto ocekivano. Jaka odbrana i odlicna igra u tranziciji koju omogucavaju fizicki dominantni vanjski igraci. Pozicioni napad srednja zalost, tesko je reci jer Partizan nije adekvatan protivnik. Sut kao i prosle godine, los. Sto se tice igraca, previse potencijalno dobrih, niko se ne forsira pa je tesko i dati sud.

Stojanovic srednja zalost. Citao sam da ga Klipa hvali na sva usta kao vodju tima, da ima mentalitet pobjednika i sve to stoji, ali kosarkasko znanje je upitno. Kao sto i u FMP-u igra na poziciji jedan, tako je i ovdje igrao jedinicu, osim u slucaju kada je Radanov na terenu. Da li je to zbog toga da mu se poboljsa tehnika ili nedostatak playa u ovoj generaciji, ni sam ne znam. Sto se same igre tice, vec rekoh, manje-vise vidjeno. Jak fizicki, voli kontakt igru. U odbrani odlican, kao i u skoku. Lijevu ruku kao da nema, osim kada mu sluzi da prihvati loptu iz desne ruke prilikom prednje promjene. Pregled igre nije toliko los, imao je par finih asistencija. Sut za tri veoma los, prije svega zbog same selekcije suta (dobar range). Ne ocekujem ga tako brzo u prvom timu.

Aranitovic mi se svidja. Tipican kombo, steta sto nema jos koji cm. Slicno kao Stojanovic, veoma je agresivan u odbrani. Igra odlicno u tranziciji. Tehnika mu je takodje dobra, kao i pregled. Jedini igrac koji sutira sa polu-distance (sut koji se skoro izgubio u evropskoj kosarci). E, sada, sut mu je upitan, prije svega za tri poena. Na turniru je sutirao 18,8%, dok u JLS ima dobrih 35%. Ako potpise ugovor sa Zvezdnom, ocekujem ga brzo u prvom timu. Cini mi se da je tip igraca koji Radonjic gotivi.

Radanov = elegancija. Rijetki su nasi igraci koji imaju cisti kosarkaski talenat kombinovan sa odlicnim fizickim i atletskim predispozicijama. Radanov je jedan od njih. Odlicna kontrola, vrhunski pregled i osjecaj igre. Predivan ulaz u kome cesto koristi evropski polu-korak. Ne jebe zivu silu iako je jedan od najmladjih. U jednoj situaciji je ostao sa Glisicem 1 na 1. Odmahnuo je rukom da se ostali rasire i prosao pored njega kao brzi voz. Mana mu moze biti, kao i kod vecine ostalih, sut. Za razliku od drugih, veoma rijetko sutira sa polu-distance i distance. Ako zeli u prvi tim, mora sut korisiti vise. Previse cesto na ulazu koristi roling. Nekada to super izgleda, ali postoje situacije u kojima mora prepoznati da to i nije moguce. Nije tolika zvijer u odbrani kao ostali, ali daleko da je rupa.

Simanic je u finalu bio zatajan, a na to je uticao i broj licnih greska zbog kojih je ispao iz ritma. Inace, on je jedan veoma fin, kulturan i miran momcic, a to uopste nije vrlina na terenu (Bjelica, Tepic). Vidi se da za njega nije pravljena nikakva akcija, a on jos nije u mogucnosti da si kreira sam. Vecinom se izvlacio na trojku i cekao povratnu loptu. Fizicki je veoma los, ali za to ne brinem, doce to vremenom na svoje mjesto. Vrhunska je atleta, u skoku dominantan. Sut ima odlican, na kontroli lopte i tehnici mora jos mnogo da radi. Njega ne ocekujem ubrzo u prvom timu.

Rakicevic na mene, kao i ranije, nije ostavio poseban utisak. Vidi se da ima dobru kontrolu lopte, dobar ulaz. Takodje je odlican odbrambeno, ali nesto tu fali (osim suta, naravno). Kenica, Miladinovica i Popovica ne bih komentarisao, vise sam gledao ostale igrace kako se krecu i postavljaju.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Lepus, uz ogradu da ovaj mec jos nisam stigao da pogledam (svakako kad tad hocu, Bojdo :beer:), hteo sam za Glisica da se nadovezem... On je igrac koji mnogo zavisi od svojih bekova jer je njemu najbolja strana igre, igra bez lopte, a u ovakvoj ekipi Partizana on nema sa kim da saradjuje u tom smislu. Sloba Jovanovic kreira samo za sebe, a Stanisic je preslab da bi nesto igrao protiv Zvezdine odbrane. Glisica je onomad u prvu petorku prvenstva za U16 gurnuo Peno, kao sto se i tek sad vidi koliko je Sava Dukic bio vazan sraf za Partizan prosle godine, pa i Vanja Marinkovic koji je dosta prikupljao paznju celokupne odbrane na sebe. Glisa 1na1 ne zna ni licem ni ledjima da kreira.
Korisnikov avatar
By Lepus
Ja sam njega gledao samo par put, tako da moj sud nije bas nesto pretjerano objektivan/mjerodavan. Ali za nekog ko mi je iz "komsiluka", zelio sam da bude bas dominantan. Ovo sto sam vidio, veoma lose.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Meni je igra juniora u tom derbiju dosta licila na igru seniora iz prvog dela sezone kada nije bilo Dragana i Sase. Sve se svodi na neko muljanje pod kos gde jedino Glisic izigrava Macvana i koji jedini nesto moze konkretno da uradi donekle i da da kos nekako. Jeste stoji to da on ne ume da kreira kao sto kazes, ali ipak kada ide na njega 20ak lopti po utakmici mora da od toga da nesto sto je on i uspevao, uz dosta muke. Pod kosem skoro da i nemamo centra, s polja onaj mali Jovanovic msm je pogadjao fino u pocetku posle i njega stalo i to je to. Dosta mi je licilo na seniore i ono mucenje od pocetka sezone uz rudarsku kosarku.To sto su Zvezdini igraci za klasu jaci to je druga prica. Glisica si lepo opisao, on da bude nosilac ne moze jednostavno.

narano i ja pisem nakon jedne odgledane utakmice :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Lepus Najgore od svega je to sto je imao potpuno iste mane i kad su ga svi hvalili na sva usta... Samo jos jedan dokaz koliko umemo da budemo neobjektivni.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
A dobro, najbitniji period za sve njih tek predstoji, neki stagniraju, neki napreduju, sve se to moze preokrenuti, nije kasno, doduse bilo bi mi bas krivo za Glisica ako ne naprave nesto od njega.
Inace interesuje me vase misljenje za SP do 19god, gde smo mi tu u odnosu na ostale reprezentacije?
Zaista po imenima to deluje brutalno: Peno, Nesic, Aranitovic, Marinkovic, Stojanovic, Radanov, Rakicevic, Simanic, Glisic..., ali evo vidim i komsije imaju isto tako jednog Bendera, Mazalina, Zizica, Arapovica, Bozica, Slavicu...
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]