Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By dovlimir
MileBL napisao:Takva igra moze upaliti na jednoj ili dve utakmice, na duze staze to ne prolazi, skontaj ti da jedna El ekipa ima centra kojem je glavna karakteristika sut za tri, naravno to nema nigde vec samo kod njih.
Oni nisu sposobni igrati drugi nacin odbrane sem zone u vecem delu utakmice, pa ako se posreci da protivnik ne pogadja otvorene suteve to donosi prednost njima, dok u suprotnom gube utakmice od ekipe kao sto je Levski.
to Jokicu nije glavna karakteristika, nego jedna od karakteristika. http://www.zurnal.rs/kosarka/super-liga ... kapitenski.
Korisnikov avatar
By Gale
Mile
Tu se slažemo, uglavnom. Ne bih bio prestrog prema Jokiću u pogledu tih šuteva za tri - barem ne večeras. On je solidan šuter, a ne verujem da bi se leba najeo da se gurao dole sa Bobijem ( ili još gore sa Mitrovićem i Bobijem kao drugom instancom). Tako da taj šut meni u večerašnjoj utakmici nije bez rezona. Druga je stvar što bi generalno bilo lepo da se gura malo više , čisto razbijanja monotonije radi.

Oko zone se slažemo,ali : igraj ti čoveka sa Miljenom, Kešeljem i Muslijem, ako možeš.
Ali nemoj da budeš ljut na mene što niste pregazili ekipu kojoj centar šutira trojke, i koja igra samo zonu. Ja samo primećujem.
Korisnikov avatar
By djokonda
MileBL napisao:Mega igra alibi kosarku, sve se svodi na jednostavne akcije i prangijanje do besvesti u napadu, dok u odbrani igraju zonu.
U igri su bili samo zato sto je Radonja izabrao losu taktiku za otvaranje utakmice.
''Alibi košarka''...za to nisam siguran šta je, ali znam šta je šablon košarka i znam da je to ono što vidim kod Zvezde. Ovo što igra Mega je po mom mišljenju košarka koja takvom rosteru odgovara. Igraju sa jednim plejom, koji je pritom loš defanzivac...ostatak spoljne linije takođe u tom segmentu ne blista što je i razumljivo jer Miška ne zanimaju drvoseče tipa Lazić jer njih ne može da proda. U takvoj situaciji zona je više nego logično rešenje. S druge strane, njihovu igru u napadu baš i ne bih zvao prangijanje do besvesti...nije tu bilo mnogo divljanja (osim Muslija sa šutevima ali to pretpostavljam da je bio pokušaj da Bobija izvuče iz reketa). Prosto Miljen, Jokić i Zagorac su sposobni da stvore sebi ili saigračima dobru poziciju za šut posle 15-ak sekundi. Igraju brzu košarku, slično kao španske ekipe...nekih 70-ak šuteva u proseku. Meni se to lično sviđa...neuporedivo više nego to što igraju Zvezda i Partizan. Mega može da koliko-toliko se takmiči sa Zvezdom i Partizanom zbog ofanzivnog talenta koji imaju i zato igraju na mnogo poseda. S druge strane, i Zvezda igra ono što sa ovakvim roster-om može da igra - šablon...manjak talenta nadoknađuju fizikalijama i borbenošću igrača. Zato u top16 ne mogu da dobiju nikoga...protiv ozbiljnih ekipa šablon ne prolazi.
Korisnikov avatar
By MileBL
@Gale
Nisam ljut na tebe to nikako, fora je u tome sto mi imamo dve teske petice koje svoju igru baziraju jako blizu kosu i normalno je da imamo problem sa svim ekipama ciji se centri izvlace vani.
Radonja je napravio gresku sto je utakmicu otvorio sa Cirbesom, to je bila greska, trebao je ici odmah sa Bobijem da preuzme kontrolu u mecu, to je uradio u drugom poluvremenu, ali do tada je potroseno mnogo energije pa se Mega drzala do samog kraja u mecu.
By Baasho
Super utakmica, uzivao sam pre svega u Meginim igracima.
Ne znam kako vam se cini, ali gledajuci Miljenoviceve ulaze i trcanje, on je vidljivo brzi od Teodosica, a to mi se mnogo svidja, jer znaci da nece uvek biti rupa u odbrani, jos godinu dana nabijanja snage i to je to. Glavni problem po meni mu je sada sut za tri, bez njega mu se suzava ne samo prostor za ulaze, vec i za dodavanje. Ekstreman primer toga u evropskoj kosarci je Rubio, koji je u svemu osim sutu i poentiranju vrhunska klasa. Miljen ima lepu mehaniku suta za suteve sa poludistance sto se i videlo na ovoj utakmici, pa i u mladjim kategorijama, a sa trojke se nesto nepotrebno, cudno iscimava. Bila je mnogo ruzna ona trojka koju je dao od table, kad je iskoracio jednom nogom pre suta jer nije mogao da dobaci iz driblinga sa 7 m.
Samo da ubaci sut za tri i bice vrhunski igrac, verovatno reprezentativnog kalibra.
Jokic i Zagorac odlicni, Zagorac bi verovatno doneo pobedu Megi da je mogao jednu- dve trojke da da, a skoro svaki put kad je sutirao za tri je bio sam kao duh i nista nije dao. Jokic isto stalno sam na trojci na pocetku, i promasuje i promasuje, koliko mu je bilo u jednom trenutku za tri, 1/5, a na kraju 4/8, sve je pogodio posle, kad je dobio 5. licnu, to je bio kraj meca.
Mnogo inteligentno igra, a klinac je, ne siluje mnogo ako je zatvoren, nekako nadje nacin da bude koristan, verovatno je i to jedan od razloga sto ima slabiji poenterski ucinak u poslednjih mesec dana. On sad cesto igra katastrofa odbranu, ali uz jos godinu-dve rada na fizikalijama, na radu nogu, plus uz prelazak u ozbiljniji klub gde ce biti poseban naglasak na odbrani, mora da bude bar solidan u Evropi. Dovoljno je visok i ima mnogo duge ruke, i cesto uspeva i bez nekog dobrog skoka da blokira, sto mi se mnogo svidja. Svidja mi se i kako hvata loptu kad skace, nekako mu se ruke zalepe za nju zacas posla, podseca me na neke druge dobre skakace, koji nisu fizicki dominantni...
Krstic je iz senke drzao Megu u igri,ne znam da li ovih par utakmica znaci da se polako vraca u formu..
Korisnikov avatar
By Karaburac
Iskreno Mega je na ovoj konkretnoj utakmici igrala jako dobru odbranu (pogotovo u odnosu na sastav kakav imaju), a igrali su je odlicno i protiv Vrsca (znam, znam, sad ce mnogi reci da je Vrsac krs ekipa). Bar sto se ovog kupa tice mislim da niko nema prava da kaze da se nisu trudili, da su tankovali ili da su pojedinci igrali za statistiku. Da imaju ovakav pristup tokom cele sezone bili bi mnogo ozbiljnija ekipa.
Korisnikov avatar
By dovlimir
meni Zagorac pomalo vuce na Batuma. nadam se da moze i slicnu karijeru da napravi.
Korisnikov avatar
By Gale
Uf, mislim da je to baš preterano poređenje. Polako sa njim. Izgleda da mu je šut dosta sporan, a bez jako dobrog šuta, sve ostalo je duplo teže. Sa druge strane, mislim da nije ni izuzetan atleta ( Dangubić, npr. jeste. )
Uprošćeno: Zagorac mi izgleda kao igrač čija je prednost u izuzetnoj kombinaciji više osobina ( talenat,tehnika, šut, fizikalije) ali svaka od njih mora da bude dovoljno izražena da bi ceo paket bio vrhunski. Dovoljno je da jedna podbaci, i ceo igrač će promašiti svoj puni potencijal za čitavu klasu ( i biti dobar, umesto vrhunski). E, zato mislim da je vrlo zaguljen posao razviti takvog igrača kako treba, do punog potencijala, iako, priznajem, za sada to izgleda ide kako treba. Neka mu je Bog u pomoći.

Poenta ( kao i kod Jokića, mada je kod njega stvar, mislim, manje zaguljena): Polako sa njima, šanse da prave prevagu na EL nivou nisu tako velike kao što povremeno izgleda.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Zagorac posle svakog treninga da sutne 500 trojki.
Mega je igrala dobro kup jer je ovo bilo takmicenje u kojem Misko moze da podigne cenu svojim igracima. Imali su otvoren put ka finalu i tu pruzili svoj maksimum. Kada se cuje da su igrali finale Kupa, cena im je makar par procenata veca :D. Mega ima potencijal, samo mi je zao sto su dosta protivnika pustili ove godine.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]