Stare teme
ja možda imam radikalne poglede na ovu temu, ali nemam problem da kažem... Na stranu klinci iz Australije, SAD ili Kanade, oni su daleko pa razumem - ali puca mi kurac za momcima koji žele da igraju za BiH ili Hrvatsku.

Ukoliko se etnički osećam Srbinom, nikada ne bih mogao igrati za BiH ili Hrvatsku (ovo govorim kao Srbin poreklom iz Bosne), pa taman da znam bih tu mogao biti starter a u Srbiji nikad ne bih mogao izboriti konačnih 12.

Postoje neke stvari koje su veće i od menadžera, i od novca, i od same karijere. Stoga mogu reći i Savoviću i Kuzmiću - momci, daleko vam lepa kuća, ako vi nemate problem da igrate sa ljudima koji vas smatraju za zločince i koljače i ako nemate problem sa stavom da je Republika Srpska "zločinačka tvorevina", preživeće Srbija bez vas nekako. Na jednog Savovića i Kuzmića ide sasvim dovoljno Kuzmanovića, Subotića, Šalića, Koromana, Potova, Mačvana itd... No sikiriki
Jel smatras da je npr. Zvjezdan Misimovic govno jer je igrac sa najvise utakmica za BIH. Ili npr. Ratko Varda u kosarci?
Ja te ljude apsolutno razumijem, kad te neko kara u zdrav mozak normalno da ces imati svoj inat ili stav. Taj Misimovic je npr veoma postovan tamo, kao i Varda, bice i Savovic ili Kuzmic ako se slucajno desi da igraju za BIH. Pusti medije, pusti djecije portale, na svim stranama velika vecina ljudi su dobri ljudi, a manjina su govna, tako da mislim da to igranje za druge reprezentacije ne treba shvatiti toliko tragicno. Svim tim ljudima je Srbija prvi izbor, a iz svakojakih razloga su zavrsili u drugim reprezentacijama.
daleko bilo, ne smatram nikoga ni za "govno" ni za lošeg čoveka, samo kažem da mi smeta ta "privatizacija reprezentacija", odnosno biranje. Klub je klub, tu igraš za platu i za svoju afirmaciju, a reprezentaciju igraš valjda iz srca, iz nekog osećaja pripadnosti.

Naravno da je Miske dobar drug sa Džekom, i naravno da su Gordić i Mirza ortaci, ali to je druga priča, oni su samo pojedinci, i ja imam jako puno prijatelja Hrvata, ali to je naš lični odnos, nevezan za generalne odnose Srba i Hrvata. Reci mi iskreno kako bi se ti osećao da igraš pred 5.000 BH fanatikosa čija se kompletna ikonografija svodi na tzv. "velikosrpsku agresiju na BiH"?

Opšti cilj muslimanskog naroda i njihovih političkih elita jeste unitarizacija BiH, gašenje Republike Srpske i pretvaranje Srba u "Bosance pravoslavne veroispovesti", a kako je sport filter za mnoge ozbiljnije stvari, oni svakog Srbina koji igra za rep. BiH slave kao jednog od njihovih, čak i ako ovaj to ne oseća.

Još jednom ponavljam, ne mislim ništa loše o tim momcima, ali kao čovek sa određenim idealima po pitanju reprezentacije (iako je to možda zastarelo razmišljanje) stvarno ne bih jurio klince po BiH i HR.

Simptomatično je koliko malo Hrvata ima u BH dresu, oni su na vreme shvatili svoju ugroženost i njihovo učešće u BiH sportu se svodi na izuzetke (Papac, Pandža, Princ, Mašić...). S druge strane, jezgro hercegovačkih Hrvata nema u 99% slučajeva nema dileme (Z. Planinić, braća Barać, braća Ramljak, Bojan Bogdanović, Čilić, Dodig...).
Tako ti je isto i sa Srbima, najbolji igraju za Srbiju, ovi malo slabiji igraju za BIH ne bi li se lakse prodali i stvorili sebi egzistenciju, sto se fudbala tice to je apsolutno tacno. evo npr., mislis da Stevanovic sada ne bi volio promijeniti reprezentaciju? Ali ne moze, da mu nije bilo te reprezentacije ne bi se onako dobro prodao i uhljebio. Danas je npr. u19 reprezentacija BIH puna Srba i Hrvata, razlog je jednostavan, niko ih iz Srbije i Hrvatske ne gleda, jedino ih BIH selektori gledaju i jedino tako mogu napredovati u karijeri. Ne igra tu srce mnogo vaznu ulogu. Slazem se sa tobom sto se tice onih gastabajtera, ali oni su mi pomalo i smijesni, nikad oni rata nisu vidjeli, pobjegli kad se zakuvalo pa se sad nesto kurce, isti su i Srbi, najveci su Srbi a kad je trebalo ginuti samo si im tabane mogao vidjeti, pobjegli su glavom bez obzira a sad im se kicme krive od tezine krsta sto ga nose oko vrata. Takve ljude ne treba shvatati za ozbiljno. Sto se tice unitarizacije BIH, to je jedna politika jednih muslimanskih partija, imas drugu politiku odcijepljenja nasih politickih partija. Ni jedno ni drugo se nece desiti tako da ni to ne treba uzimati za ozbiljno ;) . Mi ovdje u RS-BIH smo u patu, nema ni gore ni dole.
Drex napisao:ja možda imam radikalne poglede na ovu temu, ali nemam problem da kažem... Na stranu klinci iz Australije, SAD ili Kanade, oni su daleko pa razumem - ali puca mi kurac za momcima koji žele da igraju za BiH ili Hrvatsku.

Ukoliko se etnički osećam Srbinom, nikada ne bih mogao igrati za BiH ili Hrvatsku (ovo govorim kao Srbin poreklom iz Bosne), pa taman da znam bih tu mogao biti starter a u Srbiji nikad ne bih mogao izboriti konačnih 12.

Postoje neke stvari koje su veće i od menadžera, i od novca, i od same karijere. Stoga mogu reći i Savoviću i Kuzmiću - momci, daleko vam lepa kuća, ako vi nemate problem da igrate sa ljudima koji vas smatraju za zločince i koljače i ako nemate problem sa stavom da je Republika Srpska "zločinačka tvorevina", preživeće Srbija bez vas nekako. Na jednog Savovića i Kuzmića ide sasvim dovoljno Kuzmanovića, Subotića, Šalića, Koromana, Potova, Mačvana itd... No sikiriki
Tako i treba.A I pasos im Srbije treba oduzeti
Ako je neko Srbin i izjasnjava se Srbinom nenormalno je da igraju za one koji nas ubijaju i koji pljuju nas narod.Ako su mu licni interesi veci od drzavnih neka onda i snosi posledice.Svako ima pravo da odluci sta ce da radi sa svojom karijerom i zivotom i neka nosi posledice.
Savovic ce po meni postati izdajica i ne treba ni da bude domaci igrac ako misli da igra za Bosance.
Zbog slicnih razmisljanja smo i ratovali, pa vidi gdje nas je to dovelo... A Obilicu reci ti meni jesi li ti vidio rata, osim bombardovanja? ... Najezim se svaki put kad procitam ovako radikalne stavove... Podsjeti me na devedesete, i sva sranja kroz koja sam prosao...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Nisam pogledao taj turnir, samo sam malo uhvatio p[…]

Звезда је буквално форсирала домаће до изнемоглост[…]