Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By dovlimir
Pink Panther napisao:
dovlimir napisao:Mavra, Marinelli?
obojica više back up bi bili idealni,nego prvi
ali možda smo razmaženi jer na svim drugim pozicijama jer lutrijski nba potencijal pa se više nezna cijeniti ove.
stvar je da su odigrali tek nekoliko odličnih utakmica unazad mjesec dana u olimpiji i ciboni i da tek kada ovo postane standard možemo najavljivati kako imamo playmakere.neka još par mjeseci pa ćemo ih stavljati u rostere.
kakvi ste sa '98, '99 i '00 godistem? znam da se kod nas potenciraju te generacije, ali se ne hvale previse, sto je u neku ruku i dobro.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
dovlimir napisao:
Pink Panther napisao:1. ??? , mavra , marinelli
2. hezonja, božić ( bošnjak )
3. bogdanović, slavica , mazalin
4. bender, šarić ( arapović )
5. tomić,žižić,zubac

ovako nekako bi to moglo ići za 3,4,5 godina.
tipa jedan nik slavica ima sirovi potencijal da se smrzneš.bek 203 cm, eksplozivnost,elitne fizikalije,sjajan šut.ali on još jako puno mora raditi na koncentraciji,na razumijevanju igre, nema pojma o obveznom dijelu.ali tih par stvari u kojima brutalno odskače ga čine čak nba potencijalom jer on tu igru ako mu se desi klik lako može prenijeti na viši nivo.po meni je po konačnom otencijalu ispred lovre mazalina. eksplozivniji je, doduše slabiji sa snagom trenutno,ali mazalin je osuđen na rolu point forwarda. nik može postati elitno europsko krilo-bek. iako dugo nisam bio njegov fan, moram ga pohvaliti,trenira , onako blentast kakav je jako je napredovao,sve više uči košarci.naučio je da nije košarka zakucavanje i trojka već da se mora izboriti kroz obranu,kroz drfenzivnu tranzciju,da mora ići na svaki skok u napadu kao najmlađi igrač,da je gora stvari ne napraviti boxout od promašenog zicera,da nemora kod svakog closeouta pošto poto šutnuti trojku nego sve više driblingom napada u odgovarajuću stranu....još ga malo jebe strana pomoći i razumijevanje napada,ali popravlja se.

božić dođe kao neki moderniji komazec. košgeter.dobro tijelo. odlično radi u zagrebu i napredovao je jako,on dosada nije imao dodira sa vrhunskim trenažnim procesom jer tada nije dao iz bjelovara radi škole.
upravo to. sto se pleja tice, uvijek mozete uzeti nekog Amera, ali poenta ostaje ista. imate strasan potencijal. plus sto Bogdanovic i Tomic mogu igrati jos dosta dugo na vrhunskom nivou.
iz ovog tvog opisa Slavice, rekao bih prije da su to djecije bubice nego neko veliko nerazumjevanje igre. treba ga zategnuti, i promjeniti mu te neke navike, koje su po meni vise plod tinejdzerskih frustracija NBA ligom :)
ajde radije vjeruj meni vezano za slavicu ako ti kažem da je to rijetko viđena glava :doh: :doh: čovjek možda nikada neće biti spreman biti igrač za 25 minuta u aba ligi ,a na drugu ruku može biti nba starter bez problema :mrgreen:
By lumbo13
5. tomić,žižić,zubac

tipa jedan nik slavica ima sirovi potencijal da se smrzneš.bek 203 cm, eksplozivnost,elitne fizikalije,sjajan šut.ali on još jako puno mora raditi na koncentraciji,na razumijevanju igre, nema pojma o obveznom dijelu.ali tih par stvari u kojima brutalno odskače ga čine čak nba potencijalom jer on tu igru ako mu se desi klik lako može prenijeti na viši nivo.po meni je po konačnom otencijalu ispred lovre mazalina. eksplozivniji je, doduše slabiji sa snagom trenutno,ali mazalin je osuđen na rolu point forwarda. nik može postati elitno europsko krilo-bek. iako dugo nisam bio njegov fan, moram ga pohvaliti,trenira , onako blentast kakav je jako je napredovao,sve više uči košarci.naučio je da nije košarka zakucavanje i trojka već da se mora izboriti kroz obranu,kroz drfenzivnu tranzciju,da mora ići na svaki skok u napadu kao najmlađi igrač,da je gora stvari ne napraviti boxout od promašenog zicera,da nemora kod svakog closeouta pošto poto šutnuti trojku nego sve više driblingom napada u odgovarajuću stranu....još ga malo jebe strana pomoći i razumijevanje napada,ali popravlja se.

božić dođe kao neki moderniji komazec. košgeter.dobro tijelo. odlično radi u zagrebu i napredovao je jako,on dosada nije imao dodira sa vrhunskim trenažnim procesom jer tada nije dao iz bjelovara radi škole.
Pink, koliko su stvarno visoki Arapović i Žižić?
Korisnikov avatar
By Pink Panther
dovlimir napisao:
Pink Panther napisao:
dovlimir napisao:Mavra, Marinelli?
obojica više back up bi bili idealni,nego prvi
ali možda smo razmaženi jer na svim drugim pozicijama jer lutrijski nba potencijal pa se više nezna cijeniti ove.
stvar je da su odigrali tek nekoliko odličnih utakmica unazad mjesec dana u olimpiji i ciboni i da tek kada ovo postane standard možemo najavljivati kako imamo playmakere.neka još par mjeseci pa ćemo ih stavljati u rostere.
kakvi ste sa '98, '99 i '00 godistem? znam da se kod nas potenciraju te generacije, ali se ne hvale previse, sto je u neku ruku i dobro.
slabije poznam te generacije,poznam ovo po zagrebačkim klubovima. pratio sam selekciju grada za 98-99 koju je vodio lani miki starčević i bio sam razočaran jako.

mi imamo dva odlična vanjska 1999-2000. godište-oton janković (2000) ( bek krilo) i antonio jularić ( bek) . prvi je jako fin igrač i mogao bi biti extra klasa.ali to je još beba,dječje tijelo,dječja košarka. do kadetskog staža meni je glupo nabijati djeci neke pritiske,govoriti o potencijalu. jularić je fizička zvijer, dođe kao cibonina verzija aleksandra aranitovića ( ne nužno isti potencijal,ali stil igre, pozicija,način na koji dominira).igrao je lani neke mečeve sa zvedom i partizanom,zabijao oko 30. ali opet ista priča,nije klasičan playmaker već čisti kombo igrač. fizički impresivan.

ono gdje je cibona jaka je centarska linija: lovro buljević (1998, 210 cm,lijevak, četvorka) figurira kao velik talent,ali meni se ne sviđa. 1 na 5 kada ga se gleda djeluje kao nba all star, u igri se gubi i nedostaje mu fokus,ima apsolutno sve elemente da bude starter reprezentacije,ali fali ono nešto što vezuje te elemte u cjelinu. to je onda josip popić ( 1998, 210cm ) - samo ću ovo pejstati i reći da zna malo košarke,ali da ima najbolje noge koje sam vidio u životu za centra : http://www.24sata.hr/kosarka/cibonin-di ... eva-384561 , najveći talent je mladi krešimir nikić, isto je beba, 1999. godište, tehnički sjajan, lagan,tanak,podjeća na antu tomića. to je ubiti nešto najsličnije anti tomiću šta swe pojavilo u hrvatskoj unazad deset godina. ali treba biti oprezan sa njime,to je djete,dug je put sazrijevanja . pogledajte šta je napravio cedekiti prošlog tjedna : http://www.vecernji.hr/kosarka/kresimir ... one-979506
što će ti ga reći da u juniorima i kadetima imamo petoricu igrača sa preko 210 cm u dvije generacije ( žižić,zubac,buljević,nikić,popić),ali playa ni za lijek.

u cedeviti jedini vrijedan spomena je onaj bosanac koji je nedavno došao.vrhunski talent kažu ovi iz cibone koji su ga gledali.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
lumbo13 napisao:
5. tomić,žižić,zubac

Pink, koliko su stvarno visoki Arapović i Žižić?
arap 205, žika 208
žižića izvlači nevjerojatan raspon ruku,ima ruke čovjeka od 215 cm
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Pricali smo vise puta o ovoj Hrvatskoj generaciji kao mogucoj top reprezentaciji u narednim godinama, ali opet valja sacekati i videti sta ce se desavati...
Saric i Hezonja su definitivno nosioce cele price i oni se za sada razvijaju kako treba, Saric je vec igrac, a Mario u zadnje vreme ide tim putem...
E sad, Bender je izdominirao u svojoj generaciji jer je fizicki superioran u odnosu na vrsnjake, mali ima 211cm i tesko ko moze da mu parira, ne sporim talenat, stvarno jezivo, ali videcemo da li ce moci da prenese u seniorima tu dominaciju, posebno me interesuje koju ce poziciju igrati kao senior, verovatno cetvorku jer je previse "tanak" za peticu, ja ga vidim kao neki upgrade Nemanje Bjelice, ali kazem videcemo kako ce se snaci u seniorima...
Ostali su daleko od neke ozbiljnije price, jer prvo moraju da igraju, iskreno Hrvatska struka je dosta slaba i meni ne uliva poverenje, pa ako su uspeli sjebati Mazalina koji je bio top u svojoj generaciji sta ostali da ocekuju?
Bozica, Slavicu, Bosnjaka nisam toliko gledao tako da ne znam sta da ocekujem...
Zizic mi se svidja i decko sasvim lepo igra za svoje godine, ali cinjenica je da ce imati problema zbog nedostatka visine, bice on dobar, ali opet pitanje je koliko...
Znaci da rezimiram komsije za sada imaju dva momka koji ce sigurno biti igraci i Bendera koji je ta klasa, plus ih jebe sto ce Saric i on biti na istoj poziciji, a za neku eventualnu dominaciju treba da budes popunjen na svim pozicijama...
Poslednja izmena od Heisenberg u Pon Dec 29, 2014 1:47 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Heisenberg napisao:Pricali smo vise puta o ovoj Hrvatskoj generaciji kao mogucoj top reprezentaciji u narednim godinama, ali opet valja sacekati i videti sta ce se desavati...
Saric i Hezonja su definitivno nosioce cele price i oni se za sada razvijaju kako treba, Saric je vec igrac, a Mario u zadnje vreme ide tim putem...
E sad, Bender je izdominirao u svojoj generaciji jer je fizicki superioran u odnosu na vrsnjake, mali ima 211cm i tesko ko moze da mu parira, ne sporim talenat, stvarno jezivo, ali videcemo da li ce moci da prenese u seniorima tu dominaciju, posebno me interesuje koju ce poziciju igrati kao senior, verovatno cetvorku jer je previse "tanak" za peticu, ja ga vidim kao neki upgrade Nemanje Bjelice, ali kazem videcemo kako ce se snaci u seniorima...
Ostali su daleko od neke ozbiljnije price, jer prvo moraju da igraju, iskreno Hrvatska struka je dosta slaba i meni ne uliva poverenje, pa ako su uspeli sjebati Mazalina koji je bio top u svojoj generaciji sta ostali da ocekuju?
Bozica, Slavicu, Bosnjaka nisam toliko gledao tako da ne znam sta da ocekujem...
Zizic mi se svidja i decko sasvim lepo igra za svoje godine, ali cinjenica je da ce imati problema zbog nedostatka visine, bice on dobar, ali opet pitanje je koliko...
Znaci da rezimiram komsije za sada imaju dva igraca koji ce sigurno biti igraci i Bendera koji je ta klasa, plus ih jebe sto ce Saric i on biti na istoj poziciji, a za neku eventualnu dominaciju treba da budes popunjen na svim pozicijama...
+1
cijelo vrijeme pokušavam naglasiti da sva ova dominacija tih klinaca je dječja košarka i da je to daleko od nečeg ozbiljnog zasada.
malo mi je i ovo forsiranje Bendera od strane Makabija, hmm...
nije baš imao impresivan turnir, istina je da se svi fokusiraju valjda na njega, ali kakav je to projekat koji gura samo jednog pojedinca :shifty:

na kraju Sparsi skromno, Atić i Gegić odskaču od prosjeka, naša verzija Bertansa i Batuma :lol:
Korisnikov avatar
By Heisenberg
@PP
Sad nadjoh na netu slucajno vezano za pricu o najvecoj valorizaciji, izgleda ipak ima neko ko je iznad Bendera...
Mirotic could be said to have played a perfect game against FMP, according to the official game stats. In scoring, he shined with 35 points on 9-for-9 two-point, 1-for-1 three-point and 14-for-14 free throw shooting. But that was far from all he did. Mirotic also collected an astounding 23 of his team's 29 rebounds, 6 more than the entire FMP team. He picked up 9 steals, 6 blocks and 2 assists while drawing 10 fouls. The end result was a massive 84 performance index rating, three more rating points than the rest of his team combined.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Heisenberg napisao:@PP
Sad nadjoh na netu slucajno vezano za pricu o najvecoj valorizaciji, izgleda ipak ima neko ko je iznad Bendera...
Mirotic could be said to have played a perfect game against FMP, according to the official game stats. In scoring, he shined with 35 points on 9-for-9 two-point, 1-for-1 three-point and 14-for-14 free throw shooting. But that was far from all he did. Mirotic also collected an astounding 23 of his team's 29 rebounds, 6 more than the entire FMP team. He picked up 9 steals, 6 blocks and 2 assists while drawing 10 fouls. The end result was a massive 84 performance index rating, three more rating points than the rest of his team combined.
svaka čast na podacima :clap:
a za mirotića samo mogu reći :o :o :o :o :o
sigurno najbolja izvedba statistički koju sam u životu svome vidio ,pokušavam shvatiti kako je to izveo i nejde mi :D

dosad su najbolje bila za koje znam (iako nemam podatak o valorizaciji,čisto sumnjam da je veća ) -toni kukoč protiv cibone u prvom kolu sezone 1989/1990- 21 poen,20 skokova,13 asista,10 blokada,7 ukradenih lopti,ali nemam podatke o postotku šuta. carlton myers je imao jednom u prvenstvu italije 87 poena , pojma nemam o postotku šuta i ostalim statističkim kategorijama,samo sam zapamtio broj poena. ako uzmemo da je sigurno fauliran 15 puta,možda je probio mirotićevu granicu :?: i naravno,draženovih 112 poena olimpiji u prvom kolu sezone 1985/86. za kraj ostavit ću još jedan tonijev quardaple double iz finala prvenstva 1991. što je ujedno posljednja utakmica ikada u ex yu ligi kada je nagrađen ovacijama hale sportova o čemu postoji i video zapis:
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]