Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Heisenberg
http://mondo.rs/a754009/Sport/Kosarka/S ... elone.html
Najbolja petorka generacije 97/98 je da se smrznes. Na centru nismo toliko mocni kao na ostalim pozicijama, ali tu su malo stariji Dusan Ristic, Nikola Jokic i Nikola Milutinov, a i malo mladji Balsa Koprivica i Marko Pecarski.
1.Stefan Peno
2.Vanja Marinkovic
3.Borisa Simanic
4.Milos Glisic
5.David Miladinovic
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sutra pocinje prvi ovogodisnji kvalifikacioni ANGT (adidas next generation tournament), dakle nike je ispao iz price i uleteo je adidas. Moram da priznam licno da mi NIJT kao skracenica bolje zvuci, no dobro naviknucemo se valjda i na ANGT. Ovogodisnji turnir je za igrace 97' i mladje, a prvi ove godine pocinje sutra kao sto sam vec rekao u Rimu i ucestvovace 8 ekipa (Brose Basket, Cedevita, Armani, Stelaazura, Virtus Bolonja, Makabi, Unikaha i Spars Sarajevo). Moram da priznam da u ovim generacijama poznajem samo najpoznatija imena, a na ovom turniru ce zaista biti nekih interesantnih imena, prevashodno nasih sa Balkana.

Armani Milano dolazi sa cisto italijanskom ekipom sa kombinovano 97' i 98' godistem, od kojih su svi igraci ispod 2 metra izuzev jednog od 212cm. Meni licno su ovi momci nepoznati, ukoliko neko zna vise o njima, mogao bi da napise sta mozemo da ocekujemo.

Slicna prica kao za Milano se moze reci i za Brose koji dolazi sa cisto nemackom ekipom i takodje kombinovanim 97' i 98' godistem. Ono sto se razlikuje je prosecna visina u kojoj Nemci deluju daleko konkurentnije od omalenih Italijana.

Cedevita na ovaj turnir salje Mazalina, videcemo da li ce ga povuci sa njega kao prosle godine kada su ga sa sred turnira povukli na gostovanje u Kragujevac sto je dovelo do masovne migracije skauta iz Zeleznika za Kragujevac taj dan. O ostalim igracima bi nam sigurno @PP mogao vise reci. Sa proslogodisnjeg turnira sam upamtio jedino centra Gasperta kao relativno interesantnog, mada tada nije dobijao puno prostora pored Zizica i Bendera.

Kad vec spominjemo Bendera on ce na ovom turniru nastupati za Makabi kao jedini stranac u njihovoj ekipi i izmedju ostalog kao ubedljivo najvisi igrac Makabija.

Sparsi su poznati po dobrim rezultatima u mladjim kategorijama, a ovogodisnju generaciju ce sigurno predvoditi Edin Atic, ko ce jos uz njega izleteti u prvi plan ostaje da vidimo. Forumasi @Objektivni, @Park i ostali iz BiH bi mozda mogli malo vise da napisu o njima.

Stelaazura je sastavila jednu legiju stranaca po uzoru na spanske ekipe. Osim Italijana tu su Srbin, Makedonac, Crnogorac, Bosanac, Senegalac, Rumun, Islandjanin, a i medju Italijanima ima cistokrvnih poput Curtis-a Nwouhuocha-e. Nas iz Srbije sigurno najvise zanimaju partije Lazara Nikolica (200cm 99', bek suter) kao i Djordje Pazin (193cm 01'), mada i iz regiona ima interesantnih igraca poput Makedonca Maslinka (207cm 97') kojeg su nekada poredili sa Bjelicom, bosanskog Srbina Njegosa Sikirasa (205cm 99') koji je sigurno jedan od dominantnijih post igraca u svom godistu, a iako ne znam njegove igracke kvalitete fizicki se zaista istice Rumun Bobrocki sa visinom 225cm za 2000.godiste.

Unikaha u mladjim kategorijama belezi standardno dobre rezultate sa svojom vec ucestalom kombinacijom spanskih niskih i senegalsko-kongoanskih centara. Iz ex-yu tu je Crnogorac Marko Grkovic.

Za kraj Virtus iz Bolonje dolazi sa samo jednim strancem, ali onim koji interesuje mnoge od nas, a to je Stefan Nikolic (198cm 97' bek/krilo) i videcemo kakve ce partije pruziti na turniru.

To bi bilo to, rezultate mozete pratiti na http://www.euroleague.net/events/adidas ... ament/rome a nadam se da ce drugi forumasi dopuniti ovaj kratki izvestaj svojim zapazanjima.
Korisnikov avatar
By GetBuckets
Wtf? Ja se necu naviknuti sledecih 10 godina na ovaj naziv,NIJT sam memorisao hahah.
Sto se tice ekipa lepo si sve napisao,samo bih dodao da mislim da treba da obratimo paznju na jos 2 igraca za koja ja znam.
Prvo David Moretti-negde oko 181 cm bek,2013 na u16 je bio odlican,ove godine ga iskreno nisam pratio na U16 pa ne znam bas.Ima vrlo dobar sut za 3 poena ali se ne boji ni da udje u kontakt.Ponekad nervira kad krene da coskari i samo ceka loptu ali zanimljiv igrac.Igra za EA7 Milano,98 godiste.

Drugi je Andrea La Torre-208 cm,levoruk.Dobar sut,mnogo sutira trojke.Skoro da ne igra ledjima nikad,sekundarni plej i ballhandler u piku.Napada kos 1 na 2 ili 1 na 3 bez straha.Ide na kontakt i bacanja.U odbrani nije los ali flopira.Sklon da poleti i zbog najmanjeg kontakta i jos unezvereno trazi faul :-D Mada kad to ne radi dobra odbrana.Igra za Stela Azuru,97 godiste.

Toliko za sad ako vidim jos nekog poznatog pisem.
Btw jel zna neko sta je sa Mussinijem mislim gde je sad,kako igra?
I kako to da nema ni jedan Srpski klub?
Korisnikov avatar
By miki
GetBuckets napisao:Wtf? Ja se necu naviknuti sledecih 10 godina na ovaj naziv,NIJT sam memorisao hahah.
Sto se tice ekipa lepo si sve napisao,samo bih dodao da mislim da treba da obratimo paznju na jos 2 igraca za koja ja znam.
Prvo David Moretti-negde oko 181 cm bek,2013 na u16 je bio odlican,ove godine ga iskreno nisam pratio na U16 pa ne znam bas.Ima vrlo dobar sut za 3 poena ali se ne boji ni da udje u kontakt.Ponekad nervira kad krene da coskari i samo ceka loptu ali zanimljiv igrac.Igra za EA7 Milano,98 godiste.

Drugi je Andrea La Torre-208 cm,levoruk.Dobar sut,mnogo sutira trojke.Skoro da ne igra ledjima nikad,sekundarni plej i ballhandler u piku.Napada kos 1 na 2 ili 1 na 3 bez straha.Ide na kontakt i bacanja.U odbrani nije los ali flopira.Sklon da poleti i zbog najmanjeg kontakta i jos unezvereno trazi faul :-D Mada kad to ne radi dobra odbrana.Igra za Stela Azuru,97 godiste.

Toliko za sad ako vidim jos nekog poznatog pisem.
Btw jel zna neko sta je sa Mussinijem mislim gde je sad,kako igra?
I kako to da nema ni jedan Srpski klub?
Musini igra za Redjo Emiliju, ima solidnih 20 min. po mecu.
A srpski klubovi se takmice na NIJT u Beogradu,tacnije sada na ANGT Belgrade.
By Park
Edin Atic SG/SF 200 sigurno prva opcija i najveci prospekt u Sparsima.Odlican sut i skolska mehanika suta,eksplozivan,brz prvi korak i dobra kontrola lopte,duge ruke.Mane nije neki atleta i jos je neizgradjeno tijelo.
Manjgafic 207 PF Odlican atleta sa dobrim sutem.
Piric 210 C tipa Tomica.Tehnika,sut sve je tu mada malo najblaze receno bojazljv.Ali samo je pitanje vremena kad ce prokinut jer ima dobru podlogu za centra.
Gegic 197 PG Odlicno tijelo za svoje godine dosta jak.Dosta ide na obruc i maksimalno tijelo koristi,stalno trazi kontak.Solidna tehnika i pregled igre,velika mana kamenjarska ruka,tako da bi bilo dobro da isprazne prva tri reda do parketa da koji skaut ne bi dobio ciglu po glavi.
Arslanagic 179 PG undersized onako solidan igraca.Nekad brzoplet,ali sve u svemu moze posluzit.
Ahmedic 202 PF unersized, veliku snagu ima i nista drugo=bik maloljetnik.
Darko Bajo 204 SF/PF 99g,drugi po talentu prospekt u Sparsima.Cak igra i beka sa ovom visinom.Dosta razvijeno tijelo i dobar atleta.Dobar sut i stalno ide na kucanje kad napad obruc.
Jahic 208 C Bosanska sekvoja.Mogo bi se isklesat dobar trokrilni ormar.
Penava 204 SF/PF dosta koristan igrac.Mozda i bude iznenadjenje od ovih malo ne razvikanih.
Turbic 189 SG onako solidan igrac
Campara 188 PG 99g,dosta dobar talenat sa dobrim sutem pravi PG scorer,mada zna i lijepo asistirati kad mu se hoce.Jos je dijete po konstituciji.
Durak 188 SG pravo hrvacko tijelo,vjerovatno bi bio medju najboljim u Evropi u tom sportu.Znaci za njega je zadnja granica juniori u kosarci,ima dobar sut i stalno stoji na trici,ako ga krene moze zatrpati kos protivnika.

Ocekujem da Sparsi osvoje turnir,jer i prosle godine su sa ovom ekipom igrali i dosta dobro se pokazali.Trener je prosle godine dopustio divljanje Atica i Gegica zbog cega je i dobio otkaz.Plus za ovu godinu sto je Atic dosta smirio glavu i to bi moglo dosta pomoci.Petorka Arslanagic,Durak,Atic,Manjgafic,Piric je odlicna uz to izmjene Gegic,Penava,Ahmedic mogu pristojno zamjeniti ove druge.
Korisnikov avatar
By Karaburac
U pravu si, pred start turnira nije bio najavljen, ali je ipak zaigrao. Sa druge strane Stefan Nikolic koji je najavljen nije igrao, ne znam zbog cega.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
Žao mi je što nema cibone na turnirima. zapečatiili smo si sudbinu odustajanjem od eurolige ljetos (seniorske jel),a sigurno imamo najjače 97 u Europi uz fine dodatke 98 i 99. Šteta stvarno...
Korisnikov avatar
By dovlimir
Pink Panther napisao:Žao mi je što nema cibone na turnirima. zapečatiili smo si sudbinu odustajanjem od eurolige ljetos (seniorske jel),a sigurno imamo najjače 97 u Europi uz fine dodatke 98 i 99. Šteta stvarno...
da, Zizic, Slavica, Bozic...
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]