Poska napisao:Има неко неки предлог за неку добру пуцњаву, да има мисије да се прелазе? Што се тиче јачине, мало слабију графичку имам(да то је највећи проблем) али ово остало ми је супер, па ако неко има неки предлог?
Neki stari Far Cry. Max Payne ili, ako voliš vestern, Call of Juarez.
Хвала обојици. Ставио сам ово Јопиш-ино да се скида.
П. С. Јопиш, време је да промениш аватар, нема њега више
Све ове године,
С тобом увек било где,
Ми смо црно бела деца,
Која броје успехе.
И још добро памтим све,
Памтим и све поразе,
Успомена кад се сетим,
Још кроз тело пролазе!
Nemaš predstavu koliko sam se drogirao sa S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat , meni je savršenstvo od pucačine.
Prvo, jer je engine sličan Counter-u. Onda jer je u pitanju i pucačina, i survival horror i RPG... I konačno - jer uz main story imaš i lom bez granja od side missions.
Igrica ima bezbroj mogućih završetaka, biraš da li ćeš da budeš na strani bandita ili stalkera u prvom skloništu. Potom biraš da li ćeš biti na strani Freedom-a ili Duty-ja kod drugog skloništa...
Uz to, sve vreme moraš da se cimaš koji će mutant i kada da ti izleti, da se ne cimaš noću jer mutanata ima mnoooogo više tada, pa onda ona pražnjenja (oluje), kako ih preživeti na otvorenom...
Ako ti se dopadne priča i igrica u celini, obavezno posle skini SMRTER mod, to je tek oduševljenje.
Inače, STALKER CoP je druga ekspanzija iz tog serijala. Originalna priča je S.T.A.L.K.E.R. : Shadow of Chernobyl, potom ide S.T.A.L.K.E.R. : Clear Sky (prilično razočaranje) i na koncu CoP.
Meni su prve dve priče mnogo slabije nego ova koju sam ti preporučio. Sve je do ukusa.
Bilo je priča (i to ozbiljnih) da će izaći i drugi deo igre, S.T.A.L.K.E.R. 2, sa kompletno novim engine-om, pričom i tako dalje. Budući da je ovo igrica kreirana i razvijena u Ukrajini, ima li potrebe uopšte da kažem kako od toga neće biti ništa? Tek kada sam se zarazio igricom, više sam se zainteresovao i za samu černobilsku katastrofu, odgledao sate i sate dokumentaraca itd.
*hint: čim napraviš neke pare i skupiš skuplje artefakte (neke odmah prodaj a neke sačuvaj jer kada ih staviš na sebe imaju opake benefite) piči na prvi sprat skloništa (broda) u Zatonu. Levo je prostorija u kojoj spavaš a desno uz stepenište prostorija gde se nalazi najjači lik u celoj igrici - tip od koga kupuješ nabudženo naoružanje i pancire... Jedino mesto u celoj igri na kome možeš da nabaviš egzoskelet. Od njega vredi kupiti to, pojačanu sačmaru i pojačanu automatsku pušku.
To važi za 'normalni' mod igre, ako skineš SMRTER mod ... No, da ti ne otkrivam previše - instaliraj pa javljaj kakvi su utisci.
EDIT: Jebem ti zarazu, sad kad sam se podsetio svega instaliraću je i ja opet. Odavno je nisam pikao
Извини, не иде ми ово проучавање речи у именима, када је које слово
У сада си ме баш заинтересовао. Има још 20-ак мин да ми се скине, надам се да сам пронашао ок верзију. Пробаћу прво овај мод обичан, то што си ми ти сада објаснио, ови или ови ми ништа не значи, стварно први пут чујем за игрицу. Надам се да ће да ми се свиди, али ако ми ти буду много искакали на екрану, тако ћу да паднем са ове столице једном колико ћу и ја да се уплашим. Једино нисам разумео шта значи РПГ и која је разлика између бандида и сталкера, и шта је оупште сталкер(пратилац, ухода) у игрици? Да и ти артефакти, шта је то?
Све ове године,
С тобом увек било где,
Ми смо црно бела деца,
Која броје успехе.
И још добро памтим све,
Памтим и све поразе,
Успомена кад се сетим,
Још кроз тело пролазе!
Ukratko, priča ide ovako: černobilska katastrofa '86. prouzrokovala je mnogo više problema u igrici nego u realnom svetu - ma koliko glupo delovalo ovo što sam napisao (iako su neke stvari poklopljene 100%).
Odmah posle eksplozije reaktora i napuštanja te oblasti, same elektrane, okoline i grada Pripjata...vlasti su ogromnim čeličnim kontejnerom pokrile reaktor da bi koliko-toliko primirili radijaciju.
To im naravno nije u potpunosti uspelo. Zbog radijacije koja se prelivala došlo je do mnogih komplikacija, stvaranja magnetnih polja (u kojima i pronalaziš vredne artefakte)...ali i mutacija ljudi i životinja.
Sve te mutirane spodobe su tvoji neprijatelji u igrici. Ima ih nekoliko (poprilično) vrsta, od bezazlenih kučića do Bloodsucker-a (kao što mu i samo ime kaže) koji nestaju kada im priđeš i vide im se samo žute oči (omaja iz slovenske mitologije)... Stalkeri su ljudi koji su došli u tu zonu koja je ozračena i samim tim zabranjena od strane vlasti. Međutim, pomenuti artifakti privlače ljude da dođu i traže ih jer su navodno izuzetno vredni. Ono, to su ljudi koji uz avanturu hoće da zarade i nešto para. Banditi su frakcija koja od stalkera hoće da otima pare i artifakte, pa su samim tim u konstantnom sukobu medju sobom. Primirje izmedju njih vlada jedino u skloništima, kojih ima 2. Brod u Zatonu kod jednog bradonje i železnička stanica u srednjem delu.
Freedom i Duty su paravojne formacije kojih nema u Zatonu nego tek u drugom, srednjem delu. I oni su među sobom zavađeni i u konst. sukobu ali se takođe ne diraju medju sobom u skloništu.
Priča sa igricom je sledeća - ti si major ukrajinske vojske koji dolazi u Zonu (cela ozračena lokacija se tako naziva u igrici) da ispita pad vojnih helikoptera koji su se iz neobjašnjivih razloga srušili dok su je preletali. To je glavna misija i cilj igre. E sad, najjače je to da uz main mission imaš stvarno mnogo sporednih priča putem kojih se i odlučuješ za to kojoj ćeš frakciji biti bliži. Pripadnost svakoj od njih ima svoje prednosti i mane. Rokanje ima i praktičnu primenu - skenjaš tri bandita, tako mrtvima im pokupiš oružja, municiju, detektore, šlemove ... odeš u sklonište, sve to popraviš (stalno ti treba popravka opreme zbog radijacije), prodaš i štekaš pare za egzoskelet i nabudživanje oružja i opreme.
Mene je zato i oduševilo sve to u tolikoj meri - nisam mogao da poverujem da su Ukrajinci sposobni da naprave toliko komlpeksnu igricu, sa toliko mogućnosti za različite završetke i toliko budženja oružja i opreme...
Obavezno prvo probaj normalni mod, jer možda neće da ti se dopadne, pa da ne gubiš vreme na skidanje modova. SMRTER je najpoznatiji mod, ima i nešto drugačiju priču - opake puške i oklopi/panciri ali treba ih naći jer su zaštekani svuda po stazi i na najneobičnijim mestima.
Inače - RPG je Role Playing Game (uloga, imaš lika koga vodiš i budžiš kroz igricu).
Btw, imam još preporuka za pucačine (ne čiste) koje slabije mašine mogu da teraju.
Ovo je bilo za FPS, a u tu grupu spada i Borderlands 1 i 2 (prvi deo mnogo bolji).
Onda, ko voli pucačinu iz trećeg lica (doduše nije čista pucačina već adventure/rpg/pucačina) must-play je The Saboteur, fantastična igra.
I naravno, ako voliš stealth/šunjajuće zanimacije - Splinter Cell Conviction.
EDIT: užasno sam haotičan jer bih da kažem 50 stvari istovremeno a da nešto ne zaboravim..
Који сам ја ретард, пронашао сам ликове неке у оном броду, и онај први ми понудио посао, већ сам заборавио како се зове. Тј ја сам га питао за посао. Нешто на М се зове ваљда. И треба да нападнемо неке, све је то ок(мада у оном мраку нисам видео ништа, само сам пуцао као у оним Америчким филмовима, све сам погодио осим човека) и сада ми каже да претражим тај брод, круг, шта већ, али ја се вртим у круг и не знам шта да радим. А немам као овај мој оно светло на глави и ја њега пратим, а он ништа, а онај као главни у овој акцији стао код ватрице и ја да га питам нешто, он ме кулира, као немој сада. Шта да радим?
Едит: Стоји ми црвени круг у десном углу као нека виљушка и нож укрштени чини ми се, провалио сам да то означава нешто да је у близини ваљда
Едит 2: Када сам погледао онај клип, одлучио сам да више не играм вечерас, него сутра, прво сада када погасим светла, има да цркнем, још и слушалице имам, остављам за ујутру
Све ове године,
С тобом увек било где,
Ми смо црно бела деца,
Која броје успехе.
И још добро памтим све,
Памтим и све поразе,
Успомена кад се сетим,
Још кроз тело пролазе!
hahahah pa ti si odmah krenuo na veliko - u toj misiji se odlučuje da li ćeš biti dobar sa stalkerima ili banditima. Jesi li rokao po onoj četvorici odmah pošto ste startovali ili si pobio one koji su se krili u brodu?
Konkretan problem - ne sećam se kako beše, ali mislim da treba da potražiš tu po brodu u kome se trenutno nalazite. Idi uz stepenište gore-dole, levo-desno. Mora da imaš na mapi strelicu koja ti pokazuje gde je to što tražiš. Ako nije tako, pritisni M i skroluj kroz dostupne misije.
Ukršteni nož i viljuška pa još crveni znače da ćeš uskoro da krepaš od gladi. Ulazi brzo u inventory i pojedi parče hleba, ili konzervu, ili kobaju. I nemoj da piješ votku, još uvek
Moraš i da jedeš, da spavaš, da paziš da nisi ozračen, da paziš da ne preteraš limit opreme i stvari koje možeš da poneseš sa sobom.
Sve to ti se pokazuje u desnom uglu, tamo gde ti se pokazalo to sa viljuškom i nožem.
Usput, od skoro svih u skloništu možeš da zatražiš neku misiju. Samo treba da pričaš sa njima.
Ne rekoh ti da je znanje engleskog bitno, vrlo i veoma.
Откуд знам. Ја питао оног одмах на почетку сталкера за неко место, он ме упутио даље, наишао на другог, он каже за неког трећег ушао на брод и ту ме одмах онај спопао. Знао сам да је требало да га одбијем. Ја нисам никога убио. Ови што су ишли са мном су побили све те што су се штекали. Сада сам се сетио, има стрелица, али ме она води са брода у мрак, а ова мисија је по ноћу
Ма имам добро знање енглеског, него не бих да будем са овим бандитима, некако ми није то то, закључио сам из приче да бије порез сталкерима, али да једну врсту њих поштују као, а ја нећу да бијем порез
Значи да кренем од почетка лепо, јесте да није интересантно, али боље одмах
Све ове године,
С тобом увек било где,
Ми смо црно бела деца,
Која броје успехе.
И још добро памтим све,
Памтим и све поразе,
Успомена кад се сетим,
Још кроз тело пролазе!