Stare teme
By Faul u napadu
SinisaBL napisao:Šta ti je rekao Dečec? :D
Nisam zvao njega nego sam nabrzaka preko sms to saznao od 3 osobe.Jedna je otac Krune Simona koji je Dečecovo godište a igrao za Zagreb.Vjeruj da je tako :)
By SinisaBL
Evo moje pretpostavke pa da završimo offtopic.

Potpisao za Zagreb, licenciran, odigrao možda nekoliko prijateljski, vremenom se odužio start Yuba, pa još više, zatim hrvatski klubovi odustali, intenzivira se rat, Čutura napušta Zagreb i pokušava pronaći strani angažman, počinje skraćena hrvatska liga u kojoj Cibona ne dovodi nikog od potencijalnih pojačanja, a mnogi i odlaze, Milićević povlači tužbu, Čutura pristaje da u drugom dijelu sezone nastupi za Cibonu ili Čutura odbija i cijelu sezonu ne igra nigdje čekajući ponudu iz inostranstva. Sljedeće sezone potpisuje za Split.

To je moja konstrukcija na osnovu onoga što imamo i sad je samo nepozannaica da li je igrao ijednu utakmicu za Zagreb, barem nezvanično i da li je u drugom dijelu sezone potpisao za Cibonu?
Korisnikov avatar
By Antoine
Faul u napadu napisao:Nije odigrao ni sluzbenu ni nesluzbenu utakmicu :D ...odoh sad na spavanje.Umorilo me ovo :D
I nas ostale, veruj mi. Slobodno sve što nije vezano za trenutnu situaciju u pogledu ABA topika prebacite na Košarkašku svaštaru, dok ne vidimo šta ćemo i kako sa ovakvim zanimljivim, ali opet off topic pričama.
By SinisaBL
Antoine, prebaci posljednjih par strana u svaštaru, temu ex-yu košarka, ako postoji.

Nevjerovatno koliko se koncept plasmana informacije promijenio od pojave interneta. U pred internetsko doba si mogao nešto da objaviš i da ne provjeravaš, u većini slučajeva vjerovatno ne zbog nemarnosti autora već što se provjeriti zapravo u većini slučajeva nije ni moglo. Danas odmah upoređuješ par izvora i pronalaziš grešku, pa prikriti ili podvaliti informaciju je skoro nemoguće. Hvala bogu da je tako.

Enivej, ne da bih dokazao moju poentu već da ko Šerlok istražim ovaj slučaj do kraja, kopao sam po starim Koševima (najrelevantnijim izvorom košarkaških informacija tog doba) i našao roster Oveko Zagreba za 1991. Pogodiite ko je u njemu :) :
4. jakša vulić
5. mladen pavić
6. dražen anzulović
7. zoran čutura
8. darko krunić
9. igor perica
10 joško vukićević
11. boris gnjidić
12. branko vukićević
13. igor lukačić
14. branko petranović
Trener: pepsi božić

Da je Čutura umro koju godinu kasnije vjerovatno bi zvanično pisalo da je karijeru završio u Zagrebu. Ko zna koliko još ima slučajeva u sportu da su dijelovi biografija sastavljani preko netačnih novinskih tekstova.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
čutura je dogovorio sa novim zagrebom,ali nije zaigrao.
isto ljeto je želimir obradović potpisao za zagreb,ali radi ratnih tenzija se vratio u srbiju i neočekivano postao trener partizana.

da se vratimo na čuturu,on je 1992. otišao u split i igrao tamo do 1994. fine novce je uzeo kad se trošilo pare od rađe,kukoča i tabaka.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 42
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]