Stare teme
By skeva
Ima li forumasa koji treniraju ovaj sport?
Ja treniram u Ragbi klubu Banja Luka i mogu vam reci da je ovo izuzetno zarazan sport :) Ko odigra jednu utakmicu udje mu u krv i gotovo je :D . Ako nekog zanima bilo sta o ovom pomalo muskom i grubom, ali prije svega fer plej sportu neka pita, rado cu odgovoriti :)

Korisnikov avatar
By Antoine
Na početku svoje "karijere" sam se lomio između ragbija u KBRK-u i američkog fudbala sa ekipom koja je bila preteča današnjih Vukova i brzo sam prelomio, mada imam nekoliko drugara koji se bave ragbijem i da se često sa njima prozivam oko starog rivaliteta između rugby-ja i football-a.
By skeva
Izabrao si malo zenstveniji sport? :P ... Neka, i to je ok, ali primijetio sam da ovi stariji momci koji dugo vremena treniraju ne vole da se ragbi poredi sa americkim fudbalom, kazu da je to ponizenje :) . Meni je i americki fudbal donekle OK, samo ima problem sa intenzivnoscu, kao i svi drugi americki sportovi, duge su pauze, nema zara kao u ragbiju.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne bih da vam se mesam u raspravu, ali ja kao laik moram da primetim da je americki fudbal ipak nekako organizovaniji. Kada sam gledao neke utakmice u americkom fudbalu jasno sam video napadacku akciju, a kada sam pokusao da gledam ragbi delovalo mi je kao da gledam rat dve kosnice pcela.
Korisnikov avatar
By Antoine
Karaburac napisao:Ne bih da vam se mesam u raspravu, ali ja kao laik moram da primetim da je americki fudbal ipak nekako organizovaniji. Kada sam gledao neke utakmice u americkom fudbalu jasno sam video napadacku akciju, a kada sam pokusao da gledam ragbi delovalo mi je kao da gledam rat dve kosnice pcela.
Sve je rečeno :D
Inače, neverovatno je koliko ljudi ne prave razliku između ragbija i američkog fudbala iako su različiti, pa bar koliko mali fudbal i rukomet.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Antoine napisao:
Karaburac napisao:Ne bih da vam se mesam u raspravu, ali ja kao laik moram da primetim da je americki fudbal ipak nekako organizovaniji. Kada sam gledao neke utakmice u americkom fudbalu jasno sam video napadacku akciju, a kada sam pokusao da gledam ragbi delovalo mi je kao da gledam rat dve kosnice pcela.
Sve je rečeno :D
Inače, neverovatno je koliko ljudi ne prave razliku između ragbija i američkog fudbala iako su različiti, pa bar koliko mali fudbal i rukomet.
Razliciti su i na prvi pogled po opremi naprimer.
Jedan savet je da je bolje da ste otvorili temu za zenski americki fudbal :dance:
By skeva
Ne znam kako bih uporedio ali za americki fudbal ne moras biti snalazljiv osim u neplaniranim situacijama, imas nacrtanu akciju i to je to. U ragbiju je malo drugacije, covjek mora biti sposoban da reaguje u trenutku, mijenja odluke, razmislja munjevito i naravno mora biti zvijer u svim segmentima :)
Korisnikov avatar
By Antoine
skeva napisao:Ne znam kako bih uporedio ali za americki fudbal ne moras biti snalazljiv osim u neplaniranim situacijama, imas nacrtanu akciju i to je to. U ragbiju je malo drugacije, covjek mora biti sposoban da reaguje u trenutku, mijenja odluke, razmislja munjevito i naravno mora biti zvijer u svim segmentima :)
Au ne znam kako da ti objasnim koliko je pogrešno tako banalizovati američki fudbal i svoditi ga na šah. 10% akcija u football-u se završi po planu, ostalih 90% je čista improvizacija. Intenzitet igre ne treba meriti njenim trajanjem, akcije u američkom fudbalu traju kratko, ali ne znam koji sport može da se meri po intenzitetu i kompleksnosti akcije sa njim. Imao sam milion ovakvih rugby vs football rasprava i znam da pobednika nema, ipak su to dva potpuno različita sveta.
By skeva
Ma ok, nisam igrao americki fudbal pa da mogu uporediti, a ni ti vjerovatno nisi ragbi pa ne mozemo ni jedan ni drugi potpuno izvagati stvari :)
Korisnikov avatar
By Antoine
To ti kažem. Mada ja jesam malo igrao ragbi. ;) U svakom slučaju, lepa tema. Iako je i ovde naslov teme pogrešno napisan :)
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Prema toj tabeli smo imali duplo veći budžet od Ža[…]