- Sub Jan 19, 2013 11:47 pm
zola napisao:Pa jeste druze ali samo za bogate... To se slazem....Zasto je Platini izbunario da ide onih pet sa malo manjim budzetima?! A i to ce brzo da ukinu...Moze da igra samo onaj ko ULAZE velike pare...U ostalom se slazem sa tobom...familija napisao:Familija, sto se tice fudbala, mislim da je ovakav sistem Lige sampiona savrsen u svakom pogledu. I sa finansijske i sa takmicarske strane. To sto Zvezda danas ne moze da uzme titulu prvaka Evrope nije nicija tudja krivica, vec nasa sama, sto nam se drzava i ona stara liga raspala. Dok su se u poslednjih 20 godina neki klubovi poput Mancestera, Arsenala, Barselone, Reala globalizovali po Aziji, Americi, mi smo se urusavali. Verujem i da je Zvezda u fudbalu, mozda cak i Partizan (mada tesko), da nije doslo do sankcija mogla da postane makar donekle globalni brend, ako nista ono barem medju nasom dijasporom i da zaradjuje dobre pare praveci turneje po Americi, Australiji. Plus da budu redovni ucesnici LS i da zaradjuju milione samo od ucesca. Siguran sam da bi Zvezda i Partizan bili konkurentni u LS, bar na nivou Portarudonja napisao:Ovaj sistem EL je mnogo bolji od starog jer ce u njemu sigurno najbolji proci dalje.Varas se... To njima treba... Bogati i bogati samo oni mogu da budu privilegovani i da prodju dalje i samo oni da igraju sto vise medju sobom i samo oni da dele kolac na pola a one siromasnije gurnuti jos vise u kanal da ne mogu ni da primirisu ni ni necem lepom a ni parama... Tako su uradili u fudbalu, pa se stvara sve veci jaz a tako i sada u kosarci... Nekad su slabije zemlje tj ekupe iz tih zemalja i mogle da uzmu neku titulu FK (Zvezda, Steaua) KK (Partizan, Limoz, Zalgiris) ...Danas je to prosto nemoguca misija... Nezamislivo... Kao sto vecina strucnjaka govori i ja se slazem sa njima da ce teziti da naprave neki zatvoren sistem tipa NBA...gde mi necemo moci ni da privirimo... A ja sam ubedjen da ga i naprave da ce se jednog dana srusiti tj da ce doci do strmoglavog pada i finansijskog kraha...
FIBA pod hitno mora da ubaci 12 min po cetvrtini i da jos jednom pomeri trojku.
Rudonja, sto se tice formata Evrolige, mislim da bi Evroliga trebala da se prosiri na 32 kluba. Taman u Evrokupu ima jedno 7-8 ekipa koje imaju kvalitet da igraju Evroligu. Jos jedno mesto za Ruse, Turke, Francuze, Nemce, jedno mesto za sampione Ukrajne, Belgije, Ceske, Engleske (da im se da podstrek). Ili da se uvedu kvalifikacije za malo vise mesta i da malo vise zemalja ucestvuje u tim kvalifikacijama nego sto je sada slucaj. 4 grupe po 8 ekipe, a top 16 da bude 4 grupe po 4 ekipe
http://www.dodaj.rs/f/f/lt/ffmxFBx/trofej.gif
"Nije vazno koliko puta padnes, vazno je da svaki put ustanes..."