Stare teme
By tremi08
Nadam se da i sam vidis ovih par odluka u poslednja 2 minuta..

Peno ce biti veliki igrac. 4- ta tehnicka :D Bar da ga je lepo zveknuo.
Poslednja izmena od tremi08 u Pet Avg 15, 2014 6:30 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Blokada Stojanovica nije bila cista, tehnicka Penu je polu zasluzena. Licno bih svirao samo obican faul, ali ok. Moras da gledas na obe strane terena, Amerima se svirao isto tako skoro svaki hand check, a svirani su im i koraci. Sudjenje je sasvim korektno. Gresaka ima, ali price o kradji su smesne.
By tremi08
Nije kradja sigurno,nisam to ni rekao. Samo im pomazu malo,koliko god jaki faulovi bili 4 tehnicke za 20 minuta igre je previse. Ovi Ameri su previse napaljeni,iritantni.
Svaka cast momcima,pali su na pocetku trece cetvrtine i tu je bilo kraj,mada je poraz ocekivan. Vanja,Voja,Peno i nesto slabiji Kenic,Aranitovic i Rakicevic ce biti jako dobri igraci.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Izgubili smo pre svega zbog nedostatka klupe, uspeli su da nas izmore i prelome. Ljudi koji vode mladje kategorije Crvene Zvezde bi trebali da shvate da nikada belci nece biti veci bizoni od crnaca. Igrac kao sto je Voja Stojanovic moze da maltretira Spance, Italijane i Grke svog godista, ali protiv ovakve ekipe bilo je jasno koliko on ne zna gde bije. Mada je to jasno skoro ceo turnir... Gusa mu pravi medvedju uslugu dajuci mu ogromna ovlascenja. Ameri su nas nadskakali i pokazali da su tehnicki obuceniji od nas, jednostavno bolji napadaci. Nasa odbrana je bila sasvim pristojna najveci deo meca i time treba biti zadovoljan, ali napadacka jednostranost i limitiranost je apsolutno zabrinjavajuca. Jedina dva igraca koji imaju neki vic u svojoj igri su Peno i na momente Rakicevic, svi ostali su mnogo predvidivi. Marinkovic je odlican suter, ali on ne moze sam sebi da kreira, za njega mora ceo tim da radi.

Sve u svemu nacinom igre nisam zadovoljan, trenerom nisam zadovoljan i dobrim delom igraca nisam zadovoljan. Peno ce biti klasa, to se vidi. Stojanovic ima fore da bude sljaker, mozda cak i dobar sljaker, ali vodja ozbiljne ekipe, nikad. Steta sto Rakicevic nije malo atleticniji, ima jako dobra resenja u napadu, pristojan sut, ume da pametno iznudi faul, pokaze svremena na vreme iskru lucidnosti.
By Edibledi
Finale pre finala, oni u finale a mi za bronzu, što je odličan rezultat.
Korisnikov avatar
By Lepus
@Karaburac

Vec odavno je ocigledno da ti Stojanovica ne volis, i cekas svaku priliku da ga ispljujes, i to momacki. Cini mi se da ti je ponekad drago kada odigra lose (vjerovatno nije, ali tako djeluje)?!

Za veliku vecinu stvari u vezi Voje se slazem sa tobom, ali jos je rano reci da ce biti samo sljaker. Tehnika mu je losa, cak lijevom rukom ne zna ni da vodi loptu kako treba, vise se njome samo sluzi. Fizicki je odlican, ali nije neka atleta. U posljednje vrijeme losije i finisira na obrucu. Ima dobra shooting range, solidan je suter generalno. Da ne nabrajam dalje, i sam si ga opisivao, a i drugi su.

Medjutim, ljudi koji su prisustvovali njegovim treninzima imaju samo rijeci hvale za njega. Veoma je pametan i vrijedan. Ima veliko samopouzdanje i sve crte lidera. I svi su uvjereni ako nastavi da radi kao sto je do sada da ce ispraviti mane.

Sto se tice ostalih igraca, manje vise ocekivano. Peno je stvarno odlican, dosta je opusteniji nego na U18. Marinkovic nema sta da trazi u ovakvim utakmicama, a nije mi jasno ni zasto je toliko igrao? Vjerovatno se ocekivalo neko sutersko ludilo kao juce, ali protiv Amera to ne prolazi. Na drugoj strani Aranitnovic je morao da igra vise danas. Za skoro 20 minuta ima +3 +/- statistiku.

U Rakicevicu nista ne vidim posebno, dok mi je Kenic malo zanimljiviji. Visoki igraci prosjek. Popovic je danas imao +7 +/- razliku. Veoma mi je zao sto Glisic nije mogao igrati, pogotovo sto se fino napucao, interesatno bi ga bilo gledati protiv Amera.

Sve u svemu rezultat odlican, Ameri su prejaki.
Korisnikov avatar
By Antoine
Jomer napisao:ne tek smo malo pre u 25 minutu krenuli da igramo zonu, igramo kost u kost covek na coveka tranzicija
Karaburac napisao:Pretekao me Jomer, igrali smo coveka celo prvo poluvreme, tek u drugom stali u zonu, iskreno nemam pojma ni sto smo to radili.
Onda smo super i prošli ako smo, po vašim rečima, igrali skoro egal sa njima poluvreme bez zone. Sviđa mi se to, iako znaš da nemaš mnogo šanse u igri 1 na 1 uči decu da igraju, a ne da postavljaš kukavičku odbranu.

Realno, ovaj tim Amera je zaista prejak, to su sve momci koji su pri vrhu recruiting klase 2015, znači budući NCAA superstarovi, Ivan Rabb je #1 ESPN Recruiting-a, traži ga svaki važniji koledž, Newman #3, Stone zver #4 će verovatno na UConn, dakle gomila ozbiljnih prospekata sa kojima smo izvukli častan poraz, meni je to sasvim ok, jer realno, za nekih 7-8 godina pola ovih Amera će biti značajna imena u NBA, a za naše je veliko pitanje, kao i uvek #mladen_jeremic
Korisnikov avatar
By miki
Antoine napisao:
Jomer napisao:ne tek smo malo pre u 25 minutu krenuli da igramo zonu, igramo kost u kost covek na coveka tranzicija
Karaburac napisao:Pretekao me Jomer, igrali smo coveka celo prvo poluvreme, tek u drugom stali u zonu, iskreno nemam pojma ni sto smo to radili.
Onda smo super i prošli ako smo, po vašim rečima, igrali skoro egal sa njima poluvreme bez zone. Sviđa mi se to, iako znaš da nemaš mnogo šanse u igri 1 na 1 uči decu da igraju, a ne da postavljaš kukavičku odbranu.

Realno, ovaj tim Amera je zaista prejak, to su sve momci koji su pri vrhu recruiting klase 2015, znači budući NCAA superstarovi, Ivan Rabb je #1 ESPN Recruiting-a, traži ga svaki važniji koledž, Newman #3, Stone zver #4 će verovatno na UConn, dakle gomila ozbiljnih prospekata sa kojima smo izvukli častan poraz, meni je to sasvim ok, jer realno, za nekih 7-8 godina pola ovih Amera će biti značajna imena u NBA, a za naše je veliko pitanje, kao i uvek #mladen_jeremic
A zamisli da su im jos igrali i Seventh Woods, Dennis Smith Jr, Stephan Zimmerman, Ben Simmons koji su po meni jos veci potencijali od ovih igraca koji su u sastavu.Stvarno su prejaki, ali mislim da nisu 20 razlike.

Sto se nasih igraca tice uglavnom sam zadovoljan.Spoljna linija je igrala sasvim ok citav ovaj turnir.Jedina zamerka mi je sto osim kod Pena ni kod koga drugog nisam video ni tracak lucidnosti, neku fintu, neki potez koji odudara od rutine.Svi su kao roboti.Vanja uglavnom istrcava iz blokova i prangija trojke,Voja ide u desno sto mora pod hitno da promeni to postaje vise nego ocigledno i to mu je velika mana.Rakicevic me je najprijatnije iznenadio ,odigrao stvarno dobro.Aranitovic mi je bio pomalo stegnut u bitnim utakmicama,nije imao tu slobodu kao Voja ili Peno, a on je igrac kojem treba lopta u rukama,
Pomalo sam razocaran unutrasnjom linijom, videlo se da nemamo igraca koji bi pravio razliku pod kosem.Miladinovic i Bojanic nisu taj kalibar.Popovic mozda i najbolji od svih visokih igraca.Velika steta sto smo bili bez Glisica.

Ali nema veze sutra moramo da se osvetimo Spancima za finale EP U16 prosle godine.Idemo momci po bronzu!
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Lepus

Ne zameram ja druze toliko Stojanovicu, mnogo vise zameram njegovim trenerima. Ovo sto sam rekao za njega nisam rekao iskljucivo zbog ove utakmice vec zbog celog turnira. Selekcija suta katastrofalna. Decko ima goru selekciju suta od Vanje Marinkovica (a znamo da za Vanju ne postoji los sut). Svako igranje 1na1 mu se svodi na zaletanje u desno i onda eventualno roling u levo ili prednja promena mada onda ima nevidjenih problema da zavrsi na obrucu. Osim toga, ne znam da li si primetio koliko je ceo turnir imao problem da postuje svog protivnika? Kad bi se spustio udvajali bi ga, a on ne bi bio u stanju da vrati dobar povratni pas. To su stvari koje ga cekaju u seniorima, mislis da ce mu Radonjic dati danas sutra da opali 10 trojki? On je po sirovoj snazi mnogo ispred svoje generacije, ali cak i takav igra ispod obruca. Uporedi na primer atletske sposobnosti njega i Lazarevica. Istina je da on moze da pogodi, nekad cak i da veze trojke, ali bojim se da to proizilazi iz neogranicene slobode koju ima, a koju zaista ne vidim na koji nacin moze da dobije u seniorima. Uzgred kad vec spominjes njegove radne navike, isto tako ti isti ljudi govore da su se promenile otkad je dobio prve minute u A selekciji. Veruj mi, za gomilu stvari nije toliko kriv on, koliko je kriv njegov trener. Pazi on u generaciji u kojoj apsolutno dominira snagom i u kojoj ima sva moguca i nemoguca ovlascenja u napadu sutira 25% za tri, 43% za dva i 44% sa bacanja. Sta onda da ocekujem od njega kad ne bude fizicki dominantan?

EDIT: Kada ne bi igrao hero ball kosarku sam protiv svih u stilu poslednjeg samuraja i fokusirao se na dobru odbranu, skok i sut iz normalnih pozicija bez tripovanja da ume da probije igraca on bi bio zahvalan timski igrac. Ovako vise steti nego sto koristi.
Korisnikov avatar
By Lepus
Vec sam rekao, sa svim se slazem sto si napisao, osim sa dijelom gdje mislis da ce biti samo sljaker. Mislim da je rano za takvu prognozu.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]