Karaburac napisao:Lista stranih igraca 93' i mladji koji ne igraju u ''velikim'' klubovima, te bi se mogli detaljnije analizirati kao moguca pojcanja.
1) Martin Peterka 95', 203cm pozicija pf/sf, klub Pardubice (Ceska)
2) Aleksandar Vezenkov 95', 206cm pozicija pf, klub Aris (Grcka)
3) Anzejs Pasceniks 95', 215cm, pozicija c, klub VEF Riga (Letonija)
4) Ojars Silins 93', 201cm, pozicija pf/sf, Reggio Emilia (Italija)
5) Artem Klimenko, 215cm, pozicija c, Saratov (Rusija)
Zna li neko sta se dogadja sa Drissa Ballo-om i Abdoulaye Ndoye-em? Obojica su 95' i figurirali su kao ozbiljni talenti (klasicne crne petice, blokiraj, kucaj), ali ne mogu da nadjem nista od podataka za njih iz prosle sezone.
Do Vezenkova cemo jako tesko, za njega se interesuju Pao, Oly i Efes, a tesko da ce ga Aris pustiti bez obestecenja (mozda mu je istekao ugovor, ne znam). Za Klimenka vazi nesto slicno, zainteresovani su svi Rusi koji su finansijski dobrostojeci. Silins je jako interesantan, ali imao je dobar ugovor u RE, jedino sansa je da mu pare nisu toliko bitne nego napredak.Peterka je verovatno dostupan ali nisam neki njegov ljubitelj. Pasceniks-a mozemo uporediti sa Berzinsom, ne po kosarkaskim aspektima nego po tome da ga VEF verovatno nece pustiti bez obestecenja. Ballo je koiko znam u Dionu, ali se i nije naigrao, a Ndoye Roannu, i po meni su dostupni, e da li su kvalitetni ne znam.
Licno bih voleo da uzmemo Ingisa, Miskov je igrac, mozda je to sansa. Takodje Labeyrie-a, Tavaresa ili brazilca Caboclo-a. Sva 4 su draftovani u drugoj rundi pa ne znam kave su nam sanse.