Peja napisao:Koliko Teodosic ima samopouzdanja i kako mocno deluje. Mada se Mesina stalno nesto zesti na njega, dal sto ovaj dobro uradi, udje mu lopta ali van sablona pa se boji da ga sad sere a da ce sledeci put upropastiti utakmicu.Tacno je da Mesina voli igrace koji mogu da doprinesu na obe strane, cuvaju razlicite pozicije, citaju protivnika, samostalno odlucuju. Ali nesto ne verujem da je Micov - bar u trenutku - visoko na Mesininoj lestvici. Koliko je pokazao protiv Zalgirisa, toliko je razocarao protiv Brose Basketsa. Cak mi se cini da mu je Mesina kod jednog tajmauta u 4cetvrtini porucio da ne cmizdri (don't cry) na tajm autu 5min pre kraja (u videu dole kod min 98) - nisam siguran, ton nije bas najjasniji, ali u toj utakmici je Micov bio vrlo slaba karika. Ruku na srce Brose je na momente odigrao fenomenalne odbrane, tako da je Mesina morao da uvodi tri organizatora od jednom u igru. Brose je stvarno sazluzeno iz nase grupe posao dalje. Ako ovako igraju, uknjizi ce i par pobeda u top16. [BBvideo 560,340]http://livetv.ru/en/showvideo/126623_cs ... w_bamberg/[/BBvideo]
Mislim da je Micov Mesini omiljeni igrac, igrac zadatka, lepo je govorio o njemu kad je dolazio i ima veliku minutazu a poene je davao mozda na tri utakmice, mislim na ucinke preko 10,15.
Najjaci igraci i igraci koji su sigurno daleko napred u Mesininom sistemu vrednosti su Kristmas (Christmas), koji je pravo otkrovenje. Trosi se nenormalno i u napadu i u odbrani. Kako skace (skida loptu centrima), kaka pritiska protivnika. Igrac daje uvek 100%, sto se za neke od nasih igraca ne bih moglo reci. Takodje daleko gore kotira i Kaun, koji je vrlo vazan, jer u odbroni unosi daleko potrebnu cvrstinu a i u napadu igra solidno. Da ne govorima o Krijapi. Od stranaca moj omiljeni igrac: ne libi se da udje u kontakt, bije se, strasan suter, super intelegencija, vrlo vazan igrac. Dovodjenje Papalukasa je solidno resenje, jer Aron Zekson, koliko je dobar u odbrani, fali mu kreativnosti u napadu; on zna da probije i da baci povratnu, ali malo je to. Papalukas je uz to stabilniji od Milosa jer on nece uvek da opali za tri a ima isto dobro oko i ruke za asistencije.
sRCE i kOHEZIJA nad parama i individualizmom __ UVEK
2014: Maccabi Tel Aviv; Atletico Madrid
Srbija: Kad te ne j*bu samo živi, već te i mrtvi j*bu.
Srbija: Zemlja vidovitog Dragana, spasitelja košarke.
To worry is to dream in the wrong
direction.