- Pon Feb 10, 2014 12:21 am
U Sabackoj Gimnaziji pred oko 600 navijaca odigrana je jedna od najzanimljivijih utakmica ovog kola izmedju ekipa ZKK Sabac i beogradskog Partizana. Partizan je zahvaljujuci dobrom sutu za tri poena dosao do pobede rezultatom 81-73.
Partizan je dosao na ovaj mec kao veliki favorit no mlada ekipa Sapca je uspela da se suprostavi i da odigra odlicno. Razleteli smo se na terenu, Olga je pogadjala otvorene suteve, Velisavljevic dominirala u skoku. Igrali smo zonu tokom celog meca i ona nam je na kraju dosla glave. Umesto da promenimo odbranu i igramo covek na coveka, mi smo igrali zonu i Pasicka nas je kaznila jer je u zadnja 2 minuta dala 3 trojke koje su prolomile mec.
Olga Stepanovic je bila najbolji igrac odlicno sutirala trojke, pogadjala dvojke, borila se za svaku loptu, grizla na terenu, doprinosila u skoku i ona je najzasluznija za odlican otpor Sapca.Na kraju meca je ubacila 22 poena uz 7 skokova. Sigurno pokazuje da zasluzuje da igra makar 15 minuta u mladoj reprezentaciji Srbije. Pored nje bih pohvalio i kapitena Mirjanu Velisavljevic koja je odigrala takodje dobar mec, razbila je u skoku u napadu, no nazalost nekoliko lopti joj je ispalo iz kosa.Na kraju je Mira imala 14 poena uz 10 skokova (mislim da je greska u brojanju jer verujem da je imala i petnaestak skokova koliko je dominirala u skoku). Jovana Vidakovic kao organizator igre je stalno udvajana i vrsen je presing na nju tokom cele utakmice. U prvom poluvremu je bila dobra napadacki solidna i dala je 7 poena, ali u drugom delu nije nista pogodila. Ana Vukovic je dala dve trojke kada se lomilo i odrala nas u igri,ali je sutirala trojke 2/9 sto je bilo ocajno, u prvom poluvremenu promasila je 5 trojki, da bi 90 sekundi pre kraja takodje promasila. Renata Cosic je odigrala solidno. U prvom poluvremenu lopta joj je bezala iz ruku i delovala je nesigurno, no u drugom poluvremu se zalagala i igrala dobro. Dale je 10 poena uz 4 skoka,ali i sut za tri poena 2/7.Maja Adamovic je zadobila povredu zuba ili usne u drugoj cetvrtini no dala je 10 poena (4/4 za dva, 1-5 za tri poena). Nina Ninkovic je imala 5 asistencija.
Dobro je da smo doveli novog centra Draganu Vukovic. Sad sam proverio na sajtu Eurobasket i pise da je 1978.godiste sto mi deluje dosta staro. Dala je samo 1 poen i imala 5 asistencija uz 2 skoka. No vidi se da nije uigrana u zonsku odbranu Sapca. Valjda ce moci da ubacuje 7-8 poena svaki mec uz 4-5 skokova.
U Partizanu je mec viner bila Jovana Pasic. U prvom poluvremenu je bila cesto na liniji slobodnih i sutirala je slobodna 10/11,a u 4 cetvrtini je u zadnja tri minuta dala jedno 3-4 trojke i ubila nas. Sutirala je trojke 6-10. Na kraju 32 poena, 14 skokova i 10 faulova nad njom za indeks 50 i nocne more Sapca.Jelana Vucetic je dala 13 poena uz 7 asistencija i jako los sut 2/11 za tri.
Partizan me je razocarao svojom igrom. Jednostavno samo sutiraju trojke nikakve igre u reketu.
Uz ovakav pristup Sabac moze da pobedi Jagodinu u sledecem kolu i to bi bila mnogo vazna pobeda na strani protiv Jagodine koja ima samo 1 pobedu u prvenstvu. Dobili smo ih kuci lagano dvadesetak razlike, no i u gostima moramo angazovano od prvog minuta jer samo tako mozemo da pobedimo.
PS: Bruka i sramota je da ekipu ZKK Partizan niko ne prati, a prosle godine ste se kleli u nju. I ove godine devojke igraju dobro, prve u regionalnoj ligi, druge u Srbiji, no nemaju podrsku navijaca. To pokazuje samo da ukoliko bi se desilo da Partizan ne igra Evroligu i da bude na sredini ABA lige da mu Grobari okrenuli ledja, kao sto su i ZKK Partizan. Sramota.
CIMANJE NASILJE
SIPURSKE LIVADE