- Pet Sep 27, 2024 1:35 pm
Ne znam meni je Muta nit smrdi nit miriše, za nešto ga poštujem i gotivim, za nešto se gadim i to je tako, ali valjda smo svi ljudi i svi imamo i loše i dobre strane, na drugima je kako to vide...
Što se tiče novog selektora, ja tu ne vidim četvrtu opciju, prva za sada i po svemu sudeći je NČ predsednik KSS, Pešić ostaje selektor i ovog leta i ide se na zlato na EP. Šta god da bude mislim da tu treba cut da se uradi i da se dovede novi selektor, a to po svemu sudeći neće biti Saša Obradović jer su se on i NČ rastali u lošem svetlu u CZ, dakle Sale Nacionale je jedina opcija ako mene pitate. Kakav je odnos Saleta i NČ nemam pojma, niti se sećam da je bilo neče posebno dobrog ili lošeg ikada.
To što kaže Muta, u pravu je 100%, imamo nove trenere, nije Pešić jedini i ne treba plakati. To što mu je ovaj bio asistent, to može biti i da je bilo lošeg odnosa, a može biti i samo lično mišljenje, Muta je bio Saletova desna ruka u mandatu, pa je samo "ostao" tu.
Što se tiče brige o novim generacijama, ja se tu brinem jer mi deluje da iz generacija 97-2000. nema ništa da ispliva i kasno sazri, kao što je bio slučaj sa Avramom, Micićem, Jaramazom, Dobrićem, Dedom, koji su relativno zaobilaznim putem stigli do repke. Tu neki igrači poput Voje, Boriše i sličnih mislim da bi mogli da se probude, bile su vazda jake te CZ juniorske kategorije, pa očekujem neke koji se kasno pale, ali za to je zadužena Miškova Mega. Videćemo, to je uvek zanimljivo ko će isplivati.
Što se tiče Bobija, meni je zanimljivo da je on zainteresovan za košarku još uvek, Istanbul je idealno mesto za njega, ogromno tržište, jak tim, mislim da on ako je iole spreman može da pravi ozbiljne probleme u napadu na nekih 10 minuta u igri, ali opet i ozbiljne probleme u odbrani svom timu. Ali zato je došao u Fener gde pored njega na centru imaš Birča i Melija, gde imaš prepunjen roster svakakvim specijalcima, koji iskreno mislim da mogu da popune te rupe u odbrani dok je on na terenu. Mislim da on u CZ ne bi mogao da dobije ni uslove koje hoće niti je klub spreman da ga uklopi u sistem, veliki je to rizik i treba puno istrpeti da ga imaš za 10 minuta. Uporedio bih ga sa slučajem Skocijanidisa u CZ onomad, čovek pred kraj karijere, mnogo može, al opet i mnogo ne može, institucija, ali ne može više od 10 min po meču proto, a takav luksuz CZ očigledno da nema.