Efes lako protiv Armanija, bitan brejk su uzeli u prvoj utakmici u Milanu, drugu su nešto slučajno izgubili, ali evo i juče su dobili kod kuće, tako da u sutra očekujem njihovo overavanje "vize" za završni turnir u Beogradu. Imaju dosta više kvaliteta, talenta i potencijala u svom timu, a pojedini igrači koji nisu igrali ništa specijalno cele godine, sada su upalili motore na max. Šta samo rade Vasa i Šejn u kombinaciji to je fenomenalno
S druge strane Real rutinski rešio Makabi, koji ih je kako Mile kaže smisleno birao u poslednjoj utakmici "regularnog" dela sezone. Bez puno poteškoća metla za 3-0 i razbijanje one priče da se Lasu klima stolica po ko zna koji put. Real je bio moj favorit za osvajanje od početka sezone i neverovatno je šta rade i kako dobro funkcionišu sve ove godinu po Lasom. Ljudi su izbacili iz tima zbog nediscipline Tompkinsa i Ertela, imali problem i sa Jebuseleom i slično... I onda u plej ofu iz vedrog neba iskače u prvoj utakmici jedan Kozer od 35 godina i ubacuje 20 poena, uz to budi se NWG i dodaje 11 poena i 8 asistencija, budi se Hanga i ubacuje 11 poena, budi se Rudy sa 4 trojke i uz standardno dobrog Jebuselea sa 15 poena i 4 skoka s pola gasa dobijaju Makabi. Onda u drugoj utakmici skroz drugačiji pristup, gde je glavni akter bio Poarje sa 16 poena i 10 skokova, Ljulj sa 17 poena i standardno dobri Jebusele sa 16 poena i to je otišlo na skoro 30 razlike. Sinoć, opet fenomenalni Jebusele sa 16 poena i 8 skokova, uz to opet stari lisac Ljulj 18 poena i 6 asistencija, ali i Poarje sa 14 + 6. Neverovatno mi je da Laso ima ovako širok roster i njegova ekipa se sastoji bukvalno od igrača uloge, gde svako malo zameni igrača koji se neće skidati za meč. Tako se u prvoj utakmici nije skidao Dek,a u trećoj Tejlor. Dek nije odigrao ni minut u ovom PO, nisam siguran da li je u pitanju neka povreda... S druge strane Vilbekin i Naneli, kao najiskusniji nisu uspeli da pomognu Makabiju da barem jednu pobedu upiše.
Ostaju nam Barsa-Bajern revanši u Minhenu, gde domaćini dolaze sa brejkom i dobrom atmosferom, kao i Olimpijakos-Monako, gde momci iz Kneževine kod kuće dočekuju Grke sa brejkom iz druge utakmice. Tu će biti zanimljivo, ali ne očekujem da će Olimpijakos imati problema u ovom dvomeču. Barsa mislim da će barem jedan meč dobiti u Minhenu, te ako bude bilo potrebe za majstoricom u Kataloniji, verijuem da neće moći i smeti da ispadnu.
Neko projektovano finale koje bih ja želeo je Real-Olimpijakos, mada ni Efes ni Barsa nisu ni malo laki.