- Sre Feb 26, 2014 5:32 pm
Ja se ne bih slozio da nam je '96 godiste tanko,mozda nemamo vrhunske talente kao u '97 (Stojanovic,Peno),'98(Simanic,Aranitovic,Glisic) itd., ali imamo skup jako kvalitetnih momaka koji bi mogli da cine jako dobar tim.Takodje nije iskljuceno da ce neko iz generacije '97 biti prikljucen timu za U18.
Prvo pocinje U18 EP koje traje od 24.jula-3.avgusta,zatim U17 SP 8.avgusta-16.avgusta i na kraju U16 EP 20.avgusta-30.avgusta.Tako da je moguce da neki igraci igraju 2 prvenstva.
A sto se tice ovog U18 prvenstva mislim da mozemo da medalje.
U grupi A je najkvalitetnija Italija koja ima trio jako dobrih igraca Federico Mussini 182cm (plej)nizak, mrsav,sitan, ali izuzetno brz i nedpredvidiv sa dobrim sutem i Pierfrancesko Oliva 200cm (krilo) i Daniel Donzeli 199cm(bek/krilo) sa sjajnim osecajem za skok i pored njih imaju par solidnih igraca,ali najveca mana im je visina tacnije nemaju klasicnog centra.Pored njih bi trebalo da prodju i Poljska i Letonija.Poljaci imaju jak bekovski tandem u vidu brace blizanaca Kamil 188cm i Marek 185cm Zywert i imaju dobrog centra Filip Pruefer 209cm (mini verzija Karnowskog) i cini mi se da mogu biti jako neugodna reprezentacija.Letonci imaju jednog talentovanog igraca koji igra za Caju Laboral Rinalds Malmanis 200cm (krilo) sa dobrim fizikalijama ali takodje velika mana im je visina i mislim da nemaju kvalitet da nesto vise urade.Belgijanci su na ovom prvenstvu kao sampioni B divizije ali o njima stvarno nzm nista.
Grupa B je jako zanimljiva i uz nasu grupu definitivno najteza.Tri ekipe slicnih kvaliteta Francuska,Hrvatska i Litvanija.Francusku reprezentaciju smo imali prilike da gledamo u ovih dana u Beogradu tacnije INSEP.Tri igraca iz te ekipe ce sigurno ciniti okosnicu reprezentacije Ywen Smock 204cm (centar),Lucas Dussoulier 202cm (bek/krilo) i Cyrile Vanerot 199cm (krilo).Pored njih imaju jos dvojicu jako dobrih igraca Antonie Wallez 201cm (kr.centar) i Etiene Ory 178cm (plej) odlican pregled igre.Lepo popunjena reprezentacija po pozicijama.2012. je ova generacija stigla cak do finala videcemo sta ce ove godine uraditi svakako jedni od kandidata za medalju.Hrvati ce kao sto je rekao @djakonda imati jaku reprezentaciju iz razloga sto ne igraju SP U17.Vecinu tih igraca znate.Od '96 imaju Marko Arapovic 208cm (kr.centar/centar),Markus Loncar 211cm (centar),Leon Tomic 195cm(krilo),Luka Bozic 193cm (plej/bek),Antonio Vrankovic 206cm (centar)a od '97 Lovro Mazalin 202cm(krilo),Dragan Bender 209cm (kr.centar),Ante Zizic 205cm (centar),Nik Slavica 200cm(bek/krilo) ekipa za sam vrh svakako.Litvanci imaju igraca koji je one man team,a to je Domantas Sabonis.E sad pitanje je da li on ce igrati jer je odavno prevazisao svoju generaciju, pored njega imaju i jako dobrog pleja Dominikas Zupkauskas 184cm koja odlicno razigrava ekipu i solidnog centra Domantas Pavlovskis 209cm ali najvise ce zavisiti od Sabonisa tj. njegovog igranja ili ne.Englezi ili ti Britanci imaju dobrog pleja Jules Akodu 186cm koji igra za Olimpiju ali jednostavno nemaju kvalitet za nesto vise.
Grupa C tu je Turska favorit grupe a mozda i favorit celog prvenstva.Skup izuzetno talentovanih pojedinaca koje ce predvoditi Okben Ulubay 200cm sjajno krilo koja zna sve i igra tako jednostavno i sa takvom lakocom da ga je milina gledati.Na pleju imaju Berk Ugurlu-a 190cm '96 solidan asistent i odbramdbeni igrac,na beku Ogulcan Baykan 195cm '96 i godinu dana mladji Furkan Korkmaz 196cm jedan od najtalentovanijih igraca '97 dobar sut,atletizam,raznovrstan u napadu i dobar u skoku.Na krilu pored Ulubaya takodje vredan pomena Tolga Gecim 202cm momak slican Preldzicu ima jako dobar pregled igre i dobar je asistent.Na visokim pozicijama su takodje jaki.Na centru imaju Egemen Guven-a 210cm pre svega dobar odbramdbeni igrac sa velikim rasponom ruku, Ayberk Olmaz-a 205cm (centar),Mehmet Alemdaroglu 203cm (kr.centar).
Grci imaju slabo '96 znam da imaju solidnog beka Dimitris Stamatis-a igrac slican Sloukasu.Cesi imaju dobra dva unutrasnja igraca Matej Svoboda (kr.centar) i David Skranc (centar od 2m) ali ja bi dao prednost BiH u toj borbi za drugu-trecu poziciju u grupi.Oni imaju jaku bekovsku liniju Sandro Gacic iz Caja Laborala,Ivo Garic iz Splita i Aleksandar Lazic iz Olimpije.
Nasa grupa D.Mislim da pored nas dalje idu Spanija i Rusija.Spanci jako neugodni,pitanje je i u kakvom ce sastavu izaci da li ce skidati nekog od '97 ili ne.Ali imaju jako dobru generaciju '96.Glavni igrac im je Mark Garcija (bek) mrsavi suter,solidne predispozicije, podseca na Rudyja, Carlos Martinez (krilo) dobre fizikalije,lepo gradjen,sasvim pristojan sut,nesto izmedju Klavera i San Emeteria,od bekova imaju jos i Sergi Kostu i Fernando Alonsa,dok pod kosem su nesto slabiji.Tu imaju Marc Bauzu(205cm),Davida Martineza(203cm) i Adnana Omeragica(202cm)(momak poreklom iz Bosne) ali ni jedan od njih nije klasican centar vise su cetvorke tako da su tu najslabiji.Rusi imaju jako slabo '96 tu jedini vredan pomena je Mikhayil Maleyko dok od '97 imaju dva igraca koja ce uz Maleyka izneti sav teret a to su Ilya Karpenkov 202cm (kr.centar/centar) i TImofey Yakushin (plej/bek).Crnogorci mogu da budu jako opasni pre svega imaju dobru spoljnu liniju tu ce im glavni igrac biti najverovatnije Petar Popovic iz Lovcena,pored njega tu je trio iz Buducnosti Aleksandar Novosel (jako zanimljiv igrac,kombo bek),omaleni Milos Andjelic i Aleksaandar Dozic.Dok na visokim pozicijama imaju samo dva igraca koja odskacu kvalitetom od drugih,Vasilije Bacovic 206cm (centar) i Zoran Nikolic 208cm(centar) koji igra u Spaniji.
Poslednja izmena od miki u Čet Mar 27, 2014 4:00 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.