Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ove godine u Grckoj bice na programu U20 evropsko prvenstvo koje ce trajati 8-20 jula. Na prvenstvu ce ucestvovati 20 ekipa, a nosece godiste su momci rodjeni 94. godine. Nasa reprezentacija ce se takmiciti u grupi zajedno sa Svedskom, Slovenijom, Spanijom i Nemackom i posto na ovo prvenstvo dolazi sa generacijom koja je aktuelni vicesampion sveta sigurno je favorit za osvajanje ovog takmicenja.

Grupe A: Madjarska, Letonija, Litvanija, Velika Britanija, Grcka

Grupa B: Srbija, Svedska, Slovenija, Nemacka, Spanija

Grupa C: Crna Gora, Turska, Italija, Ceska, Hrvatska

Grupa D: Izrael, Francuska, Bugarska, Poljska, Rusija

Sobzirom na cinjenicu da se ove godine ne igra U19 prvenstvo sveta za ocekivati je da posaljemo mesovitu reprezentaciju sa igracima koji su i 94' i 95' i zaista ce biti zanimljivo za kakav ce se sastav nas strucni stab odluciti posto je konkurencija zaista veoma velika. Iz glave siri spisak igraca o kojima bi trebalo razmisliti izgleda ovako:

1) Micic (Mega), Radicevic (Kahasol), Novak (Vrsac), Rebic (Zvezda), Pot (Vojvodina Srbijagas), Jaramaz (Smederevo), Pusica (prep school), Jugovic (prep school), Aranitovic (Partizan), Djordjevic (Crnokosa)
2) Djukanovic (FMP), Guduric (FMP), Kutlesic (Sloboda), Todorovic (Unikaha), Luka Andjusic (prep school), Bozidar Babovic (Partizan)
3) Dobric (FMP), Cvorovic (FMP), Zagorac (Smederevo), Andric (Partizan), Davidovac (Vrsac), Ljubenkovic (Lovcen), Bursac (Vojvodina NS), Simeunovic (Smederevo), Milin (Zemun)
4) Tejic (Zvezda), Jokic (Mega), Simovic (Smederevo), Nikola Jankovic (Pepinster), Apic (Vrsac)
5) Milutinov (Partizan), Ristic (Zvezda), Vucetic (Olimpija), Veljkovic (Smederevo), Salic (Partizan), Milos Jankovic (Radnicki)

Ko god bude pravio sastav za ovu generaciju morace mnogo da porazmisli o tome koji su nam ciljevi i koje igrace zelimo da promovisemo jer materijala i kvaliteta definitivno ima.
Korisnikov avatar
By ofkovac
da ne ulazim u svaku temu posebno, kao i poslednjih godina, na spiskove ce uleteti velike uzdanice menadzerskih agencija a mahom igraci i dva najveca potrosaca u srpskom sportu...micic je igrao ep sa seniroskom reprezentacijom, godinu dana posle toga on nema sta da trazi na ep do 20 godina...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne mislim ni ja da treba da se nadje na spisku, samo sam naveo najpoznatije igrace koji po godistu imaju pravo da igraju na ovom prvenstvu. Da se ja licno pitam moj sastav bi izgledao ovako:

1) Radicevic, Pusica, Jugovic
2) Kutlesic, Todorovic
3) Milin, Davidovac, Dobric
4) Jokic, Apic
5) Vucetic, Milos Jankovic

U sustini ovo su sve igraci za koje zaista smatram da poseduju odredjeni potencijal da u buducnosti daju nesto i A reprezentaciji, barem jedan od njih (izuzimam Milosa Jankovica, njega sam samo ubacio jer mislim da bi najmanja steta i po njega i po sve druge bilo to sto ce imati najmanju minutazu jer bih i Davidovca i Dobrica ponekad dizao na 4, a i Jokica i Apica ponekad dizao na 5 na ustrb Jankovicevih minuta), a mislim da im je najveca mana nedostatak iskustva igranja kvalitetnih utakmica. Igraci koji su otisli u Ameriku (Ristic, Jaramaz, Pusica) imaju relativno dobre uslove za individualni rad i tokom sezone, pogotovo sto ona u koledz kosarci i nije tako duga, pa mislim da bi im dodatne utakmice prijale. Radicevic i Todorovic ne igraju za svoje A timove i mislim da bi im trebalo dici samopouzdanje, a pogotovo bih zeleo da kaparisem Todorovica koji mi se izuzetno dopada kao igrac. Milin je po mom misljenju veoma veliki potencijal i trebalo bi mu pruziti sansu da se dokaze, pogotovo sto posle ove sezone mora da nadje neki ozbiljniji seniorski angazman ako planira da napreduje. Dobric je najbolji atleta u ovoj generaciji i mislim da je nekako nepravedno uvek guran u drugi plan. Na proslom U19 nije prakticno ni igrao, voleo bih da se to sada promeni. Kutlesic mi se veoma dopada kao igrac, ali smatram da je i njemu potrebno da se okusa sa najboljima iz svoje generacije i da bi mu to mnogo znacilo, posto ni on prosle godine prakticno nije video terena. Apic mi je zanimljiv igrac koji moze da igra i na 4 i na 5. Vucetica bi ubacio kao jedinog igraca 96' jer mislim da bi i njemu to prijalo pogotovo sto jos uvek ne igra za prvi tim. Od Jokica bih zeleo da bude vodja ove ekipe, da vidimo kako se snalazi kada mu se da takva uloga. Prosle godine je ipak bio u senci drugih igraca i nije bio ni prva opcija na svojoj poziciji, a sad bih voleo da vidim kako bi se snasao kada bi on morao da vuce. Jankovic tu cisto da popuni broj i dobije koji minut ponekad zbog rotacije.

Ovo nije najbolji tim defintiivno, ali ne vidim ni jedan razlog zasto bi na ovom prvenstvu prioritet bila medalja. Mislim da je ovo pravi trenutak da probamo da ''osposobimo'' sto veci broj igraca da dobiju sansu u nekim malo boljim klubovima ukoliko odigraju dobro prvenstvo.
Korisnikov avatar
By ofkovac
tesko da ce savez odjednom okrenuti plocu i pokusati da pravi igrace, mnogo je izvesnija opcija da se juri medalja kako bi se stvarao alibi za skandalozno stanje u kome se kosarka nalazi...na tvom spisku nema igraca iz mega smedereva, razmisli jos jednom dal je to izvodljivo...
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Ma kakvi bre to. Micic i Jokic moraju igrati za ovu reprezentaciju. Nista im ne bi falilo da igraju za ovu,a za seniorsku nisu jos spremni i imaju jaku konkurenciju pogotovu Micic( poziv u seniore zasluzuje pre Miljenovic nego on).
Imamo primer Crvendakic iz zenske kosarke koja je igrala i na EP do 18 godina,a zatim samo posle nekoliko dana i na SP do 19 godina. Ove godine je najkorisniji igraca nase lige tako da je igranje za mladje kategorije dobro za te mlade igrace.
Korisnikov avatar
By Karaburac
MILOS OBILIC napisao:Ma kakvi bre to. Micic i Jokic moraju igrati za ovu reprezentaciju. Nista im ne bi falilo da igraju za ovu,a za seniorsku nisu jos spremni i imaju jaku konkurenciju pogotovu Micic( poziv u seniore zasluzuje pre Miljenovic nego on).
Imamo primer Crvendakic iz zenske kosarke koja je igrala i na EP do 18 godina,a zatim samo posle nekoliko dana i na SP do 19 godina. Ove godine je najkorisniji igraca nase lige tako da je igranje za mladje kategorije dobro za te mlade igrace.

Zasto moraju? Sta ce se desiti ako ne budu igrali? :roll:
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Karaburac napisao:
MILOS OBILIC napisao:Ma kakvi bre to. Micic i Jokic moraju igrati za ovu reprezentaciju. Nista im ne bi falilo da igraju za ovu,a za seniorsku nisu jos spremni i imaju jaku konkurenciju pogotovu Micic( poziv u seniore zasluzuje pre Miljenovic nego on).

Zasto moraju? Sta ce se desiti ako ne budu igrali? :roll:
Sto ne bi igrali? Igrace sto posto.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Vidis Obilicu ja sam se potrudio da napisem za svakog igraca pojedinacno zasto bih mu pruzio sansu, a ti si na to odgovorio: ''Ma kakvi bre to''. Kakav argument jebote. Sa nastavkom: ''Moraju igrati za ovu reprezentaciju''. Ja sam te na to lepo pitao zasto moraju da igraju i sta ce se dogoditi ako ne budu igrali, na sta ti meni odgovaras: ''Sto ne bi igrali? Igrace sto posto''. E sad ja tebe pitam, da li ja treba uopste bilo sta bilo kada tebi da odgovaram? Zaista ne vidim svrhu.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Sta ce nam na EP mladi igraci koji nikada nece moci da budu dobri igraci igraju na nekom zavidnom nivou makar i nasu ligu?
Treba povesti najbolje igrace i jurisati na sto veci plansman i staviti Micica i Jokica kao nosioce igre. Bas me interesuje za sta bi igrali Rebic,Salic,Novak... jer mesta za njih u seniorima kod Djordjevica nema. Ili bi oni trebalo po tebi da propuste ove leto i da ne igraju za reprezentaciju?
Sa tim tvojim spiskom od 12 igraca ispali bi u b diviziju.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Na osnovu toga sto je vas predsednik izjavio da je[…]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]