- Pet Sep 05, 2014 7:03 pm
Marko tomas je povrijeđen prošle godine i jasno je da on više nikad neće biti na tom nivou da pomogne reprezentaciji.Pozivati s ena njega bilo bi kao žaliti što je Aleksandrov kao mlad imao povredu kakvu je imao pa se tu još nadoveza specifična bolest.Ili sada patiti što Miličić ima ludu glavu ili što KSS nije uradio dovoljno da pridobije Pekovića.To je gotova priča i na to se ne treba osvrtati.Isto kao i za Tomasa vrijedi i za Baraća.On je za vrhunsku košarku izgubljen i ne mo že više pomoći reprezentaciji.A gdje bi stavio Lončara ili Radoševića, umjesto koga od ovih prisutnih?I to u tolikoj mjeri da donese kvalitativni pomak?
Nemoj misliti da podcjenjujem hrvatsku reprezentaciju,daleko od toga.Ne mislim da su favoriti protiv Francuza ali ako budu imali svoj dan i ako Francuzi uđu u njihov ritam mogu da dobiju.Mislim da Hrvatska ima šansi da dobije Francusku koliko i Srbija Grčku,znači 45 %.
Pink Panther napisao:Nemoj me pogrešno shvatiti ali igrače kao Planinić i Popović ne treba spominjati u kontekstu reprezentacije.Oni su se davno oprostili od reprezentacije i to je to.Kao kada bi mi prije nekoliko godina dok je još bio aktivan prozivali Stojakovića a čovjek lijepo rekao da je to za njega završeno.Ili Bodirogu,Rebraču, i neke druge recimo 2007. kada smo doživjeli debakl.MILOS OBILIC napisao:Ovo SP je definitivno jedno od najlosijih. Samo su Spanci i Hrvati dosli u najacem sastavu, od jacih reprezentacija. Amerikanci su uvek dobri, ali im fali par igraca, onih glavnih. Litvaninija iako oslabljena vrlo lako moze da dodje do medalje. Sve u svemu Srbija, Australija, Slovenija, Francuska, Turska, Grcka ( nekog sam sigurno zaboravio ) dosli su bez dosta dobrih reprezentativaca i nisu dostajan rival, a u punom sastavu bi mogli da iznenade i Spance i Amerikance. Takodje na SP nema i Rusa, Italijana, Kineza i Kanadjana. Italija je u punom sastavu favorit za medalju.svjestan sam tvoje želje da okolnost da mnogi komentatori tvrde da hrvatska ima jedan od boljih timova u turniru prikažeš kao puku okolnost da su svi oslabljeni osim nas i kako je to jedini i isključivi razlog što su mrske komšije u tim razgovorima,ali vrijeme je da se rasvijetli i ova glupost.
hrvatskoj radi ozlijeda i nesuglasica sa selektoru ili savezom nedostaje 6 od 12 igrača koji bi sigurno bili u rosteru za ovo prvenstvo.
to su zoran planinić (leđa) , marko popović (zahvalio se selektoru) , marko tomas ( ahilova tetiva) , krešimir lončar ( leđa , odnos sa repešom) , leon radošević ( ozlijeda,nisam siguran koja), stanko barać ( koljena ) . od igrača koji trenutno nastupaju za hrvatsku samo bogdanović i tomić,donekle simon, su potvrđena visoka euroligaška klasa poput ovih odsutnih
dakle naš hipotetski najjači sastav:
1. planinić, popović, ukć
2. tomas, simon
3. bogdanović, rudež
4. šarić, radošević
5. barać,tomić, lončar ( napomena, barać je uvijek startao kad je bio zdrav )
Marko tomas je povrijeđen prošle godine i jasno je da on više nikad neće biti na tom nivou da pomogne reprezentaciji.Pozivati s ena njega bilo bi kao žaliti što je Aleksandrov kao mlad imao povredu kakvu je imao pa se tu još nadoveza specifična bolest.Ili sada patiti što Miličić ima ludu glavu ili što KSS nije uradio dovoljno da pridobije Pekovića.To je gotova priča i na to se ne treba osvrtati.Isto kao i za Tomasa vrijedi i za Baraća.On je za vrhunsku košarku izgubljen i ne mo že više pomoći reprezentaciji.A gdje bi stavio Lončara ili Radoševića, umjesto koga od ovih prisutnih?I to u tolikoj mjeri da donese kvalitativni pomak?
Nemoj misliti da podcjenjujem hrvatsku reprezentaciju,daleko od toga.Ne mislim da su favoriti protiv Francuza ali ako budu imali svoj dan i ako Francuzi uđu u njihov ritam mogu da dobiju.Mislim da Hrvatska ima šansi da dobije Francusku koliko i Srbija Grčku,znači 45 %.