Stare teme
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
gramada napisao:
MILOS OBILIC napisao:Na proslom prvenstvu su bili 8, a nisu im igrali Galinari i Barnjani. Sad jos imaju Djentilea koji napreduje iz meca u mec.

Pa svima fale igarci sem spancima , ako igras u NBA nisi najbolji sem Gasola i slicnih
To sam i rekao i tako sam i mislio. :D
Prvenstvo je ispod mojih ocekivanja, vecina ekipa igra sa B- timovima. A fale na prvenstvu i Rusija, Italija i Kanada koje su sigurno bolje od Finske, Ukrajine i Dominikanske republike koje su umesto njih na SP, kada bi igrali sa najjacim sastavima.
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Kure napisao:Турска друга, а требали су испасти јуче против Финске... Не верујем како те људе сере...
Sto je najgore, sere ih i zreb. Preko Australije i oslabljene Litvanije mogu 'ladno do polufinala.
Korisnikov avatar
By Pink Panther
MILOS OBILIC napisao:Ovo SP je definitivno jedno od najlosijih. Samo su Spanci i Hrvati dosli u najacem sastavu, od jacih reprezentacija. Amerikanci su uvek dobri, ali im fali par igraca, onih glavnih. Litvaninija iako oslabljena vrlo lako moze da dodje do medalje. Sve u svemu Srbija, Australija, Slovenija, Francuska, Turska, Grcka ( nekog sam sigurno zaboravio ) dosli su bez dosta dobrih reprezentativaca i nisu dostajan rival, a u punom sastavu bi mogli da iznenade i Spance i Amerikance. Takodje na SP nema i Rusa, Italijana, Kineza i Kanadjana. Italija je u punom sastavu favorit za medalju.
svjestan sam tvoje želje da okolnost da mnogi komentatori tvrde da hrvatska ima jedan od boljih timova u turniru prikažeš kao puku okolnost da su svi oslabljeni osim nas i kako je to jedini i isključivi razlog što su mrske komšije u tim razgovorima,ali vrijeme je da se rasvijetli i ova glupost.

hrvatskoj radi ozlijeda i nesuglasica sa selektoru ili savezom nedostaje 6 od 12 igrača koji bi sigurno bili u rosteru za ovo prvenstvo.
to su zoran planinić (leđa) , marko popović (zahvalio se selektoru) , marko tomas ( ahilova tetiva) , krešimir lončar ( leđa , odnos sa repešom) , leon radošević ( ozlijeda,nisam siguran koja), stanko barać ( koljena ) . od igrača koji trenutno nastupaju za hrvatsku samo bogdanović i tomić,donekle simon, su potvrđena visoka euroligaška klasa poput ovih odsutnih

dakle naš hipotetski najjači sastav:
1. planinić, popović, ukć
2. tomas, simon
3. bogdanović, rudež
4. šarić, radošević
5. barać,tomić, lončar ( napomena, barać je uvijek startao kad je bio zdrav )
Korisnikov avatar
By gramada
USA -Mexico 99-1 %
Treba samo proci 40 min. zna se pobednik u napred

Francuska -Hrvatska 65-35
Bice ovo jedna od uzbudljivijih utakmica 1/8 finala.Francuzi su odigrali mozda i ocekivano do sada na sampionatu, daleka je to ekipa iz prosle godine ali kada pogledamo ko im sve fali ocekivano.Mislim da su blagi favoriti na ovoj utakmici, imaju snagu,veliku prednost ispod obruca, ako imaju vece Heurtel i Diot mislim da dobijaju.
Hrvatska psiholoski vrlo diskutabilna ekipa. za njih stvarno se nezna kako i kada sto ce odigrati, ako im bude isao sut jednino tako mogu dobiti mada je nemoguce drzati sut 40 minuta ali u jednoj utakmici moze se desiti.
Iako svi statisticki podaci sem suta za dva poena idu u prilog Hrvatima tesko da ce moci da prodju dale, jer Francuzi i ovako oslabljeni zadnjih par goina osvajaju medalje i nalazeze u sam vrh svetske kosarke. Takodje mislim da mogu bolje protiv spanaca u 1/4 mada tesko protiv sudjenja...

Sovenija-Dominikana 85-15
I ovde se ne bih previse zadrzavao jedino da se ovih 10-15% poklope je samo ako slovenci imaju bas los suterski jer ruketu dominikanci mogu parirati slovencima, obzirom da do sada slovenci dosta dobro gadlaji dajem veliku prednost njima naspram jos uvek zelenih dominikanaca.

Spanija-Senegal 100- 0 %
Svaki sportski takmicarski mec ona sto je slabija ekipa ima barem 1% za pobedu kao sto sam napiasoa i na utakmici USA-MEX ali ovde ne dajem taj 1 procenat je aku u slucaju zaskripi tu su sudije. Senegal jedna od simpaticnijih ekipa na ovom prvenstvu.

Litvanija-N.Zeland 75-25
Iako litvanci igraju bez svog prvog pleja kako tako nekako funcionisu, imaju veliku prednost pod obrucima al kad se setim one nase utakmice sa zelandjanima ako im podje sut svasta moze da bude ali mislim ne ovaj put.

Srbija -Grcka 35-65
Ako pogledamo golu statistiku tu je negde skoro izjednacena sem u dva parametra slobodna bacanja gde je nasa ekipa daleko od dobrog a za ovu fazu takmicenja an ispadanje vrlo bitan elelmenat narocito ako se utakmica igra na mali broj poena.Takodje u skokovima su bolji ako uzmemo u obzir i kvalitet i iskustvo igraca u EL sve govori u prilog grcima, kad dodamo tome i kako izgleda ekipa grcke bas na ovom takmicenju, ujedinjeno ne skripi ni na jednom delu terena, igra se vrlo racionalno, sjajna timska odbrana, ostaje samo nada da uz veliko pozrtvovanje i suterskog dana uhavtimo taj 35 procenat.

Turska-Australia 55-45
Dajem blagu prednost turmcima , mada ovo ce da bude najneizvesnija utakmica 1/8 finala, turci igraju toplo hladno, mada mislim da ove godine sa manje zvezda u timo igraju bolje pre svega u odbrani ali su malo u napadu limitirani za razliku od proslih godina, Australijanci mogu da budu nezgodni jako su cvrsti imaju dobar sut za tri ali ono sta su uradili sa angolcima mozda ce im se sada vratiti protiv turaka i zato dajem blagu prednost turcima.

Brazil-Argentina 70-30
Brazilci su pokazali na ovom sampionatu da su zrela ekipa,ekipa sposobna da osvoji medalju na ovom sampionatu, u svim parametrima kosarkaske igre su bolji od matorih argentinaca sem u slobodna bacanja ,gde ako dodje slucajno do nekog egala pri kraju utakmice na tom planu agrentinci iamju veliku prednost ali tesko da ce do toga dodji ovaj put jer jednostavno brazilci su mnogu bolji od argentinaca ali ipak argentinci su uvek drzali cas kosarke brazilcima.

Ostaje nam da u Subotu i Nedelju uzivamo u ovoj kosarkaskoj pretstavi jer tek slede zanimljivi mecevi, ove procente ne mora nista da znace jer se igra jedna eliminaciona utakmica sem u dve utakmice gde se u napred zna pobednik.Uzivajte...................
Pink Panther napisao:
MILOS OBILIC napisao:Ovo SP je definitivno jedno od najlosijih. Samo su Spanci i Hrvati dosli u najacem sastavu, od jacih reprezentacija. Amerikanci su uvek dobri, ali im fali par igraca, onih glavnih. Litvaninija iako oslabljena vrlo lako moze da dodje do medalje. Sve u svemu Srbija, Australija, Slovenija, Francuska, Turska, Grcka ( nekog sam sigurno zaboravio ) dosli su bez dosta dobrih reprezentativaca i nisu dostajan rival, a u punom sastavu bi mogli da iznenade i Spance i Amerikance. Takodje na SP nema i Rusa, Italijana, Kineza i Kanadjana. Italija je u punom sastavu favorit za medalju.
svjestan sam tvoje želje da okolnost da mnogi komentatori tvrde da hrvatska ima jedan od boljih timova u turniru prikažeš kao puku okolnost da su svi oslabljeni osim nas i kako je to jedini i isključivi razlog što su mrske komšije u tim razgovorima,ali vrijeme je da se rasvijetli i ova glupost.

hrvatskoj radi ozlijeda i nesuglasica sa selektoru ili savezom nedostaje 6 od 12 igrača koji bi sigurno bili u rosteru za ovo prvenstvo.
to su zoran planinić (leđa) , marko popović (zahvalio se selektoru) , marko tomas ( ahilova tetiva) , krešimir lončar ( leđa , odnos sa repešom) , leon radošević ( ozlijeda,nisam siguran koja), stanko barać ( koljena ) . od igrača koji trenutno nastupaju za hrvatsku samo bogdanović i tomić,donekle simon, su potvrđena visoka euroligaška klasa poput ovih odsutnih

dakle naš hipotetski najjači sastav:
1. planinić, popović, ukć
2. tomas, simon
3. bogdanović, rudež
4. šarić, radošević
5. barać,tomić, lončar ( napomena, barać je uvijek startao kad je bio zdrav )
@PP, stvarno ne znam zašto trošiš svoju energiju na trola?

@Gramada, lepa analiza.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
By Heisenberg
gramada napisao:@Panteru

U pravu si za ove igrace sto vam ne igraju ipak bili bi 30% jaci, kao i nama sto fale neki igraci, ali pre svega i nama i vama fale psihologija.
Nama ne fali psihologija, nju smo za kosarku uvek imali, nama fali pola tima.
Korisnikov avatar
By gramada
ULTRA KOŠARKA napisao:Gramada ne bi ja baš rekao da je 75% na strani Francuske. Jedno 60-40 za galske kokoši je objektivno. I mislim da je 50-50 Turska-Kenguri.

U brate sto ima razlike 55-45 ili 50-50, ili 65-70, to ti je sve okvirno.......................nismo na kladionici.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 129
KK Partizan 2026/27.

Mihin najveci problem su uvek bile spore noge kao […]

Takmicenja mladjih kategorija

Velika šteta za Nedeljkovića. Ne tolika &sc[…]