Stare teme
Korisnikov avatar
By djokonda
Zex88 napisao:Slazem se Mile.. Sto se tice Fmp-a..Uzeo bih samo Radanova i Lazarevica..

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Ako Gudurić ide ima smisla dodavanje Radanova. Ja bih dodao i Davidovca umesto Simanića na četvorci...203cm sa rasponom ruku kao pterodaktil - sigurno može četvorku da igra iako u FMP-u to nije igrao (igrao je u U20). Pod pretpostavkom da ostaju Rakićević, Dobrić, Dangubić, Lazić, Bolden i Bjelica vama su neophodna dva pleja (prvi i rezerva) i stratni centar...na 2 i 3 ste popunjeni, kao drugu četvorku možete da probate Davidovca dok kao peti visoki može za početak da posluži Apić ili Simanić (mada bih ja za Simanića probao da napravim neki dil sa Miškom...ne vidim prostor za njega ako Bolden ostaje - po meni je idealan dil koji na neki način uključuje Jaramaza koji se uklapa kao drugi plej a ponekad i kao dvojka, ali jbg sada ovo sa hospitalizacijom ne znam kako će da ide)...u slučaju da ne ide sa Boldenom, Davidovcem, prvim centrom i Bjelicom onda oko nove godine dovesti još jednog visokog...do tada preživeti sa Apićem ili nekim drugim ''mesom''.
Naravno da kad kažem na 2 i 3 da ste popunjeni ne mislim da je situacija idealna ali imate Dobrića, Dangubića, Lazića, Radanova, Lazarevića, plus Rakićević može obe pozicije da igra...to je dosta igrača pod ugovorom da bi tu trošili pare. Ono para što imate potrošiti na dva pleja i startnog centra.
Korisnikov avatar
By Zex88
Na pleju bih trazio dva potpuno suprotna igraca,jednog strelca,drugog fizikalca + Radanov..
Na dva bih pored Laze i Dobrica pokusao da nadjem nekog sa poenima u rukama..
Na tri, Danga, Lazarevic i neko ko moze da glumi Simona ponekad.. Ne bih Davidovca,suvise mi je mlitav..
Na 4,Bolden i Simanic..
Na 5, Cirbes,Elis i Bjelica..

To je 14 igraca,ako racunamo i Rakicevica,dakle 15,sto je mislim sasvim dovoljno da izvucemo sezonu..

E sad,problem je sto nasih domacih igrca nema ni na videlu.. Dodjeh u razmisljanjima do 7 stranaca od 14.. Da Cirbi sredimo pasos,opet 6 je puno.. :D

Problem oko pojacanja je sto ne znam koliko kinte imamo u teoriji pa da znam koga d skautiram.. :D

Za domace igrace mi je potreban spisak..
Korisnikov avatar
By djokonda
Zex88 napisao:Na pleju bih trazio dva potpuno suprotna igraca,jednog strelca,drugog fizikalca + Radanov..
Na dva bih pored Laze i Dobrica pokusao da nadjem nekog sa poenima u rukama..
Na tri, Danga, Lazarevic i neko ko moze da glumi Simona ponekad.. Ne bih Davidovca,suvise mi je mlitav..
Na 4,Bolden i Simanic..
Na 5, Cirbes,Elis i Bjelica..

To je 14 igraca,ako racunamo i Rakicevica,dakle 15,sto je mislim sasvim dovoljno da izvucemo sezonu..

E sad,problem je sto nasih domacih igrca nema ni na videlu.. Dodjeh u razmisljanjima do 7 stranaca od 14.. Da Cirbi sredimo pasos,opet 6 je puno.. :D

Problem oko pojacanja je sto ne znam koliko kinte imamo u teoriji pa da znam koga d skautiram.. :D

Za domace igrace mi je potreban spisak..
Kakav god da je plej koga dovodite mislim da je ključno da igra odbranu...i mislim da je to bitnije od toga da bude strelac. Vi ako dovedete nekoga od koga vam zavisi igra u napadu ali koji je kurcobolja u odbrani to će biti raspad sistema iz više razloga. Glavni je taj što nećete naći dobrog pnr defanzivca na petici, a da je upotrebljiv u napadu tako da bi vas svaka ekipa uništila ako budete imali truba defanzivca i na kecu i na petici. Ja bih kao pleja pre doveo nekoga ko je sličan Joviću ili Nelsonu (nekoga jakog i dugačkog i dobrog timskog igrača). E sada, ako vas usere da dovedete strelca koji je solidan i defanzivac onda super, ali mislim da su za to šanse male. Nikako ne bih dovodio klasične individualce...Gaudloka npr ne bih uzeo ni da se nudi za dž (ok, bih, ali kao vid low risk - high reward...samo zato što je za dž :)).
Ako dobro brojim ti bi u sezonu ušao sa tri dvojke i četiri trojke...dosta ti je to ugovora, a minuta malo. Ukupno vam ne treba više od 5 igrača na 2 i 3.
Davidovac ti je upotrebljiviji na četvorci od Simanića...igru mnogo bolje razume, dobar je dodavač, može da igra neku vrstu point forward-a, može da povuče kontru kod defanzivnog skoka, bolji je defanzivni skakač od Simanića, za razliku od Simanića može kod pnr-a da svičuje (Simanić licem ne može da brani ni četvorke, a kamoli niže pozicije)...jasno je da je lošiji šuter od Simanića, ali mislim da je upotrebljiv kao spot up šuter (u FMP-u je po meni previše imao loptu u rukama) i naravno da mu je plafon mnogo niži od Simanića, ali vi korist od tog Simanićevog potencijala (koji uzreg budi rečeno već duži vremenski period nikako da se pretoči u kvalitetne utakmice na bilo kom nivou), u ograničenoj ulozi kakvu može da ima u Zvezdi, nećete imati. Davidovac je prespor za trojku na EL nivou...kao četvorka može da bude dobar, za small ball varijante.
Cirbes mislim da je realno rešenje kao startna petica, mada bih ja probao da nađem nešto sličnije Kuzmiću...ako Cirbes dođe, vi ne možete da preživite sa lošim defanzivcem na pleju. Elis je preslab fizički za EL, svaka ekipa u EL će ga brzo napuniti faulovima...u napadu je neupotrebljiv...čovek je trebao da trenira odbojku, odlično telo za srednjeg blokera.
Na kraju, Radanov nikako nije plej niti će moći da se koristi kao plej...ni u ABA a posebno ne u EL. On treba da ima dosta loptu u rukama i da napad ide kroz njega, ali više na način na koji je korišćen Gudurić...nikako kao klasičan plej (upravo tu vidim Jaramaza na pleju - kao Dženkins ove godine...npr. Jaramaz, Radanov i Lazić na 1, 2 i 3).

Na kraju, šta će ti neko da glumi Simona na trojci? Imali ste celu prošlu godinu Simona i niste ga koristili kao trojku, nego kao četvorku...što se pokazalo kao ključno u EL. Ne znam čemu konstantna želja većine ljudi na ovom forumu da imaju visoku i sporu petorku...Radanov plej, Simon trojka...jel kapirate vi da se u košarci mnogo trči i da onaj koji je brži uvek će pobeći onom ko je sporiji? Jbt, mislim da većina na ovom forumu i dalje misli da Bjelica treba da bude trojka. Inače imamo verovatno najsporije bekove u Evropi (čast izuzecima poput Pefija i Nede), ali nama to nije dovoljno nego želimo i najsporija krila...kao da osnov svakog dobrog napada nije napraviti penetraciju u odbrani protivnika. Spali smo na to da nemamo igrače koji su u stanju na svojoj poziciji da igraju 1 na 1 jer su prespori.
Korisnikov avatar
By bokibb
Zex88 napisao:Slazem se Mile.. Sto se tice Fmp-a..Uzeo bih samo Radanova i Lazarevica..

A Boldena?
Korisnikov avatar
By Zex88
Jeste minuta malo,ali potrebna nam je siroka rotacija..Prosto,bice opet 70+ meceva,treba to izgurati..
Sa Simanicem bi rizikovao,jbg moramo ga probati.A pre bi sa njim probao nego sa Davidovcem..
Sto se tice Radanova i pleja,posto mu treba lopta u rukama,stavio sam ga na 1. nije ni Dobric dvojka,ali sam gledao da ih iskombinujem..
Glumljenje Simona,trojka koja pika na 4..
Kad Kalina moze na 5,moze i Elis da mi cuva obruc za male pare :)

Boki,Bolden je presao iz Fmp-a,samo je pitanje jel ostaje u Americi..

Korisnikov avatar
By Zex88
Ode i Gudura.. Milion i 20%.. Hvala MAJSTORE ZA SVE I SRECNO!!!

HVALA ZEXU SRBINU!!! :D

edit: Vidim Covic ustao protiv Radonje.. Ra,hvala i vidimo se u nekim boljim vremenima,sa nekim drugim predsednicima na celu..
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Mnogo je veća frtutma ko će trener biti, cijenim da će se dovesti 2-3 dobra amerikanca, ali ako Radonjić ne ostane, i dođe neki diletant tipa Luke Pavićevića bojim se da komisija sa trojkom Durent - Entoni Dejvis - Lillard ne bi mnogo pomogla.

Gudura živio, i imao više minuta od Mahamtoglua :mrgreen:

Zeksaro, teško da će se Rakićevića kurtalisati, a i neka ga, može dvije pozivije krpiti, možda i tri, ako ništa dobra rotacija za aba ligu. Slažem se da nam treba neki Elisoliki, ne mora baš on, al igrač takvog tipa, da zatvori odbranu, a nije da nema tih skakavaca po nekim manjim klubovima, može se probrati nešto jeftino, a da bude od koristi.

Davidovac je tek tanak fizički za 4, fizički slabiji i od Simanića. Vratimo Jelovca !!!
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
И Гудурић и Кузмић нас напустају годину дана раније него што смо се надали и то као играчи који још нису стасали за велика дела. И једном и другом је требала још једна сезона код нас, да отклоне недостатке, а и да одиграју у континуитету једну сезону да разбију ( Гудурић ) или да потврде добре игре ( Кузмић ).
Korisnikov avatar
By MileBL
Ako nas sreca pogleda pri sklapanju novog tima moze se reci da smo mi dobro prosli, svi igraci koji su otisli ce imati daleko vece zarade nego sto su kod nas imali, dobili smo odredjene naknade pa ce ostati i za poravnavanje dugova igracima koji su ostali, smjena generacija se morala jednom desiti.
Najvaznije u svemu ovom je da zadrzimo Radonjica i ostatak strucnog staba, to je po meni trecina tima, samo trebamo pogledati koliko se pojedini EL timovi muce sa trenerima iz tog vidimo koliko bi znacio ostanak Radonjica.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 174

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]