Stare teme
Korisnikov avatar
By milica
Sve države obično imaju prečice za dobijanje državljanstva za lica od posebnog značaja. Svuda u praksi ove pogodnosti najčešće dobijaju sportisti, mnogo ređe naučnici ili kulturni radnici recimo, mada su takođe obično citirani u tim odredbama...

Za posebna lica je i po crnogorskom zakonu pravno moguće dobiti njihovo državljanstvo prečicom, bez otpusta iz drugog...
Ukoliko crnogorski državljanin nije prošao ovu posebnu proceduru, po njihovom zakonu mu se oduzima crnogorsko državljanstvo u slučaju dvojnog državljanstva...
By luki
milica napisao:Sve države obično imaju prečice za dobijanje državljanstva za lica od posebnog značaja. Svuda u praksi ove pogodnosti najčešće dobijaju sportisti, mnogo ređe naučnici ili kulturni radnici recimo, mada su takođe obično citirani u tim odredbama...

Za posebna lica je i po crnogorskom zakonu pravno moguće dobiti njihovo državljanstvo prečicom, bez otpusta iz drugog...
Ukoliko crnogorski državljanin nije prošao ovu posebnu proceduru, po njihovom zakonu mu se oduzima crnogorsko državljanstvo u slučaju dvojnog državljanstva...
To je sa pravne/zakonske/ tacke gledista sto mi je jako dobro poznato.Mene interesuje koje koristi ima Srbija od toga da njeni klubovi kosarkaski razvijaju nekoga iz CG koji kaze da je Srbin a kada dodje vreme da nesto pruzi on ode da igra za CG.Sta je korist Srbije da pristane da ti igraci imaju dvojno drzavljanstvo,cini mi se da oni zloupotrebljavaju Srbiju a kako su krenuli jednog dana kada zavrse sportsku karijer mozda ce pokusati kao "Srbi" na neki nacin da dodju i do srpske sportske penzije.
Korisnikov avatar
By Zex88
Bolji od izabranika Dejana Milojevića večeras su bili košarkaši Zenita koji su slavili rezultatom 94:108 (25:21, 26:27, 23:42, 20:18) u meču odigranom u Železniku.
Mega Leks: Simić 1, Zagorac 15, Milisavljević 2 (5 asistencija), Đoković 2, Jaramaz 14, Simeunović 6, Spasojević 12, Kaba 21 (8 skokova, indeks 30), Mušidi 6, Veljković, Tejić 15 (6 skokova).

http://www.sportske.net/vest/kosarka/me ... 74445.html
By milanezija
Znači po pripremama se već vidi da će se sve vrteti oko kvarteta ZAgor, Jaramaz, Kaba i Tejić, a Spasojević će tu biti kad jedan od njih 4 zakaže, umalo da zaboravim i Mušidija, ali mislim da se on sprema za narednu godinu, a da ce ove na bljesak da igra
Korisnikov avatar
By dovlimir
meni je nerealno da jedan Hezonja bude mnogo bolje plasiran od Zagorca na draftu. ovaj naš je doktor košarke za Hezonju.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Isto su godiste, a sta je Zagorac pokazao na seniorskoj sceni, a sta Hezonja pre 2 godine.
Poslednja izmena od BBBbbb u Sub Sep 10, 2016 8:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Lepus
Po kojim osnovama je Zagorac doktor za Hezonju?
Korisnikov avatar
By dovlimir
Lepus napisao:Po kojim osnovama je Zagorac doktor za Hezonju?
po većini stvari. dribling, IQ, pregled igre... ovaj ima bolju fiziku i to je to. slična priča kao Jokić i Šarić. Jokić 41. pik, Šarić 12, a mislim da će Jokić napraviti bolju karijeru u NBA.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Hezonja ima bolju fiziku i sut.
Da bi igrao NBA moras da budes sposoban da "trcis" sa njima, pa logicno sto su na draftu u prednosti bolje atlete.
A dribling i sl. mozemo porediti kad Hezonja i Zagorac budu na istom nivou. Ne prolaze iste stvari u NBA i u ABA, a ko ce biti bolji za nekoliko godina to mozemo samo da nagadjamo...

Sent from my C6903 using Tapatalk
Korisnikov avatar
By Lepus
Ocekivan odgovor.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]