- Sre Mar 08, 2023 9:42 am
Opet pad u igri, koji se poklopio sa izlaskom Pantera, Exuma i Lesora. Gde napadački nismo mogli da kupimo koš, a defanzivno smo tuc muc odigrali. Meni sve što loše radi naš kapiten upada u oči jer ga ne podnosim, te sam na onih 5 napada iz kojih su ga uvlačili u pik i terali ga pod koš u odbrani zapenio... Lik ima u tom trenutku 3 faula, mi još jedan do bonusa, njega 5 napada za redom ubacuju u mašinu i daju koš preko njega, što centri u 3 navrat, što Teo, što njegov igrač iz pika sa distance. Znači, liče napravi jebeni faul, saseci ih, dobićeš 4. faul, ne 5. imamo još taj faul do bonusa, ne daj im da daju lake poene... Kakvu je on alibi odbranu igrao u drugom poluvremenu, to je strašno, prvo i drugo poluvreme dva različita igrača bukvalno na obe strane terena.
U jednom trenutku kada nam nije išlo, sam očekivao Avramovića, pa možda i Janisa, ali njima je juče bila baš redukovana minutaža. Naneli igra ono pravo na vrhunskom nivou zadnjih par utkamica, sa previše iskustva, smirenosti i znanja. Sušta suprotnost onome što je u Makabiju igrao, mnogo je ovako korisniji za tim. Smajli odlično odigrao, čak je bio duže na parketu nego Lesor... Exum u drugom poluvremenu eksplodirao, momak je imao brutalnu statistiku, 17 poena, 6/11 iz igre, 5/5 sa penala, 7 asistencija, 7 skokova, 3 ukradene, 7 iznuđenih faulova, uz svega 1 izgubljenu loptu. Zek odigrao opet najviše 36 minuta, bio bitku sa onim njihovim zverovima, imao 8 skokova i 4 ukradene.
Kako smo stavili u džep Belinelija, bukvalno je lik na krompiru ostao, 0/5 iz igre, uz 3 izgubljene lopte u 3 napada... Teo dabl dabl, 11 poena i 12 asistencija, ali i 8 izgubljenih. Falilo je njima dosta u vidu Toka i Ifea, ali šta da se radi, dobili smo idemo dalje!
Bitna pobeda, ako uspemo da skinemo i Milano, biće to osigurač za TOP8. Pored toga, lepo su nam se poklopili rezultati ostalih ekipa, sem pobeda Baskonije i Žalgirisa...