Stare teme
rudonja napisao:Moze li me neko poduciti o onom Simonovicu i da li je istina da ga nisu ni spomenuli u onom filmu 'Bicemo...' ? Pod uslovom da je on uopste bio deo te generacije.
Jeste bio dio generacije, najbolji u generaciji koja je osvojila zlato, ali je nakon incidenta u Manili eliminisan iz reprezentacije i praktično nikad više rehabilitovan. Košarka je ipak sport, a sportom se bave, bez uvrede, prosječni ljudi, Duci je bio toliko iznad svega toga, da me i ne čudi što kasnije nije mogao da uspostavi komunikaciju.
ps. zanima me, pošto nisam gledo film, da li se Duci uopšte pojavljuje kao lik?
SinisaBL napisao:
rudonja napisao:Moze li me neko poduciti o onom Simonovicu i da li je istina da ga nisu ni spomenuli u onom filmu 'Bicemo...' ? Pod uslovom da je on uopste bio deo te generacije.
Jeste bio dio generacije, najbolji u generaciji koja je osvojila zlato, ali je nakon incidenta u Manili eliminisan iz reprezentacije i praktično nikad više rehabilitovan. Košarka je ipak sport, a sportom se bave, bez uvrede, prosječni ljudi, Duci je bio toliko iznad svega toga, da me i ne čudi što kasnije nije mogao da uspostavi komunikaciju.
U pravu si, bio je u Ljubljani 1970.
Čekaj, zar incident nije bio u Minhenu (1972.)?
Vincent Vega napisao:
SinisaBL napisao:
U pravu si, bio je u Ljubljani 1970.
Čekaj, zar incident nije bio u Minhenu (1972.)?
Инцидент је био у Минхену. Дуција сам видео седамдесет и неке испред хале спортова на НБ. Лежерно и спортски обучен са црним џемпером, а паркирао колико се сећам сиви БМВ. Мало је попричао са нама навијачима, деловао је стварно импресивно. Тада је на НБ био редовно дупли програм. Ја сам долазио из НС да гледам Партизан, а прву утакмицу је обично играо Раднички: Твиги, Дамјановић, Маровић, Тасић...
Faul u napadu napisao:
Heisenberg napisao:Ako vec pricamo o najboljem vanamerickom tandemu po meni su Navaro-Gasol ubedljivo na vrhu, odmah iza njih Djinobili-Skola, Stojakovic i Divac su recimo meni u rangu Kukoc-Radja.
Iako se o ukusima ne raspravlja Navaro nema što tražiti među ostalim imenovanima :naughty:
Dakle ja pricam o najboljem tandemu, a ne individualno, ono sto su zajedno na terenu radili Navaro i Pau, posebno protiv najjaceg tima na svetu nije radio niko od spomenutih.
dovlimir napisao:
SinisaBL napisao:Jeste. Pobrkao sam sa Minhenom.
Evo ga Duci:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=vSG87geOqYU[/BBvideo]
za Ducija sam čuo da je prvi na našim terenima zakucao sa dvije ruke.
Закуцавањем са две руке из места међу старијим играчима су се истицали Жарко Вучуровић из Радничког и Гушић из Војводине, који је имао сјајне физикалије и један од ретких који се доста успешно нносио са Далипагићем. Сећам се његових одличних партија на новосадском Сајмишту.
Vec sam u par navrata pisao kako Kresu Cosica smatram najvecim europskim kosarkasem svih vremena.Od kosarkasa sa ovih nasih prostora odmah do njega vidim Ducija Simonvica!Jebiga,ne kaze se iz cistog mira da je kosarka sport intelektualaca.Pardon,bila je sport intelektualaca.
Faul u napadu napisao:Vec sam u par navrata pisao kako Kresu Cosica smatram najvecim europskim kosarkasem svih vremena.Od kosarkasa sa ovih nasih prostora odmah do njega vidim Ducija Simonvica!Jebiga,ne kaze se iz cistog mira da je kosarka sport intelektualaca.Pardon,bila je sport intelektualaca.
Милун Маровић био доктор наука, професор на факултету, Сарјановић лекар...
hvala ljudi.

Kum koji je vencao moje pre neki dan osuo paljbu po tom filmu. A cenim njegovo misljenje, igrao je kosarku ceo zivot u Sarajevu.

Klasicni primitivizam i revansizam.

Ovo je ta prica:

Slika

Slika
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 42

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]