Stare teme
By Bojdo
Ono malo sto sam vidio Mitrovic, fino gradjena, duge ruke i mekani pokreti, ima tu materijala.
Vidi se da je divje godina mladja iz aviona.
Poslednja izmena od Bojdo u Čet Avg 13, 2015 10:59 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By tremi08
Ocajna igra nasih,Belgijanke sutirale fantasticno. Poraz 46-60. Od ove Vulovic nikad nista,dok od Mitrovic mozda nesto i bude iako se bas slabo krece mada je razumljivo zbog visine. Iz ove reprezentacije jedino Djordjevic,Turudic,Katanic i Naumcev uz Mitrovic mozda nesto urade. Cak su nas Belgijanke naskakale sa najvisom od 185cm,katastrofa.
By Bojdo
Bice od Mitrovic igrač, tek ima 14 god , a jos je žensko , zamisli kako je se tesko naviknuti na visinuu od preko dva metra.
By tremi08
Da da,ona se jako lepo otvara i to mi se svidja. Mislim da bi za nju bilo fantasticno da predje u Zvezdu i igra sa malo starijim devojkama. Meni se ona jako svidja dok je ona Vulovic bas losa ali je realno mlada jos pa ima vremena za obe. Mitrovic ce biti opasna igracica i napokon cemo imati u 6 godina verovatno 3 odlicna centra , Arsenic,Stankovic i Mitrovic.
By oksanat
I meni se dopada igra Jelene Mitrovic(onih par minuta sto sam odgledao).Ona je u ZKA Novi Sad od 2010.god. kada je klub i osnovan.O osnivanju kluba i ostalom sam 1.maja ove godine gledao emisiju na RTV Vojvodina(emisija"Sportska vojvodina"),u kojoj je o klubu govorila nekadasnja igracica(sada osnivac kluba) Dejana Cvjetan,a gost je bila i Jelena,prilikom cijec predstavljanja reporter istice da ima 14 godina i preko dva metra.Emisiju mozete pogledati i unazad(tzv.odlozeno gledanje) na sajtu http://www.rtv.rs Nadam se da ce sutra biti bolje ...
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Kadetkinje poražene na startu Evropskog prvenstva od Belgije
četvrtak, 13 avgust 2015 21:45 Autor kosarka24.rs
Kategorija: Reprezentacije
Pogodaka: 243
Štampa
El. pošta

inShare

Reprezentacija Srbije, igračice do 16 godina starosti, poražena je na startu Evropskog prvenstva koje se održava u Matosinjosu (Portugalija). Izabranice selektora Dejana Mudreše u okviru prvog kola grupe „C“ izgubile su od selekcije Belgije 46:60 (5:12, 12:14, 17:22, 12:12).

Od samog početka duela loše je fukcionisao napad našeg mladog tima, ali je ipak borbenom igrom u odbrani održavan rezultski priključak. Ipak sredinom treće deonice rival pravi odlučujuću seriju 11:0 i trasira put prema pobedi do koje stigao zahvaljujući puno boljem šutu sa svih pozicija.

Trema je okovala ruke našim mladim košarkašicama na startu premijernog meča u Matosinjosu. Srpske kadetkinje, iako bolje u skoku i broju ukradenih lopti, pogodile su u prvoj četvrtini samo dva od 11 šuteva iz igre, promašile pet slobodnih bacanja i posle 10 minuta duela gubile sa 5:12. Belgijanke su poenetirale uglavnom posle brzih kontranapada i u 15. minutu došle do dvocifrene prednosti – 9:19. Trojka kapitena Ivane Katanić u 17. minutu, nije uspela da ulije sigurnost našem mladom timu koji je imao priličan zaostatak i posle prvog poluvremena – 17:26.

Na početku drugog poluvremena razigrale su se Nevena Naumčev i Mina Đorđević i uspele da u 25. minutu smanje vođstvo rivala – 28:33. Međutim, samo trenutak nepažnje srpskih kadetkinja u odbrani bio je dovoljan najboljim igračicama Belgije Borli, Devos i Misi, da naprave seriju 11:0 i dođu do ogromne prednosti 30:46 u 28. minutu.

Utakmica je već tada bila praktično rešena jer je rival ubrzo došao i do rekordnih 36:60. Nije opalo samopouzdanje srpskim reprezentativkama koje su se do kraja meča ipak svojski trudile. Uspele su srpske kadetkinje da naprave seriju 10:0 u poslednjih pet minuta susreta i izbore se za što časniji poraz – 46:60.

– Belgija je bila bolji tim i zasluženo pobedila. Moramo da se psihološki podignemo i dobijemo sledeći meč protiv Nemačke. Nemam devojkama previše toga da zamerim. Pokazale su ogromnu želju, žestoko se borile, naterale rivala na 28 izgubljenih lopti. Međutim, nije bio naš dan, gotovo ništa nismo mogli da pogodimo. Belgijanke su na drugoj strani ubacile devet trojki. Idemo dalje, siguran sam da će biti bolje u nastavku šampionata – istakao je Dejan Mudreša, selektor srpskih kadetkinja.

SRBIJA: Katanić 5, Naumčev 10, Jokić, Dimitrijević 2, Đorđević 11, Turudić 3, Tešić, Zukanović 5, Jelić 3, Vulović 1, Jakovljević 4, Mitrović 2.

BELGIJA: Borli 14, Tosin 11, Bastin, Dešamps, Lukusa, Sakin 3, Vandi, Devos 14, Bi. Misi 8, Lefevr 2, Bada, Be. Misi 8.

U okviru drugog kola grupe „C“ Evropskog prvenstva u Matosinjosu, reprezentacija Srbije u petak od 17:15 časova igra protiv selekcije Nemačke.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nisam gledao utakmicu, ali vidim da iako smo osvojili cak 28 lopti da nismo uspeli da pobedimo. Sut nam je bio ocajan. Ocekivao sam bolju partiju od Teodore Turudic koja je prosle godina bila MVP pionirske lige ( ili kadetske lige nisam bas sad sto posto siguran ), a ona je dala samo 3 poena. Katanicka takodje mora da daje vise poena. Naumcev je bila dobra vidim da je dala 10 poena i Mina Djordjevic 11. Ove devojke iz Zvezde ( Naucmev, Katanic i Djordjevic pre svega ) imaju iskustva i iz seniorske lige Srbije tako da ocekujem da vode ovu generaciju uz vec pomenutu Turudicku. Mozda bi i Jelicka mogla bolje da odigra. Jokicka isto nije losa, ima dobar sut, ali prednost se daje Katanicki i Naumcev na pleju.
By tremi08
Ali ona mala Dimitrijevic koja ima malo vise od 155cm, ne znam sta ona trazi u kosarci, u seniorskoj ce je pojesti bilo koja jer ona moze izrasti jos par cm i to je to. Cak i Stanacev koja je visa skoro 10cm je niska za ozbiljnu seniorsku kosarku. Plej treba da ima od 170-175cm minimum. Mina je u timu najbolji igrac i vidi se da kapira kosarku dok me je Kataniceva neprijatno iznenadila bar u ovom prvom mec. Ovde igra sledece godine kad Mitrovic jos malo odraste treba da se svodi da se ide do kosa i baci lopta u visinu da bi to ova uhvatila i lagano dala kos. To je mozda moglo i ove godine ali je ona jos mlada i svaka cast selektoru sto je poveo nju da bi videla kako izgleda EP i kako se igra na tom nivou. Ocekujem da sledece godine ona bude vodeca igracica u timu a mozda i da dobije poziv za U18 selekciju ako se bude dobro razvila.
By tremi08
Posle 2/4 21-31. Ocajna igra ovih devojaka i sad vec 99% sigurna borba za opstanak. Ove dve selekcije U 18 i U16 su zaista katastrofalne. Meni je najvece razocaranje Katanic koja ne sme da ide na prodor, poveo je 5 igracica preko 190 a jedino Mina zna da da kos. Danas Vulovic solidna. Trener je ocajan, bolje da da minute Mitrovicevoj nego ovim devojcicama kao sto su Zukanovic,Jelic od kojih nista nece biti.

Ја стварно не капирам зашто се Саша овако губи.. […]

Gledam sad malo drugu špansku ligu, kakvih […]

Takmicenja mladjih kategorija

Bojdo, da li si ispratio Albert Svajcer? Ja nisam […]