- Pon Maj 19, 2014 3:06 am
Neko je već napisao. Po treći put za redom, underdog odnosi pobedu na F4. Meni je to doista draga i mislim da pozitivno, a ne negativno govori o kvalitetu takmičenja. Ovaj put stvarno nisam mnogo verovao, mada sam se nadao. Bio sam na kopu kod Kostolca i kopao, tumbačio dzakove - posto ja nisam najjači nas dvojica smo to radili (svaka čast onima koji sami mogu da nose one dzakčine) - da zaštitimo TE od Mlave koja je baš daleko, no ko zna.
Naveo bih da te ekipe (2 puta Oli, jedanput Makabi) nisu bile samo underdogovi, nego ih je odlikovalo i to da da su imali najjačeg trenere na F4 i najbolju hemiju u ekipi. Individualni kvalitet, koliko god bio na strani jedne ekipe, ipak je dosta izjednačeniji izmedju ekipa koje se izbore na F4, tako da taktička koncepcija (prepredenost) i hemija odnose prevagu. Mislim da je to dobro i mislim da je to pokaz kvaliteta jednog takmičenja, da je to odlučujuće a ne delić više individualnog kvaliteta. Već celu utakmicu CSKA protiv Makabija sam mislio da bi mi donekle bilo krivo da CSKA, iako sam želeo da prodju dalje, pobede, jer nisu igrali kao tim, već su posve bili zavisni od individualnih poteza Wimsa i Teodosića, dok je Makabi u tom meču mnogo vise disao kao tim. Sa taktikom i koncepcijom mislim da se tačno zna, ko šta radi, ko uzima ovaj ili onaj šut; to je nešto, što se kod CSKA uopšte nije znalo, štaviše imali su nekih akcija, koje su bili katastrofalne loše ali lopta ih je pogledala i nekako ipak došla do centara. CSKA mi je delovalo kao raštimovana garnitura ili više orkestar u kome imaš nekoliko violina i svaka se bori da se čuje a nemaš nikakav sklad; svako u napadu bruji na svoje. U tome su mnogo prednjačili Wims i Teo i mislim da se to Hrijapi nije nimalo svidjalo. Čovek se skoncentrisao na odbranu a video da ovi u napadu soliraju, da se igra svodi na to ko će od njih dvoje da šutne. To se verovatno nikom nije svidelo, ali Mesina je pustio tim da tako nadje svoj ritam i put, umesto da je nekako vodio taj tim. To je u stvari bilo već za pročitati pred meč jer je Mesina u jednom intervjuu izjavio da je izgubio nadu da tim može da unapredi nabolje i da mnoge greške nije uspeo da otkloni.
sRCE i kOHEZIJA nad parama i individualizmom __ UVEK
2014: Maccabi Tel Aviv; Atletico Madrid
Srbija: Kad te ne j*bu samo živi, već te i mrtvi j*bu.
Srbija: Zemlja vidovitog Dragana, spasitelja košarke.
To worry is to dream in the wrong
direction.