serbianhoops napisao:[offtopic]Da li ste čuli za Emircana Košuta?
Mlađani košarkaš još jedan je primer bisera koji bi, ukoliko se na vreme reaguje, mogao da brani boje Srbije.

Emircan Košut je jedan od najvećih košarkaških talenata na Balkanu.
Ovaj 18-godišnji igrač čiji su roditelji Sandžaklije, od oca iz Rožaja i majke iz Novog Pazara, proglašen je za najkorisnijeg igrača turskog košarkaškog prvenstva za igrače mlađe od 19 godina, a ujedno je i dobio titulu najboljeg mladog centra Turske.
Impresivne partije koje pruža ovaj mladić nisu promakle ni američkim koledžima koji su, kako se saznaje, zainteresovani za ovog košarkaša visokog 2.16 cm.
Inače, ovaj mladić za dva meseca puni 18 godina, a pored turskog ima i srpsko državljanstvo.
Ono što je najbitnije, mlađani košarkaš ima želju da nastupa za našu reprezentaciju, što bi samo po sebi trebalo da bude jedan od najvećih motiva i za čelnike Saveza da obrate pažnju na biser pred kojim je svetla budućnost.[/offtopic]
Malo sam tražio po netu, momak je zaista ekstra talentovan! Ipak, čini mi se da su šanse da igra za nas nikakve:
Prvo, Turci su pokazali koliko su spretni u ovakvim situacijama, da podsetim samo na slučaj Preldžić, Iljasova, itd. Nema šanse da ga propuste,
Drugo, poznajući stav ljudi iz Sandžaka prema reprezentaciji Srbije, nisam optimista, ovaj podatak da želi da igra za nas mi deluje kao naučna fantastika. Ali opet, daj bože da je tačno.
Godinama gubimo bisere sa tog prostora u različitim sportovima. Kad je košarka u pitanju dovoljno je pomenuti Mirsada Jahovića pa i Turkoglua.
Što se tiče U18 spiska, polovinu igrača sam gledao makar jednom, tako da nisam baš kompetentan da kažem koliko je jaka generacija ali čitajući vaše postove vidim da perspektive itakako ima. To je fascinantno obzirom koliko se smanjila baza zbog manjeg broja stanovnika, zatim interesovanja za sport i na kraju interesovanja za košarku.
Tejić, Jokić, Ristić, Šalić.....odavde 100% jedan A reprezentativac.
Bili bi lepo da letos budu prenosi, tj. strimovi. Čini mi se prošle godine da smo mogli pratiti U19 i U20 ali ne i U18.