Stare teme
By Edibledi
Muška U18 selekcije Srbije počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo koje se od 18. do 28. jula održava u letonskim gradovima Liepaji, Rigi i Ventspilsu. Na prvoj prozivci selektoru Aleksandru Bućanu javilo se 17 igrača, a nova imena na spisku kandidata su Marko Radovanović (Mladost Čačak), Stefan Simić (Crvena zvezda) i Vasilija Vučetić (Olimpja).
Zbog povrede su trenutno van stroja Dušan Ristić, Nikola Rebić, Marko Tejić, Đorđe Kaplanović i Marko Gudurić (играчи Звезде).
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Stefan Simic je prvo iz Sapca trebao preci u Partizan,ali je onda zavrsio u Zvezdi.Isli smo u istu skolu,ali je on dve godine mladji igrali i par puta basket.Decko igra pleja i beka,a visok je sada 192 cm i napredovao je i fizicki.Ima licnog trenera sa kojim radi,a trenutno radi na poboljsanju suta kao i povecanju misicne mase.
Korisnikov avatar
By Jef Costello
serbianhoops napisao:[offtopic]Da li ste čuli za Emircana Košuta?

Mlađani košarkaš još jedan je primer bisera koji bi, ukoliko se na vreme reaguje, mogao da brani boje Srbije.

Slika

Emircan Košut je jedan od najvećih košarkaških talenata na Balkanu.
Ovaj 18-godišnji igrač čiji su roditelji Sandžaklije, od oca iz Rožaja i majke iz Novog Pazara, proglašen je za najkorisnijeg igrača turskog košarkaškog prvenstva za igrače mlađe od 19 godina, a ujedno je i dobio titulu najboljeg mladog centra Turske.
Impresivne partije koje pruža ovaj mladić nisu promakle ni američkim koledžima koji su, kako se saznaje, zainteresovani za ovog košarkaša visokog 2.16 cm.
Inače, ovaj mladić za dva meseca puni 18 godina, a pored turskog ima i srpsko državljanstvo.
Ono što je najbitnije, mlađani košarkaš ima želju da nastupa za našu reprezentaciju, što bi samo po sebi trebalo da bude jedan od najvećih motiva i za čelnike Saveza da obrate pažnju na biser pred kojim je svetla budućnost.[/offtopic]
Malo sam tražio po netu, momak je zaista ekstra talentovan! Ipak, čini mi se da su šanse da igra za nas nikakve:
Prvo, Turci su pokazali koliko su spretni u ovakvim situacijama, da podsetim samo na slučaj Preldžić, Iljasova, itd. Nema šanse da ga propuste,
Drugo, poznajući stav ljudi iz Sandžaka prema reprezentaciji Srbije, nisam optimista, ovaj podatak da želi da igra za nas mi deluje kao naučna fantastika. Ali opet, daj bože da je tačno.
Godinama gubimo bisere sa tog prostora u različitim sportovima. Kad je košarka u pitanju dovoljno je pomenuti Mirsada Jahovića pa i Turkoglua.

Što se tiče U18 spiska, polovinu igrača sam gledao makar jednom, tako da nisam baš kompetentan da kažem koliko je jaka generacija ali čitajući vaše postove vidim da perspektive itakako ima. To je fascinantno obzirom koliko se smanjila baza zbog manjeg broja stanovnika, zatim interesovanja za sport i na kraju interesovanja za košarku.
Tejić, Jokić, Ristić, Šalić.....odavde 100% jedan A reprezentativac.

Bili bi lepo da letos budu prenosi, tj. strimovi. Čini mi se prošle godine da smo mogli pratiti U19 i U20 ali ne i U18.
By serbianhoops
Uopste mi nije jasno kako je novinar mogao napisati da Emircan ima zelju da igra za Srbiju.

Da je prvkolasni talenat‚ jeste‚ delio je blizu 6 rampi po utakmici na juniorskom zavrsnom turniru Turske‚ uz 12 poena i 8.5 skokova.

Kosut je vec igrao za kadetsku reprezentaciju Turske. Uz to Kosut nije na spisku nase U18 reprezentacije dok je na spisku Turske U18 reprezentacije.

Sto se tice Simica‚ misljenje sam da ce on moze postati startni plej Crvene Zvezde‚ za razliku od Cvetkovica i Rebica koji nemaju fizicke predispozicije sa to.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Jeff Costello

Imamo u generaciji 94'-95' zaista veliki broj talentovanih igraca i ja se vec sada nerviram sto za njih nece biti mesta po nasim klubovima. Bojim se da ce nam se opet desiti da momci stagniraju i da bar polovina njih umesto da igra u domacoj ligi sa normalnim uslovima (naravno ovo pod uslovom da je nasa liga finansijski ok, sto je daleko od istine) oni ce zavrsiti na sirokom prostranstvu od Irana do Belgije i verovatno pobeci svima nama sa radara. Tuga prava.

1) Micic, Radicevic, Pot, Novak, Rebic, Djordjevic, Jaramaz
2) Kutlesic, Aranitovic, Andjusic, Zagorac, Mitrovic, Djukanovic
3) Cvorovic, Guduric, Andric, Dobric
4) Nikola Jankovic, Tejic, Jokic, Jovanovic
5) Salic, Ristic, Milutinov, Nikolic, Milos Jankovic

U samo dve generacije puno manje ili vise zanimljivih igraca. Ovo su samo neki momci koji su mi iz glave pali na pamet, ima sigurno momaka sa kojima nisam ni upoznat, ipak to @Serbianhoops mnogo bolje prati. Samo se nadam da necemo upropastiti ovu generaciju momaka.
By sasa 076
Ukoliko se zvezdin kvartet kao i Jokic ne oporave oav selekcija do 18 godina je u problemu kompletni mogu do medalje ali bez3-4 najbolja iigraca tesko
By sasa 076
verovatno ce se jokic i salic prikljuciti u-18 posle sampionata u-19, nazalost koliko vidim tejic ristic rebic i guduric su definitivno otpali nadam se da to nije konacno jel bi kompletni mogli do medalje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]