- Sre Apr 15, 2015 2:36 pm
Kume probao sam skoro sva piva koja se mogu naci u ovim klasicnim prodavnicama kod nas tipa Roda, Maksi, Idea, kao i sva koja su gostovala na beerfestu u poslednjih nekoliko godina (pre toga dzep bio plici pa se moralo kalkulisati) i zbog toga i kazem da mi se piva sa aromama ne dopadaju bas najvise... Na primer Hoegarden koji si hvalio (do duse ne kao Chimay) me uopste ne ispunjava nekim zadovoljstvom kad ga popijem, nije mi to to. Daleko od toga da se u piva razumem kao ti, cak mi i ove podvrste ne znace previse (osim naravno svetlog lagera koji svi znamo sta je), ali prosto taj neki stil kao taj Hoegarden (a koliko sam mogao primetiti belgijska piva tome naginju) mi se ne dopada. Dok mi se na primer Paulaner dopada i to veoma, a sad nemam pojma da ti objasnim zasto jer koliko sam razumeo i jedno i drugo je psenicno pivo. Od nemackih u skorije vreme sam pio i Flensburger i to mi je taman leglo. Od ceskih na primer Kozel volim, a secam se na jednom beerfest-u bio je neki leikeim mutni koji sam pio kao blesav, ali posle nigde nisam mogao kod nas da ga pronadjem.
Kontam da ti kao iskusni pivopija koji to ipak mnogo ozbiljnije proucava od mene od prilike ovim moze da stekne predstavu kakvim ukusima naginjem.
EDIT: Sto se tice zanatskih piva koje prilicno reklamiras ovde, nisam imao priliku da ih probam jerbo mi specijalizovane radnje bas i nisu u kraju, ali planiram to da promenim tokom leta.
Kontam da ti kao iskusni pivopija koji to ipak mnogo ozbiljnije proucava od mene od prilike ovim moze da stekne predstavu kakvim ukusima naginjem.
EDIT: Sto se tice zanatskih piva koje prilicno reklamiras ovde, nisam imao priliku da ih probam jerbo mi specijalizovane radnje bas i nisu u kraju, ali planiram to da promenim tokom leta.
I kad ne budes prvi ti...

- By Tamerlan