Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
gramada napisao: Pet Okt 04, 2024 12:50 am a sta fali Marinkovicu, losi su bili Brow, Iffe pa i Carlik
a najlosiji je bio Zoc
Apsolutno se slažem sa tobom. Baskonija koja godinama najviše poena prima sa centarskih pozicija i naravno da smo im preko centarskog dua utrpali 42 poena od ukupno 80 koliko smo ukupno dali, što je realno puno i što je po mom mišljenju i dosta više nego što sam očekivao. Takav učinak unutrašnje linije ne treba očekivati u puno utakmica, jer Baskonija dole ima ukupno 3 igrača Kalifu, Monekea i Hola.

Mene je razočarala spoljna linija posebno u poslednja 4 minuta, nismo znali šta da radimo, nije se znalo kako će i ko će da rešava, ali jedino što se znalo je da nećemo spustiti loptu dole, što je nebuloza. I to jednom je bilo kada su nakon pika na Ifea iskočila trojica igrača, pa je jedva i mogao da spusti Dejvisu na zicer. Momci im dali 42 poena i ti jednom samo spustiš loptu dole u zadnja 4 minuta. Ti zakucaš Tajrika koji je motor ekipe za klupu zbog 3. faula...

Ife kao što rekoh nova verzija Dantea, ali prosto nema on tu tehniku, kontrolu lopte i nije toliko dominantan za ovaj nivo košarke, možda se bude unapredio ima prostora, ali ovo sad baš bledo izgledalo. Karlik je dobro čuvan i tu prosto nema pretarano šta da se kaže, on je svoje uradio, ali prosto kao i svi ostali u zadnjih 5 minuta je podbacio. Jedno pošteno rešenje nismo imali u zadnja 5 minuta utakmice, da li je od umora ili šta, ne znam. Nije kao da nismo imali opcija, Poku nije video parket npr. kao ni Nakić. Frenk se meni iskreno i ne sviđa kao igrač, dosta je jednodimenzionalan u smislu da je defanzivni specijalac, u napadu će mu trebati vremena u EL da se navikne da je pun reket i da se igra mnogo čvršće nego u NBA gde je kad se rašire svi i sa defanzivne 3 sekunde mnogo više prostora za njegov prodor. Najviše me razočarao Karlik jer sam očekivao da je floor general koji će kad treba da postavi napad, da zavrti pik da napadne, da podeli pas i slično... Ono što je prošle 3 godine bio Panter, sada je Sterling za mene, igrač kojeg ne mogu očima da gledam, čak me u par navrata i podsetio na bivšeg kapitena. Ispucavanje, ona kontra protiv Panate 2-0 gde nije ostavio centru i ona kontra 3-1 sinoć gde je popio blokadu mi mnogo govore o njemu kao igraču... Bonga je takođe razočarao sinoć, najviše onim silnim promašenim zicerima i onim oko obruča nakon skoka u napadu, čak je i uspeo da popije i neku bananu.

Ono što me je obradovalo, što sam se plašio da će biti drugačije, ali u ovoj utamici je bilo dosta bolje je Vanja, on dečko stvarno puno toga hoće i može, šteta što će on imati ulogu Đuše od prošle godine. Da se ja pitam meni bi Vanja bio prva opcija na beku, a Sterling bi ulazio sa klupe i imao ulogu epizodiste, prosto nema smisla da bude obrnuto.

Da li nam je falio Vašington ne znam, moguće u tih zadnjih 5 minuta, vrlo verovatno da bi on na svoje umeće izmislio nekih 4-5 poena, ali ono što nam je sigurno falilo je Mike na 4 ili Poku na 4. Ovako sa duom Tajrik-Brendon i krpljenjem sa Bongom je na Monekea i Sedrikerskasa baš tanko, a dolaze nam sledeće kolo Dek i Garuba... :think:

Mnogo toga meni tu nije jasno.
Korisnikov avatar
By gramada
sve u centar, slazem se posldenja 5 minuta i odbarana i napad tezak ali bas tezak raspad ili se jos nezna ko kolo vodi ili taj nam je kapacitet
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni je muka od ovakvog sastava Partizana. Imas zvanicno 5 domacih igraca u rosteru, a 4 ne vide sekunde na parketu... Uzgred nije da nije bilo prostora, dosta se ljudi mucilo, Bonga ponajvise.

Svideo mi se pristup, bili smo borbeni. Dejvis je majstor, a Tajrika je fino prosralo. U svakom slucaju dobra produkcija pod kosem.

Spolja, slabo sve to... Kad se lomi kapiten mora biti na parketu, ne moze drugacije.

Ife me je razocarao, on je doveden kao clutch igrac, a nije uzeo sut kad se lomilo.

Za kraj, nesto vezano za Zoca... Ako pravis ekipu koja treba da lomi tempom i odbranom. Onda igras sa 12 igraca utakmicu i pravis cesce izmene da intenzutet ne pada, ne igras sa 8 igraca, jebem mu lebac.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nisam siguran baš da je Ife doveden da bude klač, više mi deluje da je projektovana nova verzija Dantea, jer je sličan njemu po svim fizičkim predispozicijama, takođe je bek nije plej, očekuje se prodor od njega iz kojeg će da širi, jer je jak i velik za pleja. On je dva puta i zasrljao u zadnjih 5 minuta i onda je ubačen Karlik, koji je morao biti na terenu tada kada ne ide.

Meni deluje da je Sterling projektovan za tog klačera, a on je sve sem toga, ako mene pitate...

Karaburac napisao: Pet Okt 04, 2024 11:33 am Kad se lomi kapiten mora biti na parketu, ne moze drugacije.
Apsolutno! S tim da bih mu ja dao neke šuteve baš tada, ne da on kreira, već mu crtao akcije.

Iskreno se plašim da ćemo uništiti Vanju, da će završiti kao prethodni domaći igrači koji su u naponu snage došli kod Željka, poput Jareta, Alena i Đuše... Ako neko to ne zaslužuje, to je Vanja, daj mu slobodu, daj mu ulogu kapitena i 10 šuteva, pa mu seri onda, kao Panteru lani, pa da vidimo kako će proći.
Korisnikov avatar
By Zex88
Мени је ова утакмица била пресликана као и претходних година.. Партизан бољи,има вођство и на крају у финишу опет дође пораз..

Мене је највише разочарао Карлик. До сада ми је баш био лаган и лако решавао мечеве,а синоћ је баш био танак.

Да ли због добре заштите обруча Басконије или је био ненавикнут на чврстину која је дозвољена спољној линији противника, не знам, али није био исти играч као на претходним мечевима.

Што се тиче домаћих играча, реално нису квалитет као странци и мислим да кад се врати двојац, неће ни видети минута у ЕЛ,осим у неким екстремним ситуацијама..
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ono što me izluđuje, jeste to što imamo ovako puno stranaca koji nam služe za igrače uloga. Ja znam da ne možeš naći igrače EL nivoa i platiti ih a da su domaći, da nema toliko puno i da je dosta njih u CZ.

Ali, kako može i kako je mogla ta ista CZ zadnjih 10 godina da drži te neke igrače EK nivoa u timu koji su doprinosili, koji su rasli iz godine u godinu, koji mogu da prirede. Kako je mogao isti taj naš KKP da drži npr. Peru Božića u timu koji nije EL nivo bio da se ne lažemo, a bilo je i drugih.

1. Uzmimo Bajern kao novi projekat gde od 12 igrača ima 6 domaćih Vojtmana, Vajler Beba, Harisa, Gifaja, Obsta i Da Silvu. Složićemo se limitiran broj vrhunskih igrača u opticaju, s obzirom da dosta reprezentativaca igra NBA, da postoji i Alba kao relevantan EL tim, kao i da budžet ekipe nije nešto wow. Da li su to EL igrači, jesu igrači uloge, da li donose prevagu u EL, pa iskreno i ne, a da li mogu da budu bitni šrafovi, da mogu. Evo pogledajmo njihov učinak od sinoć kada su igrali protiv Reala:

Vojtman 33 minuta 19 poena , 10 skokova, 4 asistencije, 1 ukradena, 2 izgubljene (najviše minuta na parketu)
Vajler Beb 17 minuta 0 poena, 4 asistencije, 1 ukradena, 3 izgubljene
Da Silva 15 minuta 4 poena, 1 skok, 1 ukradena, 1 izgubljena
Gifaj 19 minuta 6 poena, 3 skoka, 1asistencija, 1 ukradena
Obst 13 minuta 9 poena, 2 asistencije, 1 izgubljena
Haris nije ulazio

Dakle tim koncipiran na 6 domaćih igrača, na koje su dodali strance koji donose prednost: Šabaz, Lučić, Buker, Edvards i tu su Madar i Branković kao mlađi talenti. Ova ekipa je sinoć dobila Real Madrid kod kuće 97-89.

2. Uzmimo primer ekipe koja ima 2 puta manji budžet od nas, prema zvaničnim podacima - Žalgiris. Ekipa sastavljena od 7 domaćih i 6 stranih igrača. Takođe, vrlo limitiran broj domaćih igrača u opticaju na vrhunskom nivou, ali sa prednošću što nemaju konkurenciju u vidu najvećeg rivala koji može da pokupi nekog od igrača. Od domaćih igrača u ekipi su Lekavičius, Brezdaikis, Giedraitis, Birutis, Butkevičius, Sirvidis i Ulanovas. Dakle, opet kad pogledamo, niko od njih se nije naigrao košarke van Litvanije a nije da nisu imali pokušaja u vrhunskim EL ekipama. Dakle neki su EL nivo, neki su baš EK. Ajde da pogledamo uloge i minutažu sinoć u meču protiv Barselone:

Lekavičius 30 sekundi -bez učinka
Brezdaikis 26 minuta 17 poena (16 šuteva), 5 skokova, 1 izgubljena lopta
Giedraitis 26 minuta 7 poena, 2 skoka, 1 asistencija, 1 ukradena, 1 izgubljena lopta (najviše minuta na parketu)
Birutis 19 minuta 3 poena, 5 skokova, 1 asistencija, 1 izgubljena
Butkevičius 25 minuta, 6 poena, 3 skoka, 2 ukradene
Sirvidis 12 minuta, 8 poena, 1 skok, 3 izgubljene
Ulanovas 15 minuta 2 poena, 3 skoka, 1 asistencija, 2 ukradene, 2 izgbuljene

Pored njih, na tim je dodato 6 stranih igrača koji donose kvalitet, od kojih Menek nije igrao sinoć zbog povrede: Fancisko i Smajlagić, Walace, Mitchel i Danston. Ova gospoda su sinoć kod kuće pobedila Barselonu sa 74-67.

Da ne izvlačim sastave KKCZ i KKP, iz perioda kada smo pravili najbolje rezultate, domaća osnova plus 4-5 stranih igrača. Ti stranci treba da prave prevagu, oni moraju da imaju odgovornost za to što primaju ogromne pare tu, moraju da budu pod pritiskom. Setite se samo kako smo mi brzo Lafajeta otpustili onomad i doveli zamenu, koliko su oči bile uprte u Loa, Tori Tomasa i slične... Kako je CZ zamenila Derika Brauna, kako je zamenila Gaja Mekela, Skocijanidisa i slične... Mnogo se slobode daje i dozvoljava strancima.

Što se tiče domaćih igrača, znam sad će da mi napiše neko reci mi 6-7 igrača koje bi ti doveo a EL nivo su, nije neophodno da su u pitanju domaći igrači iz Srbije, mogu to biti i iz MKD, BIH, CG, SLO, bitno je da razumeju jezik i veličinu kluba, da im to pravi dodatni motiv i opterećenje usput.

Šta me je navelo da pišem ovaj post - činjenica da smo mi ove godine potrošili veći budžet nego prošle godine, a ove godine nemaš jednog dokazanog EL igrača koji može da napravi prevagu na svojoj poziciji. Prošle godine si imao 3 Panter, Zek, Naneli, uz to imao si Aleksu koji se dokazao kao EL igrač. Dakle, dobili smo više novca nego prošle godine i opet smo sprcali na grupu građana, nemamo glavu ni rep, možda će to da izgleda mnogo bolje kasnije, ali prosto mi je nejasno šta se radi u klubu evo već 4. sezonu. Meni koliko god to paradoksalno zvučalo deluje da je najveći problem u svemu ovome Željko, čovek koji je ovo u vidu igranja EL i doneo i zbog kojeg smo i dobili veliki budžet.
Korisnikov avatar
By gramada
Apsolutno si u pravu, skoro sve EL ekipe barem one koje drze do sebe imaju manje vise oko 50% doamacih igtaca, kad tad ovo ce nam se obiti o glavi i to vrlo skoro narocito kad ode Zeljko...
Mislim uvren sam da Nakic u odbarani a sto ne i u napadu ako mu se dozvoli ako ne bolji bio i barem isti nivo kao Nikilina,Brown itd
Ne mogu da zamislim trenera koji nema muda da barem Nakic mozda Poku a sigurno lakic barem odbrambeno mogli su da uzmu po 3-4 minuta
ovu kosarku sto preferira Zoc meni je nerazumljiva ali sta je tui je..................
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ma kakvi Ife i Dante... Jeste on jak, ali onu eksploziju ne moze niko trenutno da donese u Evropi. Pa njemu su se odmicali na sutu po 3 metra samo da ih ne posterizuje... Ne, ne, svaki pokusaj da neko pokrije tu ulogu pada u vodu. Pogotovo sto Ife ne moze da pokrije na primer 3 u odbrani, sto je Dante mogao.

Ja sam i dalje tuzan sto su Smajli i Aleksa otisli, tesko mi je da poverujem da se tu nije mogao naci zajednicki jezik. No sta je tu je.

Mene prilicno nervira nedostatak dugorocne vizije. Ja mislim da je izuzetno nerealno novim timom skinuti Zvezdu sa trona na lokalu i ocekivati top 8 u EL. Samim tim, mislim da je idealna prilika da se neki domaci igraci iskale, ispromovisu i da se dugorocno vezu za klub za narednih 5-8 godina.

Tu pre svega mislim na Pokua, Koprivicu, Nakica, Dimitrijevica i Bosnjakovica. To su momci koji treba da budu kicma ekipe narednih 5 godina, na koje ce da lezu ostali srafovi ko sto kaze SG. Ako propustimo ovu sezonu za to, ja mislim da cemo svake godine morati da kupujemo gotove strane poluproizvode.

Sto se taktike tice nadao sam se nekim mismec varijantama, tipa izuzetno visokih i nizih petorki.
Recimo, nadao sam se petorci u kojoj bi bili Koprivica, Poku i Bonga, da se razmasemo skroz u odbrani.

Pa nekim nizim varijantama gde bismo lomili visokim presingom sa Nilikinom itd..

Meni se generalno zalaganje svidjalo u odbrani. Siguran sam da su Nakic i Poku mogli da odrze intenzitet 5-8 minuta, umesto toga doslo je do zamora materijala.

Sto se napada tice, nemam mnogo zamerki. Prosto, mislim da ovakve petorke na terenu koje je drzao Zoc nisu mogle znacajno bolje od ovoga. Pogotovo kad su Dejvis i Tajrik zajedno u petorci. Mislim da ce takva zamisao u nekim narednim mecevima prolaziti znacajno gore.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
KK Crvena Zvezda 24/25

Mitar nije bas bio ok, ali nije ni vazno toliko. O[…]

Fudbal

Neverovatno je koliko smo pogodili sa Elšn[…]