Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
Heisenberg napisao:@Bojdo
Koji je po tebi nas najveci prospekt u tim generacijama 99-00'', izuzimajuci tornjeve blizance? :D
Ja koliko sam mogao da uocim to je Lazar Zivanovic koji malo podseca na Hezonju, ali opet mozda gresim, Dordje Pazin je koliko sam cuo rame uz rame sa njim iako je 2001'? Deder ako ti nije tesko stavi par imena...
Teško je to reći , uzmimo za primjer Balsu Koprivicu( morao sam ) :D . Dugo nisam vidio potencijalnog centra,pogotovo da je tako mlad a da ima takvo tijelo ,koje ti daje za pravo da ga već u tim godina proglasis NBA potencijalom !To se iz aviona vidi! Uzimajuci u obzir visinu , kilažu i kompletnu gradju ( korpulentan ),njegova motorika,koordinacija odnosno kretnje i kontrlola lopte su zaista na vanserijskom nivo, i to je ono sto fascinira i amerikance!On ima neke elemente beka u igri! Mnogi misle da se njegovo visoko kotiranje ( 3 talenat u SAD u 2000 generaciji) bazira na nekakvoj trenutnoj dominaciji gdje on , na osnovu visine dominira i postiže poene! Jok , u tom uzrastu u SAD ima najmanje dvojicu centara ( jedan to bas brutalno radi ) koji imaju vise i poena, i skokova od Balse, i bilježe znatno vece indexe , ali se na toj američkoj listi nalaze ispod njega, jer ga Ameri smatraju znatvno vecim potencijalom od pomenute dvojice, tako da argumenti, "lako je u SAD dominirati protiv debele i masne djece u srednjim skolama " , apsolutno padaju u vodu , jer se američke procjene se ne baziraju na visokim index poenima, vec predispozicijama i talentu! Lično mislim da je on " next big thing " iz Srbije! Vremenom cu još spomenuti neke, a vjeruj mi ima ih dosta! Čekaju nas plodne godine ;)
By Bojdo
Lazar Zivanovic je 2001 godiste . Atleticizam na elitnom potencijalnom NBA nivou , odlicne fizičke predispozicije , visok odraz ( mislim da ste to i vidjeli na klipovima) , odlična mehanika suta! Malo treba da poradi na ulazima,koje često koristi , ali mi se nekako čini da su predvidivi, ali prolaze zbog eksplozivnosti i brzine . Driblig mu mora biti mrvicu raznovrsniji !Veliki talenat!
Poslednja izmena od Bojdo u Pon Apr 13, 2015 7:13 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Heisenberg
I meni se cini da Balsa ima materijal za NBA, mozda posle Milicica nas najtalentovaniji centar koji ce ako sve bude islo po planu biti jedan od top draft prospekata 2019, stvarno brutalno dobro deluje, plus ce Ameri od njega da naprave zver, a Zivanovic mi je zapao za oko bas zbog atlecizma, vreme je da i mi pocnemo da pravimo fizicki mocne igrace.
Vidim ima dosta nekih klinaca covece, em kod nas em u inostranstvu, pa zato i pitam, cek prvo ovo 97/98 da iskoristimo kako valja i ima Bog da nas vidi. :D
By Bojdo
2001 godiste (sa kojim se u zadnje vrijeme upoznajem ) bas daje dosta perspektivnih klinaca, možda i vise od 1998 ( često opjevane) . Mario Nakic (2001) , impresivno djeluje fizički ( doduse ima dobru genetiku) , tehnički jako dobro potkovan, stalno ima inicijativu ,često je guran i sa starijima ,veoma obecavajuce potencijalno krilo, veliki talenat . O Lazaru Vasicu(2001) se vec pisalo , sjajna tehnika, sjajan sut 10:12 trojke protiv Rusa , odličan i kreator ( kad hoce ) ,dobar ulaz ,eksplozivan, tom dječku za sada ne mogu neku manu očitiju uočiti , uzimajuci u obzir godine!Gdje god se pojavi kupi MVP titule, čudi me da ga u Zvezdi ne guraju sa starijima da igra!

Musica ( 2001) nisam gledao, važi isto za velikog talenta u toj generaciji, tako da ne mogu o njemu!

U poslednje vrijeme se spletom okolnosti počeo isticati Mane Milosevic Jaric ( 2001) Zemun, gledao sam ga u finalu sa Partizanom ima na youtube ( vise od pola godine ima od tog duela ) . Jako racionalno i zrelo odigrao za svoje godine,mislim da je samo jednu gresku napravio u čitavom meču, a imao je često loptu. Ima sjajan pregled igre , kreativan je, dobre fizičke predispozicije, duge ruke! Čujem da je jako napredovao od tada, pa ga jedva čekam 15-og vidjeti na finalnom turniru, najavili su mogucnost streama.

Još nešto o Živanoviću , on je stvarno veliki ispit struke Reala, jer su dobili " suvo zlato " od koje se može napraviti veliki AS, i nadam se da je dječko izabrao ispravan put.
Poslednja izmena od Bojdo u Uto Apr 14, 2015 9:49 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Zivanovic da je iz mog kraja mogao bi biti dobar kosarkas, a ovako posto je komsija sa Letnjikovca od njega nece biti nista :D Salu na stranu, mali je razbijao u mladjim kategorijama Sapca, odlican prodor i sut.
Isto talentovani igrac iz Sapca je i Milos Novkovic koje je kosarkas Partizana ako se ne varam, a tu je i Mladen Grusanovic. Njih dvojica nece biti vrhunski kosarkasi, ali mogu biti seniorski reprezentativci Srbije. Sto se tice ostalih kadeta Sapca ako budu igrali za prvi tim Sapca neku zapazenu ulogu mogu da budu zadovoljni. Ima jedan debeli centar koji igra na snagu mozda ima 17 godina dva metra i 130 kilograma i jedan bek, ali nista posebno nije ni on, a ni ovaj debeli centar.
By Bojdo
Iako ne smatram ovo nekom bitnom vijescu ( s obzirom , da nije neki " padajuci u nesvjest " talenat ) ,ali ipak pošto je par puta nezasluženo(jedino ako nije spominjanj u kontekstu vodonose u srpskoj rep. onda bi bilo zasluženo) spomenut na ovoj temu , da samo kažem da je Lazar Mutic " prelomio " tek sada:

“Razgovarao sam sa agentom i svojom mamom te sam donio odluku da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Savjetovali su me da igram za reprezentaciju, a i ja imam veliku želju da iskusim sve to”, kazao je Lazar Mutić, koji od U-16 reprezentativaca poznaje Njegoša Sikiraša.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ja sam cuo jos pre nekih godinu dana da je to u principu gotova stvar, ali ok, evo sad je i zvanicno. Inace, Bojdo, hvala sto si izneo gomilu ovih informacija za nas koji smo u poslednje vreme bili spreceni da ih ispratimo!
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 364
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]