Stare teme
By Edibledi
MILOS OBILIC napisao:Edi sta te to cudi pa Miljenovic je bolji plej od Micica.
Не чуди ме то да је он повукао екипу у 4/4 него ме чуди што је пре тога доста преседео на клупи а кад се Мицић игра плеја може да буде гадно по екипу. Исто тако Варда, ма колико он имао добру статистику, кад га гледам на терену како царини лопту, шутира и кад га иде и кад га не иде... дође ми да угасим тв. Уопште, играчи Меге имају невиђено пуно слободе у игри, што није лоше за развитак играча и недоградњу игре 1 на 1, 2 на 2, што мало који тренер код нас дозвољава.
Korisnikov avatar
By aca90zemun
Bez zelje da se zameram bilo kome na forumu, ili da se svadjam sa bilo kime, ali da li neko moze da mi objasni kako u necije oragnizatorske sposobnosti moze da se sumnja ako taj neko ima 9 (devet!) asistencija na jednoj utakmici? Ok moze da se kaze da je prevazisao sebe na jednoj utakmici, i corava koka ubode zrno, itd., ali ovaj decko prilicno cesto dolazi do skoro da dvocifrenog broja asistencija. Nije mi jasno da se ovaj decko toliko osporava, a ubedljivo je jedan od najvecih talenata, ako ne i najveci talenat u Evropi. Jesta da gubi lopte, carini ih itd., cesto i "zaglavinja", ali mali definitivno zna igru, i ako bude imao srece za zdravljem ima velike sanse da postane sjajan igrac. Citam komentare ljudi po netu (ne na ovom forumu, vec na nekim drugim sajtovima), i ne mogu da verujem sta ljudi pisu posle njegove izjave da zeli u NBA. Ogromna zavist, nista vise.
Inace, za Miljena sve pohvale. Prilicno dobro deluje varijanta kada je Miljen na kecu a Vasa na dvojci. Ocekujem od Miljenovica jos bolje partije i nadam se da je ovo njegova sezona. On je ocigledno malo psihicki posustao jer mu se karijera nije razvila u pravcu u kojem su on, a bogami i svi ljubitelji kosarke kod nas ocekivali. Polako se vraca i nadam se da je ovo tek pocetak. Svaka cast Milojevicu koji ovim momcima daje ogromnu slobodu, jer je to jedini nacin da postanu dobri igraci. Place mi se kada vidim da Radonjic na utakmici koja Zvezdi apsolutno nista ne znaci u EL, Rebicu, Risticu i Cveletu zajedno da 30 sekundi sanse da se dokazu. Tuzno... Svaka cast Milojevicu jos jednom. Bio je sjajan igrac, na putu je da postane i odlican trener. Jokic takodje napreduje ogromnom brzinom i vec ovo leto ga ocekujem na sirem spisku reprezentacije. Ogroman talenat.
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Aca90zemun

To je tvoje misljenje, nema razloga da se bilo kome zbog njega zameris. Vasa igra dobro pik, to niko ne moze da mu ospori, ali meni licno njegova igra na poziciji pleja smeta. Igra dobro pik, zna da poentira, ali meni je on kao Rakocevic. Kad bacis pogled na statistiku Rakocevic je Zvezdi prosle sezone bio najbolji asistent (ako me secanje ne vara), a opet je daleko od pleja, cak kad god bi uzeo da igra pleja Zvezda bi igrala lose. Drugo, nisam gledao utakmicu pa ne smem da pricam napamet, ali dosta ima i u tempu koji Mega drzi u igri, igraju jako brzo, jako puno sutiraju i stoga je i normalno da i on i Miljenovic imaju dosta asistencija. Pogotovo sto i Varda i Jokic palijaju i za tri i duge dvojke bez mnogo razmisljanja, tako da iz pika bilo rola bilo popa on skupi tu dosta asistencija. U nekom kontrolosinom napadu sa sporijim tempom, gde bi trebao da kontrolise tempo utakmice, a opet da ukljuci sve igrace podjednako u igru nisam siguran koliko moze dobro da se snadje. Takodje, mislim da preterujes sa tim da je najveci talenat u ovoj generaciji u Evropi. Ima on prostora za napredak svakako, ali mislim da ima dosta igraca koji imaju daleko veci potencijal za napredak.

Bice on evroligaski igrac, ali kazem ti, mnogo me podseca po nacinu na koji igra na Rakocevica. Ne fizicki, vec po shvatanju igre i zbog toga mislim da ce neminovno jednog dana u svojoj karijeri da se premesti na poziciju 2.
Korisnikov avatar
By SASA BANJAC
Treba razlikovati Vasu I Miljena na poziciji pleja.Oni nisu ista vrsta pleja.

Miljen je recimo vise plej tipa Djordjevica,leprsav,sa dobrim sutom,izuzetno dobrim pregledom igre,nepredvidiv u asistencijama,zna da "preigra" takav je bio I Djordjevic kao mlad.Miljen nesto slabije igra odbanu jedan na jedan,losije igra izolacije na igracu,ali je izuzetno dobar na liniji pasa I lako sece lopte jer ima sjajno predvidjanje poteza,u kosarci mnogo lezi u predvidjanju I tacnom ocekvanju odbitka lopte,pasa,fnte,strane napada...

Vasa je vise tip pleja kao Obradovic,ne tako lep za oko,sa ne tako dobrim sutom,sa dobrim pegledom igre ali bez nekih nepredvidivih asistencija,mnogo pogodniji za pozicione napade,voli da je lopta dugo kod njega...Zna da bude,jako,jako dobar u odbrani jean na jedan I na izolaciji igaca s loptom,nesto je losiji na liniji pasa.

Oni su kompatibilni za jednu ekupu,jedan drugom nisu,ali su obojica izuzetni mladi plejevi koji ce tek da najbolje od sebe.Jedna ekipa sa njima dvojicom ima ogroman resurs promene ritma,brzine,ideje,nacina igre u napadu,oni daju potpuno razlicite dimenzije igre na terenu.Miljena je lepse gleati definitivno,bar meni,ali to ne znaci da je vasa manje vredan I koristan na terenu.

Miloju skidam kapu za hrabrost koju ima a pre svega za kvalitet koji iz dana u dan raste I razvija se ne samo kod ova dva igaca ngo kod cele ekipe I njega samog kao trenera.Ja verujem da ce Miloje ostaviti dubok trag I kao trene,kao igac je nesumnjivo ostavio.

Po meni se ne treba zaletati sa prognozama ni za Miljenja,ni za Vasu ni za Miloja,svedoci smo da su mnogi treneri I gaci I ako im je bila predvidjana svemrirska karijea zavsili kao sasvim prosecni ili cak I nestali...Od trenera da vas podsetim na recimo Vukoicica,Rusa,Bogojvica,Trajkovica...Od igraca na Aleksandrova,Cubrila,Canka,pa ako hocete I Muslija,Besovica,Marjanovica...

Zato bih ja bio oprezan I kod Miloja,jer recimo Muta Nikolic neveovatno dobro radi po klubovima u kojima nije imperative svaka utakmica-pobeda,trofeji(Partizan,Zvezda),zato u klubovima sa manjim ocekivanjima pravi cuda I dobija ove "velike" klubove(BFC,Radnicki).Treba sacekati I Miloja da vidimo sta moze kad mora da pobedjuje nedelja-cetvrtak,najmanje I kad su mu dva trofeja u sezoni I top 16 nesto s cim se svako jutro budi.ja verujem da on to moze,ali da sacekamo...

Zbog toga bih ja sacekao sa predvidjanjem karijera a posebno sa odlaskom u NBA jer je NBA sad toliko daleko od svih nasih igraca da ne mozemo ni da mislimo o tome,nije ni na nivou petpostavke,posebno je daleko od tinejdzera,sto u treneskom sto u igrackom smislu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sale slazem se sa vecinom toga sto si napisao. Samo mi je jedna stvar ubola malo oko i prosto moram da te pitam. Po cemu je Vasa dobar odbranbeni igrac 1na1? Dobar napadac 1na1 ok, napadacke izolacije ok, ali kao odbranbeni 1na1 meni on uopste ne uliva poverenje. Mislim da ce mu to u eventualnom odlasku u Ameriku i najveci problem predstavljati, nadam se da ce Ameri moci to da mu poprave, ali trenutno mene on u tom segmentu igre prilicno brine.
Korisnikov avatar
By SASA BANJAC
Pa Karabu,ja nisam nesto specijalno mnogo gledao Megu ove sezone,ali evo na sta sam mislio...

Recimo kod duel igre,Vasa mnogo bolje postavlja telo,ima recimo sitniji korak u nazad od Miljena,Miljenu se cesto desi da recimo iskusniji plej ga fintom natea na korak u nazad,miljenov korak u nazad je dug,kolokvijalno receno mnogo je u "vazduhu" to je vreme za koje pritivnik koristeci njegovu slabiju nogu probije.Vasa napravi sitniji korak u nazad I dalje je na coveku,rekao bih da vasa ima brzi torso od miljena a Miljen ima brze noge koje lose koristi,preuge korake u nazad pravi.Vasa je bolji u balansu tela,Miljen je nekako slab na kukovima,previse oscilira kod kretnji u nazad,tesko vrati osu...

Jos jednu stavr bi apostrofirao kod Miljena koja mi se nesvidja,kod prekida ili "staknog" pasa,kad je protivnik rano stao sa driblingom,Miljen mnogo zabacuje telo pozadi,ostaju mu noge bez balansa I gubi teziste,dosta cesto se desi,da mu protivnik zbog toga da pas pored njega I brzo pritrci da opet primi pas,recimo kao neko urucenje,a da Miljen zbog loseg postavljanja gornjeg dela tela kasni I trci mu u ledja...nekad to koriguje "cackanjem" lopte a nekad se to zavrsi penalom...
Sta ti mislis o tome ?

I jos nesto,majvise mi se kod Miljena ne svidja so nije u partizanu,jer mislim da bi za njega bilo ove sezone mesta bar za desetak minuta u svim ligama...Strasno,strasnno mi je zao sto nije bilo sluha za njega,to opasno ide na dusu kluba I DV...
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 141

Branim Kalinu cele sezone, ali ovo nema opravdanj[…]

Ovdje imate Kusturicine utakmice sa zavrsnog U18. […]