Jel proverio neko kako je brat Gramada?
Antoine napisao:
Kako za sada stvari stoje, večiti u donjih 5 ekipa u EL. Nažalost. Partizan će se opet vaditi na loš start zbog kasnog sklapanja ekipe (jer ne neko drugi uvek kriv za to), a Zvezda na promašena i nekompatibilna pojačanja. Nadam se da grešim, ali trenutno Zvezda može da dobije nekoga ludačkom odbranom i fizikom, rezultatom 57-55, dok se naši verovatno nadaju napadačkoj rapsodiji i jebeš centra filozofiji.
Ovako je govorio
Zaratustra Antoine negde u septembru. Drago mi je da su me komšije demantovale promenom trenera i dobrom doselekcijom, mada očekujem pad u nastavku sezone kad povređeni počnu da se vraćaju, a uloge se ne definišu. I čestitam im na dovođenju potencijalnog MVP-a.
Da se vratim na temu, ko ovo nije očekivao ili previše voli Partizan da bi ga dublje analizirao, ili ga ne voli uopšte pa ga i ne zanima. Ovo može da iznenadi nekoga prve godine, ali četvrti put za redom ista priča, zabrinuo bih se za sebe da budem zatečen. "Projekat Željko Obradović" je propao. Treba biti iskren i reći da je bio potpuni promašaj, srazmerno ulaganjima i očekivanjima. Najbolji trener ikada je došao do toga da na alibi konferencijama optužuje
nekoga za to što on u novembru nema tim. On, jedini koji se inače pita za sve. Funkcija Savića je sama po sebi misterija. Dovođenje dokazanih igrača koji će biti preplaćeni (Punter, LeDay, Davis, Parker... za malo Mirotić...) nije ništa donela. Skauting se sveo na to da čekamo igrače sa transfer liste. Nijedan igrač nije u Partizanu odigrao bolje nego u prethodnom klubu, a zabrinjavajuće je da su skoro svi posle nas prodisali. Nemojte upadati u zamku Ostoje da smo mi samofinansirajući, a ovi drugi na budžetu. Ogromne pare se upumpavaju u klub, uglavnom sivi novac ovdašnjih privrednika, slika i prilika same države. KKP je klasičan d.o.o, samo ne sa ograničenom, već bez ikakve odgovornosti. Jedini koji radi dobar posao iz trio fantastika je Ostoja koji uspeva da proda brend pričama o visokim ambicijama, dovođenjem još dve bombe i sličnim propagandnim materijalom. To pomaže nekome da opere pare i napuni džepove, ali nama navijačima ne baš. Željko je upao u zamku Murinja, drži ga još uvek minuli rad, ali realno je žrtva sopstvenog ega i nemogućnosti da prihvati da vreme teče mimo njega.
Sa košarkaške strane, istog sam mišljenja kao i prošle sezone - više nam je potreban još jedan plej nego centar. Pokazalo se nažalost i zašto. Pitanje svih pitanja je kako to da bez Karlika ne možemo da dobijemo FMP koji smo dobili pre nakoliko meseci sa Washingtonom i sinovima? Damoklov mač nam je visio na glavom od početka sezone, povrede Karlika, Bonge ili Sterlinga su bile jasni scenariji za put u propast. I nažalost tako i bi. Krizni menadžment ne postoji, mi smo JOŠ UVEK na tržištu za beka, ali nesposobnost menadžmenta propušta neke igrače kao što su Butler ili Dinwiddie koji bi doneli instant rezultat, koliko sam načuo, blizu smo da propustimo i Payne-a, što znači da nam sledi preplaćivanje nekog Calathesa. Od leta čekamo NBA cut da bismo doveli Bassey-a, da bismo dočekali Bruna za kojeg plaćamo obeštećenje i pozamašnu platu. Nisam siguran da vredi 1.5 miliona po sezoni. Ozbiljan klub bi krizu rešio otkazom Jabariju.
@zex Po meni, Payne je nivo iznad Calika.
Da završim u optimističkom duhu: od ponedeljka nas čeka lepše vreme, kažu ide do 22 stepena.