Stare teme
Korisnikov avatar
By skeske
Partizan je dobro nadomjestio odlaske Madara i Grka, sada ako ubodu trojicu koja se najavljuju, bice to opet prezajeban tim.
Bice zanimljivo ispratiti koga ce dovesti na 1 i 5
Korisnikov avatar
By gramada
Pitanja oko pojacanja su u mafijaskoj drzavi pod znakom pitanja slavina je zavrnuta do daljnjeg tako da mrka kapa....... jedino mi zao Zeljka sve drugo nek ide u pm
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
gramada napisao: Pet Avg 04, 2023 7:58 pm Pitanja oko pojacanja su u mafijaskoj drzavi pod znakom pitanja slavina je zavrnuta do daljnjeg tako da mrka kapa....... jedino mi zao Zeljka sve drugo nek ide u pm
Daj ne zazaj, jasno je da je Zvezdi dato više i da oni sad imaju opet pol poziciju, ali ni mi nećemo ostati kratkih rukava. Misliš da bi Panter, Lidej i Naneli produžili da neće doći još 2-3 vrhunska igrača?

Nestrpljivi smo mnogo, jasno i zbog čega, ali ja sam nekako miran kada su u pitanju Željko i Zoran. Prošla godina me je skroz dematovala, izbor igrača mi se nije sviđao, kao ni koncept igre i uloge na parketu, ali eto na kraju napravismo ogroman rezultat.

Bilo je dosta odličnih opcija da se popupe kao FA na EL tržištu, koje bih ja bez trunke razmišljanja uzeo, ali ko zna šta je Žoc smislio za ovu sezonu... Para ima i mogli smo dovesti igrače da smo hteli, naravno ne sve koje smo hteli, ali eto primera radi Mirotić i Milutinov su sigurno bili na meti, ali su odabrali neku drugu sredinu iz raznih razloga...

Osećam da ćemo opet kao prošle godine dovesti nekog na praktično nemoguću foru, kao što smo izvukli Janisa iz ugovora sa Panatom, a on čovek im kapiten i ima važeći ugovor. Kontam da će se tako neko opet izvući, da će se za nekoga platiti obeštećenje, neki škart iz NBA i to je to kompletni smo.

Drago mi je da neki koji su pominjani iz NBA nisu došli, gledam određene igrače i ne mogu da verujem kakvi sve tipovi danas igraju u najjačoj ligi na svetu po 5-6 godina za fine novce... Sve je odavno otišlo u Honduras.
Korisnikov avatar
By skeske
Ne bih se slozio da je Zvezdi dato vise, prije da je Zvezda razvodnila budzet na vise igraca, a da ce Partizan probati opet sa uzim rosterom ali sa vise brutalnih igraca. Tu ce to negdje po budzetima biti po mom misljenju.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Nek se privatizuje sve i u rac, mada i tad bi izvlacili pare preko drzavnih firmi…
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
skeske napisao: Sub Avg 05, 2023 1:50 pm Ne bih se slozio da je Zvezdi dato vise, prije da je Zvezda razvodnila budzet na vise igraca, a da ce Partizan probati opet sa uzim rosterom ali sa vise brutalnih igraca. Tu ce to negdje po budzetima biti po mom misljenju.
Ne bih trošio tastaturu i vreme na to koliko košta dovesti 9 novih igrača, od kojih samo Yago nije EL igrač, plus zadržati Nedovića, Lazića, Mitrovića, Ilića, Kuzmića... Naravno, tek se nagađa ko će još doći kod vas jer se očekuju igrači na poziciji beka i visokog krila. Čak i da ne dođu, a nema sumnje da će doći, mislim da je to nešto više novca nego što je trebalo da se zadrže Panter, Avram, Naneli, Lidej i dovedu Jare i Mateuš.

No nije ni važno, svakako možemo se raspravljati do prekosutra. Objektivno gledano vaših 9 pojačanja nisu došla za džabe, kao što ni naši nisu ostali za džabe, e sad je pitanje koliko je to novca tačno, ali to nikad nećemo saznati, možemo samo nagađati.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Valderama napisao: Pon Avg 07, 2023 9:37 am Meni nije jasno oko čega se vi prepirete i šta vam kvari sreću u momentu kad država pravi svemirske brodove od naših košarkaških klubova. Pa je l' bitno da li Zvezda ima budžet 15 miliona evra a Partizan 14 miliona evra ili obrnuto? Ne'š ti razlike.
Ma dobro Valderama, dosadno malo, tiho nema košarke, nema transfera, pa da bacimo koju reč na forumu...

Znaš dobro da ovaj način funkcionisanja kluba nikako ne podržavam i da ne volim što smo instant projekat, ne sviđa mi se silno pumpanje novca u klub, jer znam da je sve to prividno i privremeno. Sutra kad nekom kvrcne tako, samo će se zatvoriti slavina i ode sve u nepovrat... Neće ostati ni Željko, ni Panter, ni Trifa, ni Đuša, ni Matović u krajnjem slučaju.

Što se kaže postali smo i mi i vi Makabi, odnosno Panata iz poslednjih 10ak godina, pumpa se novac, nekad bolje investirano, nekad lošije, nekad imaš trenera, nekad ne, nekad uspeš da napraviš neki iskorak, ali uglavnom nema nekih razultata u EL.

Da li smo u milosti ili nemilosti države je pitanje, da li je prošle godine zavrnuta slavina i zato nisu dovedeni preko potrebni igrači u kriznom periodu, već jedan Brozdi, pitanje je. Da li ćemo dobiti novac koji nam je obećan za budžete ili ne, ostaće i uvek će biti bojazan, ali ne mene, nego ljudi u klubu. Ali i ti ljudi u klubu, ta uprava je ista priča kao i ova vlast, presađeni limar i kompanija, kojima je neko objasnio kako se mažu oči ljudima i koji su prosto dno dna. Meni se ovo ne sviđa nikako, pogotovo ona akcija gde ti praviš budalama navijače, ali i treba da nas **** kad smo glupi. Navijači skupljaju pare za porez koji je napravila uprava i uprava im za to daje majice, zahvalnice i slično. Dok je ovaca biće i vune... Cela ova priča mi se gadi, ali ja drugi klub nemam i naravno da ću da gledam utakmice i da se nerviram (manje ili više) i da pokušavam da uživam u košarci.

Kako bilo, mislim da ima ozbiljnih igrača i da treba da radimo dobar skauting. Treba da primenimo ono što rade Baskonija, Alba, Valensija, gde se dovode igrači iz EK i LŠ klubova, iz razvojne lige i dobijaju ulogu u timu. Posle se prodaju ili ostanu, ali svakako da se manje para troši primera radi na dovođenje jednog Rivera ili Kostela iz ACB lige, nego na Lesora iz Makabija. Isto dobar skauting na nižem nivou rade Ulm, Promiteas, Turk Telekom, odnosno Igokea, Mornar na ABA nivou. Pisao sam o tome na temi Evropska košarka baš na primeru Valensije a dotakao sam se i Baskonije u nekom postu.

Meni se čini da mi skauting zadnje 2 godine i nismo imali. Koga smo mi to doveli ispod radara od kad je Željko došao?
Panter, Naneli, Exum, Lidej, Papapetru, Ponjitka - sve vrhunski provereni igrači
Avram, Jare, Đuša, Smajli - poznati domaći igrači
Balša, Tristan - perspektivni mladi iz NCAA i EL
Lesor, Kuruc, Mur, Brozdinski, Madar - relativno poznati igrači na tržištu Evrope

Od svega toga što smo kupili u zadnje dve godine, može se reći da smo izrudarili i/ili na sledeći nivo podigli Madara, Lesora, Avrama i Smajlija.
By Tamerlan
Salvatore Guliano napisao: Pon Avg 07, 2023 11:32 am
Valderama napisao: Pon Avg 07, 2023 9:37 am Meni nije jasno oko čega se vi prepirete i šta vam kvari sreću u momentu kad država pravi svemirske brodove od naših košarkaških klubova. Pa je l' bitno da li Zvezda ima budžet 15 miliona evra a Partizan 14 miliona evra ili obrnuto? Ne'š ti razlike.
Znaš dobro da ovaj način funkcionisanja kluba nikako ne podržavam i da ne volim što smo instant projekat, ne sviđa mi se silno pumpanje novca u klub, jer znam da je sve to prividno i privremeno. Sutra kad nekom kvrcne tako, samo će se zatvoriti slavina i ode sve u nepovrat... Neće ostati ni Željko, ni Panter, ni Trifa, ni Đuša, ni Matović u krajnjem slučaju.

Što se kaže postali smo i mi i vi Makabi, odnosno Panata iz poslednjih 10ak godina, pumpa se novac, nekad bolje investirano, nekad lošije, nekad imaš trenera, nekad ne, nekad uspeš da napraviš neki iskorak, ali uglavnom nema nekih razultata u EL.

Da li smo u milosti ili nemilosti države je pitanje, da li je prošle godine zavrnuta slavina i zato nisu dovedeni preko potrebni igrači u kriznom periodu, već jedan Brozdi, pitanje je. Da li ćemo dobiti novac koji nam je obećan za budžete ili ne, ostaće i uvek će biti bojazan, ali ne mene, nego ljudi u klubu. Ali i ti ljudi u klubu, ta uprava je ista priča kao i ova vlast, presađeni limar i kompanija, kojima je neko objasnio kako se mažu oči ljudima i koji su prosto dno dna. Meni se ovo ne sviđa nikako, pogotovo ona akcija gde ti praviš budalama navijače, ali i treba da nas **** kad smo glupi. Navijači skupljaju pare za porez koji je napravila uprava i uprava im za to daje majice, zahvalnice i slično. Dok je ovaca biće i vune... Cela ova priča mi se gadi, ali ja drugi klub nemam i naravno da ću da gledam utakmice i da se nerviram (manje ili više) i da pokušavam da uživam u košarci.

Kako bilo, mislim da ima ozbiljnih igrača i da treba da radimo dobar skauting. Treba da primenimo ono što rade Baskonija, Alba, Valensija, gde se dovode igrači iz EK i LŠ klubova, iz razvojne lige i dobijaju ulogu u timu. Posle se prodaju ili ostanu, ali svakako da se manje para troši primera radi na dovođenje jednog Rivera ili Kostela iz ACB lige, nego na Lesora iz Makabija. Isto dobar skauting na nižem nivou rade Ulm, Promiteas, Turk Telekom, odnosno Igokea, Mornar na ABA nivou. Pisao sam o tome na temi Evropska košarka baš na primeru Valensije a dotakao sam se i Baskonije u nekom postu.
Potpisujem! :clap:
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]