Za naše uslove i ovaj deo godine odličan potpis iskreno.
Ajde prvo šta mi se ne sviđa:
Njegova usijana glava.
Prisutni drastični padovi u koncentraciji.
To što je doveden i forsiran kao bivši igrač Zvezde.
Što nije plaćen malo.
Može doneti poremećaj hemije koju smo izgradili protekle nedelje u odsustvu Pantera.
Što je pored toga još Miškov igrač.
Šta mi se sviđa:
Ozbiljan centar - stalni član Francuske repke, 26 godina i tri EL sezone za sobom, uz dve u EK, dakle 5 godina, odnosno od 21. godine igra na vrhunskom nivou u Evropi.
Prošle godine kod Mitrovića sazreo kao igrač i bio jedan od nosilaca igre osvajača EK, bio je na 12 poena i 6 skokova.
Ove godine igrao EL na vrlo pristojnom niovu u Makabiju, dakle 2 meseca u ozbiljnom timu kakav je ove godine Makabi. Odigrao je 5 utakmica ove sezone u EL, prosečno igrao 11 minuta po utakmici, a s obzirom da je doveden umesto povređenog Žižića, minutaža mu je očekivano opadala kako se Ante vraćao u roster. Stoga je Matijas igrao protiv Zvezde, Armanija i Asvela 18,13 i 15 minuta, uz u te tri utakmice prosečno 12 poena, 4 skoka, 1 asistenciju, 1 ukradenu i 1,3 izgubljene lopte. Pored toga vrlo dobar procenat šuta iz igre 13/15 za dva odnosno 87%, ali i 9/16 sa bacanja, što je 56%.
Doneće nam sigurne poene i dubinu u igri.
Doneće nam čvrstinu u odbrani.
Doneće nam određenu energiju na obe strane terena, ali i u svlačionici (što može biti i loše).
Zadovoljan sam više nego što sam nezadovoljan.