Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Zex88
Стигао Нвора.

Тренутно овако:

Јаго,Коди,Миљеновић
Кенан,Добрић,Картер
Калина,Рокас,Лазић,Оџелеј,Нвора
Монеке,Деда,?
Боломбој,Изунду,Плавшић

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Zex88 napisao: Uto Jul 08, 2025 1:00 pm Стигао Нвора.

Тренутно овако:

Јаго,Коди,Миљеновић
Кенан,Добрић,Картер
Калина,Рокас,Лазић,Оџелеј,Нвора
Монеке,Деда,?
Боломбој,Изунду,Плавшић

Za sada vrlo zanimljiv sastav ako mene pitate, po mom nekom ukusu dosta igrača tu ima...

Pre svih Karter, kojeg sam priželjkivao u KKP, u pitanju je neka kombinacija Jaga i Kenana, pravi skorer, na ovom nivou nedokazan i neoproban, ali siguran sam da može biti ozbiljna pretnja za svakog u EL i mislim da bio kao druga opcija na beku bio odličan.

Dovođenje bivšeg NBA šampiona - Nvore je dobra investicija, dečko ima 4 sezone u NBA, što primarno ne mora ništa da znači (pogledati pod Pokuševski), ali dolazi u najboljim godinama 27, posle sezone adaptacije u Efesu. U prvoj sezoni u EL imao je prosečno 18 minuta na parketu u regularnom delu, sa učinkom od 8,4 poena, 3,5 skokova, 1,4 izgubljene lopte, bacanja na 86,5%, za tri 36% za dva 51%. Dakle solidna sezona u kojoj su mu se menjale uloge u odnosu na promenu trenera, u odnosu na zdravstveni bilten ekipe i slično. Svedoci smo toga da igrači koji dođu iz USA imaju odlične druge sezone, stoga ne sumnjam da će Nvora koji je uzimao po 15 minuta u NBA moći da nađe sebi mesto u EL.

Čima je cirkuzant, ali ozbiljan igrač, biće zanimljivo videti ga u CZ, svakako najveće pojačanje kluba ove sezone, za sada.

Miljenovića sam pominjao kao želju u KKP, ali eto, završio kod komšija, videćemo koliko može na par stepenika višem nivou.

Odželej je takođe jedan od igrača koje sam pominjao kao želju u KKP, međutim nakon ove sezone nisam siguran šta se od njega može očekivati. Pre dve godine je imao dosta dobru sezonu u EL, bio jedan od glavnih igrača Valensije, a onda je produžio ugovor s njima i nekako pao u drugi plan ili neki zimski san, mada su i oni doveli Sestinu na toj poziciji. Iskreno zanimljivo da prošle sezone nije promenio sredinu, možda sad nakon godine "odmora" i lakšeg ritma sad opet pokaže više, u pitanju je igrač koji ima kroz karijeru oko 40 % šut za tri.

Izundu je imao dobru sezonu u Galati, pre toga u Oldenburgu, prosto jedan od onih centara koji mogu da igraju bilo gde, zna se šta se od njega očekuje i solidna je opcija. Koliko se sećam on je u FMP-u bio odličan, pogotovo druge i treće sezone, i tada se pominjalo da bi mogao u "prvi tim".

Povratak Plavšića sa pozajmice nije loša priča, nisam ga gledao ove sezone, ali sigurno da je digao samopouzdanje, da li je to dovoljno da igra na EL nivou ili ne, videćemo. Domaći igrač, još u dobrim godinama, ako se bude dobro radilo s njim ima šanse da bude solidna 2-3 opcija na centru.

Generalno svi igrači koji su došli su doprineli na podizanju sajza ekipe, što je falilo prošle godine...

Biće zanimljivo videti ko odlazi, sem Tea i Mitrovića, Nedoviću i Braunu su istekli ugovori, pominje se da i Lazić ide, pitanje je kakav je status Kenana, Kodija, Jaga i Rokasa.

Svakako glavno pitanje je šta sa Fićom, da li on ostaje ili ide, e kad se to reši onda može da se dalje razmišlja... mada mi iskreno deluje da ide, ne bi Čima došao da Fića ostaje, to je neko moje viđenje

Fali vam još jedan organizator igre, moje mišljenje takođe je da bi bilo dobro zadržati Nedovića, on i Karter na 2, plus Kenan mislim da bi to bila ozbiljne opcije, sva tri različita igrača.
Korisnikov avatar
By Gaja
Meni backup na 5 Izundu i Plavsic deluje dooosta rizicno. Mislim da se veoma lako moze pokazati da obojica nisu kvalitet za EL i da se iskomplikuje situacija.

Na 1 ako se kukalo prosle sezone kukace se i ove defintivno. Mislim da Jago udario neki svoj limit a Kodi jedino da prangija celo leto po 100 ubacenih trojki dnevno. Od Miljenovica ne bi trebalo da se ocekuje mnogo u svojoj prvoj EL sezoni.
Korisnikov avatar
By Zex88
Вероватно ће бити Петрушев на 5(ако остане), а остали да крпе до Боломбоја..А према последњем,он неће бити спреман до јануара..

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Gaja napisao: Uto Jul 08, 2025 4:45 pm Meni backup na 5 Izundu i Plavsic deluje dooosta rizicno. Mislim da se veoma lako moze pokazati da obojica nisu kvalitet za EL i da se iskomplikuje situacija.

Na 1 ako se kukalo prosle sezone kukace se i ove defintivno. Mislim da Jago udario neki svoj limit a Kodi jedino da prangija celo leto po 100 ubacenih trojki dnevno. Od Miljenovica ne bi trebalo da se ocekuje mnogo u svojoj prvoj EL sezoni.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da Fića ostaje, onda to ima logike, pogotovo kad znaš da se vraća Bolomboj sredinom sezone, plus imaš Čimu koji može u nekim postavkama na 5 da igra, a na 4 imaš takođe dosta opcija. Dakle ukoliko je ta priča da je Petrušev prvi centar onda je ovo da kažem smisleno. Ako nije Filip opcija, onda će morati da se dovede prvi centar, pa otprilike isto tako da se krpi do povratka Džoela.

Slažem se oko Jaga, mislim da je on sticajem okolnosti dobio i više prilike nego što po kapacitetu i zaslužuje, ali eto ispade da prva i druga opcija nisu bile dovoljno dobre u prethodne dve godine, te je on uletao i čupao stvari. Mislim da je vreme da se pozdravljate s njim, nema on skoro pa ništa što može da donese u ovoj novoj postavci, jer je izvesno da se dovodi još jedan plej.

Miljenović tu treba da bude upravo ono što je bio Jago, 3. opcija na pleju, odnosno neki 7. bek u rotaciji, bez preterano očekicanja. Ali dečko ima sajz, ima određene kvalitete, preskočio je par stepenica, pa ajde da vidimo kako to izgleda...

Šipurske livade napisao: Sre Jul 09, 2025 12:19 am Po meni ni jedno pojacanje nije kvalitet za startnu postavu ekipe koja hoce u top 8 makar. Jedino Moneke ako se uklopi.
Ne znam šta očekuješ koje igrače, Tavaresa, Kamapca, Džejmsa, Nana, Mirotića... imena ne igraju košarku, videli smo primer Pariza koji nije imao ni EK ekipu koja je igrala PO ove sezone, tako da ne bih gubio vreme na objašnjavanje oko toga
Korisnikov avatar
By Zex88
Valderama napisao:Da li je moguće da se odričemo Nedovića i Mitrovića
Kuda ova svet ide
Рекао би човек да се одричимо прајм Шека и Кобија..
Ма колико их ја готивио,ако желимо нешто више,морамо да тражимо млађе,квалитетније,играче који нису дефанзивна лабилност(поготово је то Недовић био).
Хвала им за све,златни сат и плакета и видимо се на трибинама..

Korisnikov avatar
By MileBL
Прве опције су нама проблем, кад они лоше играју онда се осјети и мањак квалитета код играча са клупе
Могли су Недовић и Митровић још гулити
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 41
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]