Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni je produzetak treneru koji je do sada izgubio ubedljivo, rekao bih sramotno polufinale KLS i KRK, a pritom ima dobre sanse da bude ometlan u finalu ABA sramotan potez.

Uz Allmana pominju i Harry Giles-a, to je momak koji mi mnogo smrdi na Jabari pricu... Previse ozbiljnih povreda.

Inace, Bingham kojeg sam video kao moguce resenje izgleda ide u Baskoniju.

Hejs se meni dopao u Zalgirisu, sad zadnje dve sezone je u padu... Ali to je onako potpuno tipican crni centar koji stiti obruc kakvih ima na tone... Voleo bih da smo malo hrabriji i da pokusamo sa malo atipicnijim igracima, koji mozda imaju neke mane, ali koji bi doneli neke specificne kvalitete.

Inace, generalno mi se dopada sto za pojacanja gledamo u Kinu, Evrokup, ja bih tu uvek dodao i Australiju. Trebaju nam igraci koji su gladni i zeljni dokazivanja.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ma da, kad pogledaš sezonu u kojoj neće biti tofeja, u kojoj neće biti afirmisanog igrača, u sezoni gde neće biti prodatog igrača ti u takvoj sezoni pred 3. meč finala dajše treneru produžetak ugovora, a u istom tom meču može da dobije metlu. Stvarno suludo, jeste bio čovek dobra opcija za ovu tranzitnu fazu i bolje njega da "istrošimo" nego nekog domaćeg trenera, ali da ga produžiš, tu stvarno nema pameti.

Da li su ovi igrači koji se dovode njegov izbor ili ne, ne znam, ne poznajem preterano dotičnog i njegov rad da bih znao šta je njegova filozofija i stil košarke. Ali možda Hejs-Džekiri i jeste taj kombo koji mu treba...

Eno Žalgiris nastavlja pravim koracima, digao Lija iz Efesa, ista priča kao Rajt i NWG iz Olija prošlog leta, kao Nwora u CZ...

Pogledajmo Valensija gde je i kako sastavila ekipu koja ih je odvela na F4...
Montero - Andora
Tejlor - Unikaha
Badio - Manresa
Mur - Darušafaka
Tompson - Efes
Key - Letnja liga
Rivers - Ređo Emilija
Kostelo - Baskonija
Sako - Asvel

Pa jedan Real je uzeo Feliza iz Huventuda, pa ga napravio u zverku, to je igrač kojeg bih rado voleo u mom KKP.

Evo još jednog mog predloga Ibi Votson iz Bamberga. Po Rusiji vredi gledati, Melo Trimble iz CSKA, Trent Frazer iz Zenita, pa pomenuti Bingam iz Uniksa...

Adama Sanogo, kojeg sam pominjao, eno u Halonu od kako je prešao rastura, 18pts i 11 skokova u proseku.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Meni je zanimljivo naše nepoverenje prema igračima iz ABA lige. Valensija, pa i Real i Barsa dosta kupuju iz svoje lige.

Ono što mi je posebno zanimljivo je što jedini momak iz ABA koji je dobio šansu je Lakić i on je prilično dobro iskoristio. Nakića su povrede osakatile, pa ga ne bih ni ocenjivao. Sad sam poprilično siguran da će Tanasković biti odlično pojačanje za nas. Ja bih iz ABA veoma ozbiljno razmislio i o Lazaru Stefanoviću.

Generalno bih izbegavao NBA i EL pojačanja. Izuzetak su mi naši igrači i momci iz okruženja. Mislim da su oni top igrači koji svojim prisustvom odmah čine da ekipa bude kandidat za plej of nama nedostupni. Ostali, iako kvalitetni, ipak drže preveliku cenu za nivo košarke koju donose.

Tako da bih ja generalno gađao u najvećoj meri igrače iz evrokup i BCL ekipa iz pre svega turskog, nemačkog, francuskog, španskog i italijanskog šampionata. Tu naravno dolaze i Rusija, Australija i G liga (ali samo momci koji nisu predugo u G ligi, pre svega mlađi i gladni).

Za Japan i pogotovo Kinu sam jako skeptičan. Svaka čast na Karliku, ali on me je kupio prikazanim za reprezentaciju. Sama kineska liga usled restrikcija u broju stranaca je jako upitnog kvaliteta.

EDIT:

Da li si možda ispratio Samogija iz Solnoka? Nisam ga gledao, a vidim da ima dobru statistiku i čitao sam neke prilično lepe stvari o njemu.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Apsolutno se slažemo oko toga, mislim da momci koji su dovoljno dugo u ABA, a koji su promenili par uloga u ovom takmičenju, mogu itekako da budu dobra pojačanja za nas. U Lakića nisam ni najmanje verovao, ali eto dečko je za ono što je doveden i više nego zadovoljavajuće odradio i pokazao se. Mislim da su ti igrači navikli na taj neki nivo košarke i čvrstinu koja je potrebna za stepenik više, pogotovo što od 18 timova ti imaš 6 ozbiljnih klubova (3 EL i 3 EK), dakle na svake 3 utakmice imaš jednu sa nekim od njih, što je dobro. Ako se neko pokaže u tom takmičenju, mislim da je spreman za korak dalje.

Ono što može na osnovu statistike i očnog testa da se zaključi da bi sledeći igrači, koji su u najboljim godinama, iz ABA mogli da se probaju, da su low risk u smislu novca i decent value, a neki i potencijalno high value:
Aleksa Ilić
Nathan Mensah
Dušan Miletić
Nikola Manojlović
Filip Barna
Daron Russell
Umoja Gibson
Gregor Glas
Savo Drezgić
Pavle Nikolić
Stefan Momirov
Kosta Kondić

Kao i neki od igrača, koji bi mogli da budu veterani kao što je više puta pominjani Aleksej Nikolić, kojeg bih voleo na poziciji Kalatesa, kao i Dragan Milosavljević na poziciji kapitena.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Amerika, Rusija, Australija, Francuska, Italija, Spanija, Nemacka i Turska nisu zemlje treceg sveta. :hand:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
KK Partizan 2025/26.

Amerika, Rusija, Australija, Francuska, Italija, S[…]