- Pet Feb 24, 2023 10:49 am
Ajde bre više vi sa suđenjem, suđenje je bilo onako kako se i očekuje kada igra jedan Fener protiv jednog Partizana, prosto reputaciju kod sudija moraš da zaslužiš, zna se dobro ko je jedan od najboljih timova u Evropi, a ko kratkoročni projekat. Itudis i Žoc kad se stave na vagu, jeste da je Žoc teži, ali prosto suđenje nije bilo ni blizu masakra. Većina faulova koji su svirani u njihovu korist su bili faulovi, imali smo i mi sekvencu u 3/4 kada su nam sudili u našu korist, sve je to normalno, neće svaku ključnu nama suditi, a neće ni njima, da ne bi uticali na meč. Po mom mišljenju suđenje nije bilo ključni faktor u našem porazu.
Neverovatno mi je da njima Gudurić sedi na klupi celu 3/4 i mi to ne iskoristimo, a onda kad je ušao, onda nas je rasturio. Ne možemo da nađemo igrača koji može da ga čuva, ne možemo već dve godine da stignemo da izrotiramo u odbrani kako treba, pa nas pune trojkama sa dodatnim pasom. Nas je juče odbrana ubila, Pjer je imao 5/5 za tri, od čega su mu svih 5 šuteva bili otvoreni sa desnih 45 ili iz ćoška iz pasa više, koji je sledio iz naše loše i kasne rotacije. Šta ima da pričamo posle toga? Pored toga što ajde pik branimo iskakanjem ili preuzimanjem, pa to i nekako da prebrodim, ali pomoć sa prvog pasa, koja se uči u kadetima se kod nas stalno viđa na utakmicama. Ja to ne mogu da svarim iskreno, biće na kraju da je Željko bio u pravu da su mu igračii glupi, kao što se pričalo...
U napadu nama 3/4 oba pleja dobijaju po 3. ličnu, pa ulazi Avram, te uz njega kolko-tolko i izgurasmo 5 minuta na parketu i na neku želju Smajlagića smo bili u igri, a onda počinje da pada i Avram, a mi ne možemo da rešimo napad u našu korist i ne vraćaju se ni Exum ni Madar koji su do tada u odličnom ritmu bili. Pa ostavi ga, nek i dobije 4. faul, nije ništa strašno. U tim trenucima se lomilo i tada smo izgubili utakmicu, jer nismo uspeli da kupimo koš i da se odlepimo lepo, a oni su strpljivo i polako topili prednost, koristili našu svaku grešku i na kraju nas dobili.
Ja nastavljam da samo prezirem Pantera, jer čovek ono što divlja i pogađa u napadu, s druge strane samo prosipa u odbrani, znači koliko gluposti on pravi u odbrani to je meni neverovatno, a onda iz njegovih grešaka ili drugi prave faul ili se otvara neki drugi igrač ili njegov igrač pogađa. Ona situacija gde ga Gudura prolazi bez ikakvog problema i bloka sa centralne pozicije, a on pokušava Guduri sa leđa da izbije loptu, što ne uspeva i Marko daje zicer sam, uz faul dal Lesora koji je pokušao da ga isprati na obruču... Znači gadi mi se taj Panter.
A kad smo kod gađenja, gadi mi se i ona šaka jada što se zovu navijačima Partizana. Ti vodiš protiv Fenera a nema nikakve atmosfere, oni te lome, nema reakcije, ne ume da se prepozna situacija, nit simpatizeri, nit ovi plaćeni organizovani da razmrdaju tim, a dobro se zna kakva smo ložana od tima i kako svi naši igrači igraju na višem nivou kada zagrmi hala...
Nema šta preterano da se tu zameri igračima iskreno, odigrali su ok meč, mislim da je i ovaj meč izgubio Željko, kao i onaj u KRK. No nije kraj sveta, igrali smo protiv jenog Fenera, koji je top 5 ekipa u Evropi i koji. Izjednačeni smo sa Makabijem i Žalgirisom, od čega sa jednima imamo pozitivan a drugima negativan skor, videćemo večeras nakon završetka kola kako stojimo. Ništa nije izgubljeno, ova utakmica se i nije očekivao da se dobije, sledeće tri su bitne Alba, Milano i Virtus, tu se lomi sezona.