- Pon Apr 14, 2014 10:46 am
Don Sale, probacu.
1) Koliko ja znam (mada dozvoljavam da gresim) ovo pravilo je prvo bio neformalni dogovor, a tek je uz statut koji je donet krajem septembra 2012.g. zvanicno regulisano. Zato Radnicki nije diskvalifikovan, jer je bio neformalan dogovor, koji ocito nije postovan te je u septembru ozvanicen.
2, 3, 4) Tackom 4 si odgovorio sam sebi, Savez je gramziv. Znam da 250 franaka deluje kao sitnica, ali kod nas nista nije sitnica i svaki dinar koji moze da se uzme za sebe, uzece se.
5) Znaci, mislis da je ugovor sa Vardom morao biti sastavljen na engleskom kao dokaz da je stranac? Znaci li to da bi i ugovor sa nekim Hrvatom ili Crnogorcem morao biti sastavljen na engleskom da bi svima bilo jasno da je stranac? FIBA ne poznaje pravilo kosarkaskog drzavljanstva, zbog toga savez nije u obavezi da registruje ''strance'' kao prave strance. Sto su oni zbog para iskoristili, ali domacim pravilnikom se od septembra znalo da ce se takvi igraci voditi kao stranci.
6) Ja ti lepo kazem da se to znalo pre januara 2013.g. Sad mi je strasno zao sto je arhiva sa starog foruma izgubljena, jer je prvi post na novom forumu od decembra tek, pa se nije vodila prica o tome. Secam se dobro da smo od pocetka sezone upozoravali na takvu situaciju.
Sad probaj ovo da ne shvatis neprijateljski. Varda, Borisov, Capin, Markovic su igrali u Srbiji i pre donosenja ovog pravila, ranije se nisu vodili kao stranci, svi imaju i domace drzavljanstvo. To nisu novi i nepoznati igraci koji su se tek pojavili u Srbiji, svi su vec ranije bili tu, u takvim situacijama Savez radi po inerciji (nije opravdanje, vec objasnjenje). Svako uvodjenje novog pravila dovodi do toga da u prvom periodu dolazi do gresaka i propusta. Opet nije opravdanje, vec objasnjenje, to je realno tako. Pogotovo sa nasom administracijom ma koja bila. Kod mene na fakultetu je pao kompjuterski sistem i ljudi su mi ponistili ceo semestar, da li sam popizdeo, naravno da jesam, ali oni su samo slegli ramenima i rekli nadoknadices u drugom. Ne opravdavam takvo ponasanje, svakako da je bahato, ali je to nesto na sta se mora racunati kada se ide pred nasu administraciju, siguran sam da si i sam svestan toga.
E sad, zasto je Radnicki uopste pravio na samom startu sezone ekipu u kojoj su Varda, Capin, Markovic, Borisov (kao sumnjivi) i plus Vajt, Emening i Vortington (Vizera ne racunam, on je docnije dosao)? Da li ti meni mozes da objasnis to, ali onako realno kako jeste, posto vidim da si upucen u desavanja u klubu. Pitam te jer je moja teorija da ste hteli jednostavno da oborite to pravilo postavljanjem saveza pred svrsen cin. Znali ste da ste domacini u kupu i hteli ste da izvrsite pritisak, jer da je palo pravilo u kupu, palo bi i kasnije. Mislili ste da ce proci jer su i Partizan i Zvezda imali slican problem (samo u manjoj meri).
Znam da zelis da opravdas svoje i da svalis svu krivicu na savez, ali to jednostavno ne pije vodu. U najmanju ruku ste podjednako krivi jer se na sva upozorenja jednostavno niste obazirali i terali po svom. Da li je kosarkasko drzavljanstvo skakljivo pitanje naravno da jeste. Da li je savez pravio greske, svakako da jeste. Da li ste vi hteli da izigrate savez, bespogovorno jeste.
Veliki pozdrav
I kad ne budes prvi ti...