Stare teme
By luki
Stvarno bih voleo da Misko i Raskovic jednog dana nagovore svoje igrace da ne igraju za reprezentaciju pa da vidite koliko bi ostali menadžeri "ucinili" nesto korisno za Srbiju.
By tremi08
Ja nemam nista protiv momaka koji ne zele da igraju na nagovor menadzera,ako ne osecaju Srbiju kao svoju zemlju,Bosna ce ih sacekati uvek siroke ruke ali i CG,Albanija pa nek igraju tamo. Ako oni zele da igraju,oni ce igrati jer sumnjam da postoji u ugovoru sa menadzerom klauzula da ne sme da igra za repr.ako menaddzer to kaze. I ako se to desava sa menadzerima,onda ljudi koji imaju neku reputaciju kao sto su Sale,Bodiroga treba da pozovu te klince da ne potpisuju ugovore poimenicno sa ljudima koji stete nasoj kosarci. Ovo su blamaze trenutno.
Korisnikov avatar
By djokonda
tremi08 napisao:Ako je tako ok,ali npr.ja vidim Nesica malog koji se seta po Beogradu i Pancevu a nece da igra(ili vec ne moze). Marjanovicu svaka cast i Petrusevu.
Nešić je 98. i nema pravo igranja...Dalibor Ilić i Škorić, mislim i Jovičić su hteli da igraju i bili su na pripremama pa su prebačeni u EYOF selekciju za koju je na kraju samo Škorić valjda igrao...a recimo ova tuga Tadija Tadić je ubačen u 12 i to još igra drugog pleja.

EDIT: Skoro nismo imali tanju generaciju...mislim da je 99. tanje od 96...a činjenica da i pored ovako slabog 99. nema nikoga iz 2000. (osim dva centra), ne uliva mi poverenje ni u tu generaciju...npr. za 96. se znalo da je tanko pa su tu uvek bila po 3-4 igrača iz 97., pa čak i 98. Sumnjam da se situacija drastično menja i sa igračima koji nisu ovde jer ako su prospekti na nivou Marjanovića onda je to slabo.
Korisnikov avatar
By miki
Ne bih se slozio da nam je '99 tanka generacija, nemamo kvalitetne unutrasnje igrace u toj generaciji ali visoki igraci iz '00 (koja je takodje jaka) to mogu da nadoknade.

'99

1.M.Jovicic(Real), A.Marjanovic(Barsa), V.Vulikic(Zemun),S.Krtinic(Vojvodina)
2.D.Radoncic(Real)?, L.Nikolic(Stella Azzura),A.Matic(Mega),Branislav Bolozan(Italija)
3.D.Petrovic(Virtus),N.Miskovic(Mega),B.Latinovic(Partizan),L.Glisovic(Zemun)
4.S.Simic(Mladost SP),A.Komazec(OKK Beograd),B.Ristanovic(Sumadija),M.Drca(Sprots World)
5.F.Pavicevic(Italija),D.Ilincic(Mega),D.Popovic(Kragujevac),V.Djordjevic(CZV)

'00

1.L.Cerovina(Polet), J.Sisovic(Sports World),M.Stojanov(Spartak)
2.D.Ilic(Ikogea),B.Trifunovic(Konstantin),U.Isailovic(Partizan)
3.V.Rajacic(Italija),B.Rutesic(Partizan),V.Radakovic(Vojvodina)
4.B.Nedeljkovic(Mega),D.Petrusev(Spanija),N.Curcic(CZV)
5.B.Koprivica(SAD),M.Pecarski(Mega),D.Marjanac(Partizan Banja Luka)

Moguce da sam nekog zaboravio, ali u kompletnom sastavu mislim da bi bili legitimni kandidati za zlato,a ovako...jad,tuga i čemer.
Poslednja izmena od miki u Ned Avg 09, 2015 10:21 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By Bojdo
Hrvati,Slovenci, Crnogorci imaju formirane U14 reprezentacije, gledam konstantno igraju prijateljske utakmice , sad ima u Sloveniji jak turnir " Slovenian ball " za U14 gdje ce biti mnoge ekipe ,a ono sto mene zanima zassto mi nemamo formiranu U14 reprezentaciju ( ili imamo ?) .

Počeli su mnogi posvecenije i ozbiljnije od nas da rede sa mladjim kategorijama !
Korisnikov avatar
By miki
Koliko ja znam nemamo formiranu selekciju U14, doduse pred kraj prosle godine smo na turnir "Olimpijske nade" za '99, mi poslali '00.

Jedina dobra stvar koju bih pohvalio kod naseg saveza je RTC Kragujevac koji se odrzava svako leto, gde se pozivaju najbolji decaci U15,U14,U13.
Tako bar savez ima uvid u oko 30-40 najperspektivnijih decaka u jednoj generaciji i kroz taj trenazni centar sa strucnim ljudima ti decaci imaju priliku da jos vise napreduju.
By darwil
Mislim da nisu problem menadžeri. Treba situaciju posmatrati malo temeljnije. Ovde se radi o maloletnoj deci a roditelje niko ne uključuje u priču. KSS objavi spiskove dece bez ikakvih konsultacija sa njima. Najčešće neposredno pred početak priprema. Nema čak ni telefonskog poziva. Ko vidi na sajtu vidi. Šta je sa privatnim životima te dece niko ne pita. Imaju li pravo da odu na letovanje? Da li im savez plaća troškove dolaska i odlaska sa priprema? Postoji li neko u savezu ko je zadužen da u toku godine obavi po neki "roditeljski" razgovor sa tom decom. Deca su tu izgleda zbog saveza i ljudi u njemu. Kakva je stručna i pravna pomoć saveza prema igračima.

Ne bi trebali da sudimo o nekim stvarima na prečac. OK menadžeri ponekad prave i probleme ali gde su tu klubovi i savez. Zašto deca i roditelji moraju da prave ugovore sa menadžerima? Zašto se ljudi iz saveza ne spuštaju do klubova?

RTC je ove godine održan za 30 do 40 dečaka po generaciji. Prošle za 20-ak. Pretprošle nije ni održan.

Moraju se ljudi iz saveza prizvati pameti i izaći iz kancelarija. Moraju da rade na terenu i uz saradnju sa klubovima. Klubovi nemaju nikakav odnos prema reprezentativnim selekcijama. "Sine pozvan si na RTC. To ti je tad i tad tamo negde u Kragujevcu, Požarevcu... Snađi se za prevoz, pojma nemamo šta treba da se ponese..." Uz taj pristup rezultata nema.

Trenerski kadar po klubova je problem. Deca su neobučena, slaba na lopti ali zato nabildovana. Nije akcenat na tehnici već na strategiji. Uče ih akcijama a oni slabi u prenosu lopte i demarkaciji. Nema pomoći kod presinga. Prema doktrini srpskih trenera najvažnije je da napad traje bar 20 sekundi. Igra jedan na jedan kao da ne postoji.

Možemo o ovome još ako treba ali mislim da nije ni mnogo važno. Suština je da ne krivimo decu već da nađemo način da ih motivišemo da im pokažemo da su bitni i da neko o njima vodi računa, da je stvar časti i veliko priznanje da obučeš dres SRBIJE, da je to više od sredstva kojim ćeš doći do boljeg ugovora... ili grešim?
Korisnikov avatar
By miki
Provukli smo se u drugu fazu.Finci dobili Bosnu, Italija ide kuci.I dalje smo u borbi za medalju. :)
Iz utakmice u utakmicu delujemo bolje, i dalje je to na niskom nivou, ali ima sve manje grca u igri, i sve opustenije igraju.Moze da se desi da eksplodiramo u drugoj fazi, ali najbitnije je da smo ostali u A diviziji.

Sto se tice utakmice sa Italijanima, Pecarski nas je spasio sa 3 vezane trojke u finisu utakmice na +8 za Italijane, tada smo preokrenuli rezultat.Doduse vodili smo i pre toga mislim da je bilo 59:50 , ali normalno je da u tom uzrastu ima toliko puno oscilacija.

Nije mi jasno zasto Trunic ne pusti Pecarskog i Petruseva u tandemu da igraju ( mislim da ni sekundu nisu igrali zajedno u ove 3 utakmice) makar da vidi kako bi smo se snasli, a ne da Latinovica gura na 4 koji je prirodna trojka + decko ima i jako meku ruku vise bi nam koristio na 3.Takodje mislim da bi Marjanovic bio mnogo korisniji sa loptom u rukama tj. da ga stavi na keca, a ne da coskari.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]